Yeni sezon başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni sezon başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2010 00:00

Orhan Kemal’in aynı adlı ölümsüz eserinden uyarlanan, Kanal D’nin reyting rekortmeni dizisi “Hanımın Çiftliği”, ikinci sezona sürprizlerle başlıyor. Yönetmen koltuğunda artık Nisa Akman’ın oturduğu dizide olaylar 1951 yılının sonbaharından devam ediyor. Dizideki değişiklikleri ve yeni sezonda neler yaşanacağını başrol oyuncuları Özgü Namal, Caner Cindoruk ve Ebru Özkan’la konuştuk.

Haberin Devamı

DİZİDEN KARELER

Özgü Namal: Güllü yeniden aşık olacak mı                           

“Hanımın Çiftliği”, geçtiğimiz sezonun en çok sevilen yapımlarından biri oldu. Bu başarının sırrı ne sizce? 


- Başarının sırrı, ekip işinde... Bu dizinin yapımcısından yönetmenine, oyuncularından en küçük birimine kadar herkes uyum ve birlik içinde çalışıyor. Herkes kendi işini en iyi şekilde yapmak için uğraşıyor. Elbette iyi bir senaryoya ve doğru bir cast’a sahip olmamızın, bunları bir araya getiren yapımcı ve kanalımızın da başarıdaki payı büyük...

Artık dizinin yönetmenliğini Nisan Akman yapacak, senaryoyu da Nuran Evren Şit ve Elif Umsan Ergüden kaleme alacak. Yeni sezonda “Hanımın Çiftliği”nde hanımların ağırlığı hissedilecek gibi. Siz bu konuda neler söylemek istersiniz?

- Bu tamamen bir tesadüf ama çok şahane bir tesadüf... Bugüne kadar yaptığım röportajlarda hep erkek egemen sektörde var olmanın zorluklarından bahsetmişimdir. Seçtiğim projelerde de kadının toplum içinde karşılaştığı zorlukları ve vahşeti konu alan hikâyelerin benim için ayrı bir yeri vardır. “Hanımın Çiftliği” de böyle bir proje. Olayların kadın duyarlılığıyla ele alınması ve Nisan Hanım gibi önemli bir sinemacının gözüyle ekrana yansıması, bize artı olarak dönecektir, eminim... Ayrıca kadın olduğumuz ve aynı dili konuştuğumuz için çabucak kaynaştık. Sizin bilmediğiniz daha çok kadın kahraman var bu projenin arkasında.

Çiftlikte yeni sezonda neler olacak? Ne gibi sürprizler yaşanacak? Bize verebileceğiniz tüyolar var mı?

- Pek fazla tüyo veremem. Ama sezona gerçekten çok heyecanlı ve yüksek tempolu bir bölümle başlayacağımızı söyleyebilirim. Bu sezon Güllü’nün değişimine, yalnızlığına, Muzaffer’in ölümünden sonra çektiği zorluklara daha çok tanık olacağız. Ayrıca diziye katılan yeni karakterler, herkesin hayatını sürpriz bir şekilde değiştirecek.

Peki bundan sonra Güllü’nün kalbinde yeni bir aşk filizlenebilir mi?

- (Gülüyor) Umarım filizlenir! Çok yalnız kaldı kızcağız. Neler olacağını hep birlikte izleyip göreceğiz.

Haberin Devamı

Caner Cindoruk: Kemal’in evliliğinde sorunlar baş gösterecek

Yeni sezonda Kemal’i neler bekliyor? Zaman zaman Halide ve Güllü arasında kalan Kemal için yeni sürprizler var mı?

- Kemal, Halide’yle evliliğinde sorunlar yaşamaya başlayacak. Kemal’in bir zamanlar Güllü’yle kurduğu ustabaşı olma hayali gerçekleşecek, ama ne Kemal ne de Güllü mutlu olacak. Artık onları sınıfsal bir çatışma bekliyor. Yine keyifli ve başarılı bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Bütün ekip arkadaşlarının eline emeğine sağlık...

“Hanımın Çiftliği” dizisinin oyunculuk kariyerinizdeki yerini nasıl görüyorsunuz?

- Usta yazar Orhan Kemal’in romanından uyarlanan, böyle kaliteli ve başarılı bir projede yer almamın kariyerim için iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum.

Sizin bir tiyatro geçmişiniz var. Sizce yeriniz kamera önü mü yoksa sahne mi?

- Çocuk yaşlarımdan beri tiyatro yapıyorum ve sahne benim için vazgeçilmez bir gerçeklik. Üç-dört yıl önce de kamerayla tanıştım ve çok sevdim. Kamera önü apayrı bir dünya. Oyunculuğa hem sahnede hem de kamera karşısında inandığım projeler olduğu sürece devam edeceğim.

Yine bir uyarlama senaryoyla karşı karşıya kalsanız, hangi hikâyede hangi rolü oynamak isterdiniz?

- Geçen sene yine hemşerim ve bana göre yaşayan en iyi yazar olan Yaşar Kemal’le tanışma şansı buldum. Yaptığımız sohbette ona İnce Memed’i çok sevdiğimi söyledim. “Senden İnce Memed olur” dedi. Ama sanırım o romanın bir diziye uyarlanmasını istemiyor.

Haberin Devamı

Ebru Özkan: Halide’nin Güllü’ye öfkesi katlanıyor

Halide bu sezon neler yaşayacak? Güllü’yle arasındaki buzlar eriyecek mi?

- Yeni sezonda Halide’yi hüzün bekliyor. Hayal kırıklıkları peşinden geliyor. İçinde bulunduğu koşulları sorgulamaya başlayacak. Güllü’ye olan öfkesi katlandıkça, aralarındaki uçurum daha da derinleşecek.

Halide’yle ortak noktalarınız ya da çok zıt olduğunuz yönleriniz var mı? “Ben Halide olsam, asla öyle yapmazdım” ya da “Ben de aynen onun gibi yapardım” dediğiniz oluyor mu?

- Ortak noktamız da zıt yönlerimiz de var tabii. Çünkü onu canlandıran benim, ister istemez kendimden bir şeyler katıyorum ama Halide’nin algısıyla ilerliyorum. Öfkesi, bana en çok benzeyen yanı diyebilirim. Fakat ben hiçbir zaman onun gibi inançlarım uğruna da olsa bir insana zarar verebilecek davranışlarda bulunmam. Farklı çabalar içine girerim, her şeye rağmen başaramıyorsam bırakırım. Halide öyle değil, asla son noktası olmadı, olmayacak da.

Oyunculukla ilgili en büyük hayaliniz nedir?

- Bütün oyuncular gibi hep daha iyiye ulaşmak, gelişmek. Ne kadar birikim, o kadar başarı demek.

Bu projede size en keyifli gelen ve sizi en çok zorlayan durumlar neler?

- Dönem işi olması en keyifli yanı benim için. Başarılı oyuncular, güzel bir hikâye ve iyi bir çalışma, işin kalitesini artırır. Ben de böyle bir projede yer aldığım için kendimi şanslı hissediyorum. Zorluklara gelince... Hangi projede zorluk yok ki? Ama bizim farkımız, şehir dışında çalışıyor olmamız. Gerçi buna da alıştık ve keyif almaya başladık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!