Yazılı- buzulu incir

Güncelleme Tarihi:

Yazılı- buzulu incir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2004 00:00

Ağustos en sevdiğim meyvelerden incirin zamanıdırÉ İncirin hamı ağızda yara yapar, ama olmuşuÉ Tadına doyulmaz. Çocukken yazılı-buzulu diye, kabuğu olgunlaşınca çatlayan incirleri paylaşamazdık. İncir yaprağından çantalar yapar, balkabağı yaprağını da şemsiye olarak kullanırdık. Şimdiki çocuklar gibi teknolojinin nimetlerinden yararlanamadık, ama onlar da ne yazık ki bizim gibi doğal ortamlarda, sokakta oynamayı bilerek büyümüyorlarÉ Sek sek, ortatop, istop, çelik-çomak oynamayı bile bilmiyor çocuklar ve bu benim içimi fena halde acıtıyorÉYemekçinin notu: 5 Ağustos Perşembe günkü Bademli Un Helvası tarifimizdeki malzeme listesindeki su miktarı belirtilmemiştir. Kullanılacak su miktarı 2 su bardağıdır.İnce noktalarHazırladığınız sarımsaklı yoğurt arttıysa, bunu içine salça ve baharatlar koyarak çok güzel bir sosa çevirebilir, tavuklara bulayıp fırınlayarak kullanabilirsiniz.PRATİK TARİFLERZeytinli mantar salata6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaMalzeme listesi2 su bardağı kültür mantarıYarım adet limonun suyu 3 dal yeşil soğan (ince doğranmış)1 su bardağı yeşil zeytin (dilimlenmiş)Yarım demet dereotuSosu için1 adet limonun suyu1 çay kaşığı tuz4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı1 çay kaşığı hardalÜzeri için3 adet kırmızı kiraz domates3 adet sarı kiraz domatesLimon dilimleriÖnce mantarları iyice yıkayıp, dikine dilimleyelim ve kararmaları için limonlu suya atalım. Öte yandan bir cam kasenin içinde; ince doğranmış yeşil soğanları, kıyılmış dereotunu, çekirdeği alınıp, dilimlenmiş yeşil zeytini (arzu edilirse biberli kokteyl zeytini de kullanılabilir) karıştıralım. Mantarları içinde beklediği limonlu suda 10 dakika pişirelim. Suyunu süzüp, hazırladığımız soğanlı harçla karıştıralım. Bu arada bir kasede; limon suyu, tuz, zeytinyağı ve hardalı çırparak hazırladığımız salata sosumuzu mantarların üzerine gezdirelim. Salata tabaklarına paylaştırıp, kiraz domatesler ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapalım.Kalıplı sebzeli fava8 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 10 dakikaMalzeme listesi2 su bardağı üzüm35 adet pötibör bisküvi50gr margarin1 adet yumurtanın beyazıMuhallebi için1 paket hazır vanilya puding1 çay bardağı kavrulmuş fındık (dövülmüş)İlk olarak bisküvileri un haline getirelim. Margarini eritip, ekleyerek bir bisküvi hamuru oluşturalım. Kelepçeli tart kalıbına bisküvileri bastırarak yayalım ve ellerimizi ıslatarak üzerini düzleyelim. Paketindeki tanıma uygun olarak vanilyalı pudingi pişirelim. İçine dövülmüş fındığı katıp, iyice soğuyuncaya kadar robotta veya mikserde çırpalım. Pudingimiz soğuyunca bisküvilerin üzerine dökelim. Muhallebi donunca üzümlerle üzerini tamamen kaplayalım. Bir yumurta akını köpürünceye dek çırpalım. Fırça yardımıyla üzümlerin üzerine sürelim. Buzdolabında 2 saat bekletip, soğuk soğuk servis yapalım.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!