Yazın falsolarıyla baş etme yolları

Güncelleme Tarihi:

Yazın falsolarıyla baş etme yolları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2008 00:00

Yaz aylarında bazı falsolar daha çok dikkati çeker. Açık ayakkabı ve terliklerle sezonluk özgürlüklerine kavuşan ayaklar, topuklar kuru ve çatlaksa, tırnaklar törpüsüzse pek fena görünür. Ne kadar şık olursanız olun, makyajınıza, saçınıza dikkat ederseniz edin görüntünüze gölge düşürür. Deniz, havuz ve güneşin didik didik ettiği saçları da sakinleştirmeniz gerekebilir. İşte yaz falsolarıyla baş etme yolları.

Yazın belki en fazla üzerinde durmanız gereken yeriniz ayaklarınız. Şu veya bu nedenle pedikür yaptırmıyor, tırnak uzatmıyor olabilirsiniz. Hatta ojeden de hoşlanmayabilirsiniz. Bunların hepsi kabul edilebilir. Ancak her haliyle ihmal edildiğini belli eden ayaklar, görüntüleriyle rahatsız edici olabilirler.

Kuruyan hatta çatlayan topuklar için biraz daha fazla emek harcamanız gerekir. Kremler, losyonlar, maskeler, profesyonellerin yaptığı bakımların hepsi ayaklara hizmet ediyor.

PONZA TAŞINI TERCİH EDİN

Ayaklarınızı yıkadıktan sonra, ponza taşıyla çok fazla hırpalamadan yumuşatıp kuruttuktan sonra kremlemek ya da yağlamak şart. Bazı ayaklar kurumaya çok eğilimli. Özellikle diyabet hastasıysanız veya menopozdaysanız. Ancak gerek kozmetik reyonları, marketleri gerekse eczanelerde ihtiyacınıza yanıt verecek seçenekler bol. Topuk törpüsünü her ayak yıkamasında kullanmanızı önermiyoruz. Sık sık cildi törpülemek bir süre sonra bölgedeki sertleşmeyi artırabiliyor. Sürekli kullanım için ponza taşı daha uygun.

Yaz ayları nasırlardan kurtulmanın tam zamanı. Bir dermatoloğa göstermenizde yarar var. Nasır iyice yerleşmeden, önereceği tedaviyle ortadan kaldırmak pek l mümkün.

Ayak bakımı ve esteğinde pedikürün mucizevi etkisinden yararlanın. 2-4 haftada bir ayaklarınızı bir profesyonele teslim edin. İyi bir pedikür, sadece ayaklarınızın görünümünü değiştirmekle kalmıyor, çok da iyi hissettiriyor.

ELLERİNİZİ KORUYUN

Tabii ki en az ayaklar kadar göz önünde elleriniz. Yine bakımda ilk kural temiz tırnaklar. Elleriniz en az yüzünüz kadar güneşin zararlı etkilerinden nasipleniyor. Lekelenmesini ve yaşlanmasını istemiyorsanız güneşten koruyun. Yüzünüz, vücudunuz için kullandığınız koruyuculardan ellerinize de sürün. Sık sık kremlerle nemlendirin. Özellikle yatmadan önce yapacağınız bakımdan çok yarar görürsünüz.

Ellerinizi kimyasallardan koruyun. Deterjan ve diğer temizleyiciler elleri harap eder. Eldivenle iş yapmaya alışın.

TERLE BAŞ ETMEYİ ÖĞRENİN

Yazı çekilmez kılan sorunlardan biri çok terlemek. Özellikle koltuk altı terlemesine bağlı gelişen kokuyla mutlaka baş edebilmelisiniz. İlk önlem sık sık duş almak. Gerekiyorsa sabah ve akşam. Ter kokusunu yapan, terin kendisi değil. Terle nemlenen bölgede gelişen mikroorganizmalar. Duştan sonra, henüz terlememişken teri önleyen sprey, mum vs. mutlaka sürün. Terledikten ve koku geliştikten sonra bunlarla bastırmaya çalışmayın. Daha beter kokuya yol açarsınız.

KOLTUK ALTI SORUNU

Bazı giysiler çok terletiyor ve daha fazla kokuya neden oluyor. Yazın, sentetikler yerine doğal malzemelerden üretilmiş giysileri tercih edin. Koltuk altındaki tüyler de terlemeyi ve kokuyu artıran başlıca faktörlerden. Yazın ayrıca baharatlı, sarmısaklı yiyeceklerden uzak durun.

