Güncelleme Tarihi:
RUM KÖYÜNDE SANAT KAMPI
Fethiye’de terk edilmiş bir Rum köyü olan Kayaköy’de, restore edilmiş taş pansiyon odalarda kalıp atölye çalışmalarına katılabilirsiniz. Fotoğraf, ritim, kısa film, kilim dokuma, ebru, batik, deri, seramik, ahşap boyama, yoga ya da salsa eğitimi alabilirsiniz.
Uluslararası katılımcılara açık olan Kayakoy sanat kampında genellikle güne yoga yapılarak başlanıyor. Dileyen herkes bu çalışmaya katılabiliyor. Nefis köy kahvaltisindan sonra sanat atölyelerindeki çalışmalar her gün öğle yemeğine kadar sürüyor. Öğle yemeğinden sonra da yakın çevredeki doğal ve tarihi alanlara yürüyüşler düzenleniyor. Her yürüyüşün sonunda da deniz keyfi var.
1 Temmuz’dan itibaren her hafta başı yeni kurslar başlıyor. 435-800 lira arasında değişen fiyatlara üç öğün yemek, atölye çalışmaları ve malzemeleri, geziler dahil. (0212) 225 03 35.
HER ŞEY SİNEMA İÇİN
Sinematek’in 13 yıldır Olimpos ve Cunda Adası’nda düzenlediği yaz okullarına bu yıl İstanbul Şile ve İzmir Karaburun da eklendi.
Temmuz ayında başlayacak çalışmalarda kamera kullanımı, kurgu teknikleri, film hileleri, senaryo yazarlığı, yönetmenlik ve oyunculuk gibi pek çok şey öğretilecek. Teoriyle birlikte pratik eğitime de fazlasıyla ağırlık verilecek.
Her öğrenci atölye çalışması sonunda 2-15 dakilaık kısa film çekmesi gerekecek. Bu, sertifika almak için zorunlu. Yedi gece konaklamalı kurs fiyatları, 1050-1400 lira arasında değişiyor. (216) 450 44 68.
www.sinematek.org
PROFESYONEL MÜZİSYENLER AYVALIK’TA
Müzik alanında eğitim gören, teknik-yorum bilgisini pekiştirmek isteyen öğrencilere, dünyaca tanınan usta sanatçılar ders veriyor Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nde (AIMA).
9-16 Temmuz tarihleri arasında Andrej Bielow, Lukas David, Çiğdem İyicil ve Ruşen Güneş yönetiminde keman ve viyola Masterclass’ı var. Sekiz günlük yoğun derslerde oda müziği çalışmaları yapıp hem ev hem de sokak konserleri düzenleyecekler. Masterclass sonunda bütün katılımcılar Cunda Adası’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nde Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı yararına bir konser de verecek.
30 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasındaysa İdil Biret yönetiminde Piyano Masterclass’ı var. Biret yönetimindeki çalışma, aktif ve pasif olmak üzere iki kategoride katılımcı kabul edecek.
11-18 Eylül tarihleri arasındaysa Maria Kliegel yönetiminde Viyolonsel Masterclass’ı yapılacak. Burada da aktif ve pasif olmak üzere iki kategoride başvuru kabul edilecek.
Katılım ücretleri 300 euro. www.ayvalik-music.com ve (266) 312 67 03.
ÜNLÜ EDEBİYATÇILARDAN YAZ OKULU
İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümleri’nin ortaklaşa hayata geçirdiği Edebiyat Yaz Okulu’nda yazar Orhan Pamuk, akademisyen, çevirmen ve yazar Murat Belge, ‘Dünya Edebiyat Cumhuriyeti’ kitabının yazarı Pascale Casanova, Harvard Üniversitesi’nde öğretim üyesi ve modern drama ve tiyatro üzerine çalışmalar yapan Martin Puchner gibi önemli yazar ve edebiyatçılar ders verecek.
İslamiyet, Hindistan’daki Modernizm Hareketi ile ilgili sekülarizm çalışmaları yapan Aamir Mufti, Ileana Orlich, edebiyat teorisyeni ve eleştirmeni Jale Parla, Güneydoğu Asya Edebiyatı uzmanı Ronit Ricci, Edebiyat ve Kültürel Teori, Post Kolonyal konusunda çalışmalar yapan Bruce Robbins, Paola Horta edebiyat okulu kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde konuşacak isimler arasında yer alıyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin de derslere katılacağı programda; Dünya Yazarı Kimdir?, Kapitalizm’in Edebiyatı, Oryantalizm ve Dünya Edebiyatı, Bin ve Binbir Gece, Türk ve Rus Romanında Batılılaşma gibi çok sayıda konu başlığı yer alıyor. (444 0 428)
ANTALYA’DA RENK TERAPİSİ GÖRÜN
Kaş yakınlarındaki Çukurbağ Köyü’nde bulunan Eflatun Sanat Kampı, iki katlı ve sekiz odalı bir taş pansiyon-evden oluşuyor. Atölye çalışmaları, asmaların bulunduğu ön bahçede yapılıyor. Tamamı başlangıç düzeyinde verilen eğitimler arasında resim, renk terapi, seramik, heykel, ebru ve fotoğraf var. Ayrıca yoga, meditasyon, reiki, kristal terapi gibi Uzakdoğu kökenli aktivitelere de katılmak mümkün.
Gezilerin de dahil olduğu haftalık konaklama ücret, 790-840 lira arasında değişiyor. www.kasartcamp.com
(242) 839 54 29.
HER ŞEYİ CAMDAN YARATIN
Beykoz’daki Cam Ocağı, Riva Deresi kıyısında kurulmuş, yeşillikler içinde bir cam ve sanat merkezi. Bünyesinde yurt binası, yemekhane, bahçe, dere kenarında oturma alanı, Agora adı verilen havuzlu avlu, spor alanı ve yüzme havuzu bulunuyor.
Cam üfleme, füzyon ve kalıpla şekillendirme, boncuk yapımı, alevle çalışma eğitimi alınabiliyor. Konaklama, yurt binasında yapılıyor. Yaklaşık iki hafta süren eğitimlerde ateşe ellerinizle şekil vermenin heyecanını yaşayacaksınız.
Temmuz ayı atölye programları dahilinde Ursula Distler, Antohny Gelpi, Michaela M. Möller, Mark Ecstrand, Anna Boothe ve daha bir çok cam sanatçısı ağırlanacak.
Fiyatlar 250-975 euro+KDV olarak değişiyor. (216) 433 36 90.
TAŞMEKTEP’TE SEMİNER VE ATÖLYELER
Çanakkale’nin bir köyü olan Adatepe’deki Taşmektep, 1997’den beri yaz okulu olarak hizmet veriyor. Felsefe, edebiyat, sanat ve sanat tarihi alanlarında seminer düzenleniyor, değişik disiplinlerde çalışan sanatçıların serbest atölye çalışmaları yapılıyor.
5-8 Temmuz arasında ‘İklim Değişikliği, Gezegenin Son Durumu ve Küresel Aktivizm’ üzerine Ömer Madra orada olacak.
12-15 Temmuz’da Kürşad Demirci, ‘Uzak Doğu Dinleri: Tarih, İnançlar, İbadetler’ üzerine çalışma yapacak.
19-22 Temmuz’da Yasemin ve Gürcan Polat, ‘Kaz Dağı Mitosları ve Antandros Kazıları’ hakkında konuşacak. Tüm seminerlerin katılım ücreti 250-350 lira arasında değişiyor. (286) 752 59 99, www.tasmektep.com