Yenebilir meyve çiçekler

Güncelleme Tarihi:

Yenebilir meyve çiçekler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2006 00:00

Bahar Durusoy, ABD’de yaygın ama Türkiye’de bilinmeyen bir işkolunun öncüsü oldu. İki hafta önce açtığı "Fruit and the City"den sipariş üzerine ev, işyeri, hastane ya da partilere çiçek yerine, Japon çiçek düzenleme sanatı ikebana gibi tanzim ettiği meyve aranjmanlarını gönderiyor. Durusoy’un sloganı, "Yenebilir Meyve Çiçekler."

Bahar Durusoy (37), eski bir borsacı. ABD-New Heaven’a dil öğrenmek için bir yıllığına gitti. Kentin en ünlü restoranlarından İstanbul Cafe’de işletmecilik yapmaya başlayınca yedi yıl kaldı. Üç ay önce Türkiye’ye döndü. İş başvurularına cevap beklerken ABD’den getirdiği kitaplarının arasından düşen bir broşür, "Fruit and the City"yi kurmasına neden oldu.

Meyve çiçekçiliği fikrini danıştığı yakın çevresi, çok ilginç bulup destekledi. Bir arkadaşı da sermaye ortağı oldu. Durusoy, "Meyve çiçekler, beş yıl önce ABD’de başladı. Doğum yeri de benim bulunduğum New Heaven. Çiçekler birkaç günde soluyor. Meyveler ise hem farklı, hem renkli, hem de yenebiliyor. Üstelik dayanıklı" diyor.

Fruit and the City mağazası İstanbul Levent’te, Nispetiye Caddesi üzerinde bulunuyor. Şimdilik sadece Avrupa Yakası’na servis yapabiliyorlar. Meyve buketlerinin fiyatları 70-100 YTL arasında değişiyor.

Tel: (212) 280 55 18www.fruitandthecity.com

Özel günlerde meyve buketi

Fruit and the City, haliyle bir çiçekçiden çok, meyvelerin istiflendiği bir ev mutfağını andırıyor. Stoklarında ananas, kivi, elma, kavun, karpuz, çilek, armut ve üzüm var. Bahar Hanım, seramik, cam, ahşap kaplara, bıçak ya da kalıplarla kestiği meyveleri özenle yerleştiriyor. Armut ve elma hemen karardığı için çikolatayla kaplıyor. Doğum günü, doğum, evlenme yıldönümü ya da bahçe partisi siparişine uygun meyveler seçip yerleştiriyor. İşlem bitince çiçek buketi kaplar gibi jelatinliyor. Sonuç tam da yenebilir meyve çiçekleri.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!