Yemek bulmacaları meraklılarına

Güncelleme Tarihi:

Yemek bulmacaları meraklılarına
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2004 00:00

Özellikle bulmaca meraklıları için, yemeğe dair sözcüklerden bazı kopyalar vermek istiyorum. Bulmaca çözmeyenlerse bilgi sahibi olabilirler.Alakart; yemek listesinden seçilen yemek. Piyata; yemek tabağı. Gurme; yemekten anlayan ve tadına varabilen kimse. Meyane; un ve yağla hazırlanan bir sos. Mönü; yemek listesi. Vejateryan; et ve etli yemekleri yemeyen. Aperatif; yemek öncesi verilen içki. Marzipan; pasta süslemede kullanılan badem hamuru. Sengeser; Van’ın meşhur ekmekli, yoğurtlu yemeği. Sitiyofobi; yemek yeme korkusu. Tirit; et suyuyla ıslatılan bayat ekmek yemeği. Bir de bulmaca hastası Hasan amcanın bir hatırlatması var. Şarabı inceleyen bilim dalına da önöloji denilirmiş. Bunlar bana anlatılanlar. Sizin de bildikleriniz varsa listeyi daha da uzatabilirsiniz.İnce NoktalarSoğanı buzdolabında soğutursanız, doğrarken daha az ağlarsınız.HAFİF VE KEYİFLİReyhanlı domatesli makarnaYapılışı:Sos için; tencerede kızdırdığınız zeytinyağına sarmısakları ekleyip, birkaç sefer karıştırın.Domates püresi ve domatesleri ilave edin.Tuzu, karabiberi ve kesme şekeri de ekleyip, karıştırarak sosu 10 dakika pişirin.Reyhanı ilave edip, sosu 1 dakika daha kaynatıp kenara alın.Kaynayan tuzlu suda makarnayı 8-10 dakika haşlayın.Süzdürdüğünüz makarnayı servis tabağına alın. Üzerine sosu gezdirip servise sunun.6 kişilikHazırlama süresi 15dakikaPişirme süresi 35 dakikaMalzeme listesi1 paket penne makarnaSos için2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı4 diş sarmısak (incecik doğranmış)6 adet domates (tavla zarı doğranmış)2 yemek kaşığı domates püresi1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan veya kuru fesleğen1 çay kaşığı tuz, karabiber1 adet kesme şekerÇilekli sakız muhallebisiYapılışı:Tencerede margarini eritin. Unu ekleyip birkaç dakika kısık ateşte kavurun.Toz şekeri, sütü ve damla sakızını ilave edip karıştırın.Kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.Muhallebinin yarısını uzun kup bardaklarına paylaştırın ve 30 dakika bekletin.Çilek ve pudra şekerini robotta püre haline getirip, kalan muhallebiye ekleyin. 2 su bardağı çileği süslemek için ayırın.Buzdolabından çıkarttığınız muhallebileri çilekle süsleyip üzerlerine çilekli muhallebi dökün. Buzdolabında bir saat daha bekletip servise sunun.8 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi125 gr margarin2 kahve fincanı un6 su bardağı süt3 kahve fincanı toz şeker2 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde)3 su bardağı çilek1 çay bardağı pudra şekeri
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!