AYAK KOKUSUNU ÖNLEYİN

Ter, ayak kokusuna da yol açabilir. Herkes yazın açık ayakkabı giyme şansına sahip değil! İlk önlem yaza uygun, ince ve terletmeyen çoraplar giymek. İkinci önemli adımsa, aynı ayakkabıyı üst üste iki gün giymekten kaçınmak. Bir gün kuruması için fırsat verin. Yine sprey, köpük, krem, özel pudra, cerrahi gibi basitten zora doğru birçok seçenek de size yardımcı olabilir.

PARFÜMÜ BOCA ETMEYİN

Yazın, özellikle gündüzleri, çok ağır kokular, deodorantlar kullanmayın. Ne kadar iyi ve pahalı olursa olsunlar bazı kokular terlemeyle ağırlaşabiliyor. Ya hiç sürmeyin ya da yaza uygun üretilen, hafif kokularla yetinin.

SAÇINIZI DİNLENDİRİN

Yaz ayları saçları dinlendirmek için iyi bir fırsat. Kendi halinde kuruması için fırsat verin. Fön, boya gibi nedenlerle kuruyan, yıpranan, kırılan saçların toparlanmasına yardımcı olun.

Kuaförünüz ne kadar sizi ikna etmeye çalırsa çalışsın, boya, röfle vb. kimyasal uygulamaları tatilden sonraya bırakın. Bu tür uygulamalar, güneşin zararlı etkilerini artırabiliyor. Saçlarınızı güneşten koruyun. Bunun için özel üretilmiş maskelerden, spreylerden yardım alabilirsiniz.

Saçınızın deniz, güneş ve havuzdan daha az zarar görmesini sağlamak sizin elinizde. Denize, havuza boneyle girmek koruyucu önlemlerden biri. Özellikle havuzdan sonra mutlaka duş alın.

Dudaklarınızı da güneşten koruyun

Yazın sıcak ve klima, kışın ayaz, rüzgar, kalorifer kadar dudaklara zarar veriyor. Dudaklarınızı güneşe teslim etmeyin. Yüksek miktarda SPF bulunan lipstickler, rujlar kullanın.

Gelin makyajında doğallıktan uzaklaşmayın

Düğün için yaz aylarını bekleyen çift çok. Her kadının, en güzel olmak istediği gün, düğün günüdür. Geriye dönüp, fotoğraflarınıza baktığınızda pişmanlık yaşamak istemiyorsanız önerimiz, gelin makyajını abartmamanız. Makyajınızı yapanlara ipin ucunu kaptırmayın. Ne istediğinizi açıkça anlatın. Yüzünüzde asılı duran makyaj yerine, sizinle ve gelinliğinizle uyumlu, olabildiğince doğal olanını tercih edin.

BUNLARI UNUTMAYIN!

Elleriniz ve ayaklarınızın yoğun bakıma ihtiyacı varsa, parafin bakımı yaptırabilirsiniz. Bu bakım el ve ayaktaki ölü hücreleri yok ediyor. Deriyi canlandırıyor.

Süt ve yoğurdun elleri yumuşatmada birebir olduğunu bilir misiniz? Ellerinizi ılık sütün içinde 5-10 dakika tutun. Ya da yoğurdu yatmadan sürün. Kurumasını bekleyin. Mümkünse sabaha kadar yıkamayın. Ellenizin ne kadar nemlendiğine ve yumuşadığına şaşıracaksınız.

Sert olmayan ponza taşı ellerinize de iyi gelir. Ponza taşını hafifçe sürterek ölü derilerden kurtulun.

Ayaklarınızı yumuşatmak için yeşil çaydan yararlanabilirsiniz. Ilık su doldurduğunuz leğene iki poşet yeşil çay atın. Demini saldıktan sonra yarım litre süt katın. Ayaklarınızı içinde yarım saat bekletin.

Vazelin iyi bir yuşumaşıtıcıdır. Tırnak diplerini vazelinle masaj yaparak yumuşatabilirsiniz. Tırnaklarınız sürekli kırılıyorsa güçlendiren ürünlerden yararlanın. Kırılan tırnaklarınız için de bir reçeteÖ Zeytinyağına limon sıkın, ellerinizi bir süre içinde bekletin.

Bol su içmek terin kötü kokusunu azaltır.

Gündüz yıpranan saçlarınıza gece bakım yapın. Güneş bakım şampuanları, yıkama maskesi gibi ürünleri deneyin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!