Yeni bir dergi doğdu Bebeğimle Elele

Güncelleme Tarihi:

Yeni bir dergi doğdu Bebeğimle Elele
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2008 00:00

Doğan Burda Dergi Grubu bünyesinde çıkan Bebeğimle Elele dergisi 3 ayda bir, ebevyn ve ebevyn adaylarıyla bulaşacak. Dergi hamileler, doğuma hazırlanan, yeni doğum yapmış ve bebeğini büyüten anneler için hazırlandı. Aynı zamanda çocuğu oyun çağında olan annelerin ihtiyaçları da göz önüne alındı. Hamile kalmayı planlayan kadınların da bu harika yolculuğa Bebeğimle Elele’nin rehberliğinde başlaması amaçlandı.

Elele dergisi ekibi tarafından hazırlanan Bebeğimle Elele’de en çok önem verilen kriter "güvenirlik" oldu. Bu nedenle dergide yer alan konuların hepsinde annelerin deneyimlerinden de yararlanıldı. Her biri konusunda önemli bir yere sahip danışma kurulundan alınan destek ile Bebeğimle Elele, bir çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimi konusunda anneler için önemli bir başvuru kaynağı olmayı hedefliyor.

Bu arada anne adaylarının 9 ay boyunca şıklıktan geri kalmamaları, annelerin kendileri, bebekleri ve çocukları için en son trendleri takip edebilmeleri için alışveriş ve moda sayfaları da bulunuyor.

Piyasadaki ilk sayısında yurtdışında doğum rehberi, deliksiz uykunun sırları, bir dahi yetiştirmenin ip uçları, doğumdan sonra kilolardan kurtulmanın yolları, onunla çıkacağınız ilk tatil için seçenekler ve daha pek çok konu yer alıyor.

Bebeklerin gece iyi uyuması için 8 kural

Bebeklerin gece uykusu özellikle ilk birkaç ay kabus gibidir. Karnı tok, altı temiz olduğu halde sık aralıklarla uyanan, dakikalarca durmadan ağlayan bebeklere iyi bir uyku alışkanlığı kazandırmak zannedildiği kadar zor değil. Yayın hayatına yeni başlayan Bebeğimle Elele Dergisi, iyi gece uykusunun sırlarını açıklıyor. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Göker bebekleri mışıl mışıl uyumaya götürecek önerilerde bulunuyor. İşte "bebekler gibi uyumaları için" 8 kural:

1. Rutine bağlayın: Bebeğiniz dünyaya geldikten sonraki ilk haftalarda dahi yatma zamanlarını rutine bağlamak bebeğinize faydalı. Ayrıca kendini güvende hissetmesine sebep olacaktır. Ilık bir banyo, bir masal veya bir şarkı ve sevgi dolu kucaklamaları da ihmal etmeyin. Bebeğinize mutlu ve hoşnut bir şekilde uykuya dalması için ona yardım etmek zamanınız ve enerjiniz için de yapacağınız harika bir yatırımdır.

2.Uyuması için onu beslemeyin: Eğer beslerseniz, aç olmasa dahi, sakinleşmesi için her uyanışında onu beslemek zorunda kalırsınız. Onun yerine bir masal okuyun, ninni söyleyin ya da ona özel bir "yatak zamanı cümlesi" belirleyin: "Tatlı rüyalar minik bebeğim, anne seni çok seviyor" gibi. Bunu, onu beslemenizle yatırmanız arasında bir zamanda yapın ki beslenmek, bebeğinize uykuyu hatırlatmasın.

3.Kendini güvende hissetmesini sağlayın: Eğer siz onu beşiğine yatırmadan, kollarınızda uyuyakaldıysa gece yarısı uyanınca korkabilir. Beşiğinin yanında birkaç gece geçirin ve sizin varlığınızdan emin olsun. Bir defa kendini güvende hissederse yavaş yavaş onu geceleri yalnız bırakmaya başlayabilirsiniz. Kendi kendine kalmayı öğrenebilir.

4.Uyanmaları konusunda endişelenmeyin: Gece boyunca bebeğinizin birkaç defa uyanması normal. Önemli olan kendi kendine tekrar uyuyabilmesi. Bu bebekler genelde gecenin başında da kendiliğinden uyuyabilen bebekler.

5. Gündüz fazla uyutmayın: Yatak zamanı bebeğiniz yorgun olmalı. Aşırı yorgun değil. Kimi zaman bebeğiniz gündüzleri fazla uyumuş da olabilir. Böyle zamanlarda gece uykuya dalması zorlaşabilir. Eğer gece uykusu konusunda zorluk yaşıyorsa sabah ve öğlen kestirmelerini destekleyin. Ancak ilerleyen öğle saatlerinde uzun süre uyumasını engelleyin.

6.Onu beşiğinde tutun: Bebeğiniz geceleri uyandığında onu yanınıza almayın. Böylece her uyandığında sizinle birlikte uyuyabileceği dürtüsü oluşmaz. Bu kendi kendine uykuya dalabilmesi için önemlidir.

7.Siz de dinlenin! Bebeğiniz uyurken güzelce ayaklarınızı uzatın, dinlenin ya da kestirin. Çamaşır yıkamayı ertelemenizde bir sakınca yok!

8.Dışarı çıkın: Gün boyunca bebeğin bolca temiz hava almasına dikkat edin. Bu onun sadece gece-gündüz farkını anlamasına değil, enerji depolarını harcayarak gece huzurlu uyumasına da yardımcı olur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!