Yaz günleri ayakların 6 hali

Güncelleme Tarihi:

Yaz günleri ayakların 6 hali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2006 00:00

Sabolar, Birkenstock tarzı dümdüz mantar tabanlılar, gladyatör modeller derken, bu yaz en çok terlik giyilecek. Babetler; toka, çiçek ve bantlarla sade havasından kurtuluyor. Espadriller kumsaldan caddelere transfer oluyor, tüm dolgu topuklu modelleri meyve ve çiçek desenleri kaplıyor. Dolgu topuklar 1970’lerdeki apartman topuklar kadar yüksek. Loafer denilen bağcıksız düz ayakkabılar da geri döndü. Hem erkekler hem de kadınlar çok rahat edecek. Erkek ayakkabılarında beyaz, kahve ve taba tonlarında spor ayakkabılar moda.

SABOLAR

Bu kez çok farklı

Eskitilmiş deriden metalik renklisine, çiçekli ve zımbalısına kadar çeşit çeşit. Birkenstock’un klasik mantar tabanlı terliklerinin benzerleri piyasada bolca bulunabilir. Özellikle nakışlı süet modeller geçen yazdan beri çok moda. Flo’da fiyatı 39,95 YTL. Divarese’in mantar tabanlı terliklerinde fiyatlar 149 YTL’den başlıyor.

Gladyatör terlik

Bizans, Yunan veya Antik olarak da anılıyor

Bazı koleksiyonlarda Bizans, Yunan veya Antik terlikler olarak geçen gladyatör terlikler, yerine göre çok seksi, otantik veya çok rahat olabiliyor. Modeller ağırlıklı olarak metalik renkler taşıyor. Bilekten saç örgüsü şeklinde ince bantlarla bağlanıyor. Tabanı, yerdeki taşları hissedeceğiniz kadar ince. Nine West’te metalik renklerde gladyatör terlikler bulabilirsiniz. Fiyatı ortalama 99 YTL. Hotiç’tekilerde bronz tonları ve tahta taban ön planda. Fiyatları 89-160 YTL arasında.

BABET

Abiye ile birlikte bile giyebilirsiniz
/images/100/0x0/55ea54c7f018fbb8f878f1ad


Çapraz bantlarla bileğe bağlananları, taşlıları, ince süet veya file gibi farklı materyallerden yapılmış olanlarıyla sade görünümünden uzaklaştı. Abiye kıyafetlerle bile giyilebilir. Beta’daki deri babetlerin her rengi var. Fiyatı 89 ile 139 YTL arasında. Divarese’de taşlı ve çiçekli babetler bulabilirsiniz. 139-259 YTL arasında fiyatlarla satılıyor. Camper’da üstü lastikli, ince bantlı parlak renkli babetler var, fiyatları 151-224 YTL. Bambi’de babetler 59-119 YTL arasında.

LOAFER

Çok rahat edeceksiniz

Günlük koşturmaca içinde en rahat edeceğiniz ayakkabı modeli, düz tabanlı bağcıksız loafer’lar. Hem etek hem de pantolonla giyilebiliyor. Bu yaz alışılmışın dışında süslü modellere rastlayacaksınız. Erkekler için deri ve ince süet, kadınlar için keten ve işli modeller var. US Polo’da iki-üç renkli spor ayakkabılar ve deri loafer’lar bulabilirsiniz. Loafer’lar 109, erkek spor ayakkabılar ortalama 139 YTL. Hotiç’in erkek ayakkabılarında ise timsah derisi baskısı ön planda. Fiyatları 89 ile 229 YTL arasında. Beta’da bilekten bağlı çok şık deri loaferlar var, fiyatı 99 YTL. Clarks’taki renkli süet loaferlar 99-180 YTL’ye satılıyor.

METALİK RENKLER

Bakalım erkekler giyecek mi

Spor ayakkabılardan, gladyatör ve parmak arası terliklere kadar her parçada kullanılıyor. Gümüş ve altın sarısı bir yana, bronz tonları çok popüler. Erkeklerin ne kadar ilgi göstereceği şüpheli ama metalik kahverengi ve koyu sarılar erkek spor ayakkabılarında da kullanılıyor. Bambi’de metalik pembeden yeşile kadar pekçok renkte spor ayakkabı var, fiyatları 99 YTL’den başlıyor. BCBG’nin dolgu topuklu modellerinde ağırlık altın sarısında. Fiyatları 250-320 YTL arasında.

DOLGU TOPUK / ESPADRİL

Bu yaz daha da süslü İşte geçen yazın en popüler ayakkabısı; dolgu topuklu espadril! Bu sefer topuğunda file, tül, makreme, boncuk gibi farklı materyaller kullanılıyor. Zebra deseninden batik tonlarına kadar bol renk var.
Dolgu topuklu diğer sandaletlerde Hint ve Afrika kültüründen izlere rastlanıyor. Tahta topuklu, mavi boncuklu, püsküllü modeller görebilirsiniz. Beta’da tüllü, boncuklu dolgu topuklular 99 ile 149 YTL’ye satılıyor. Marks&Spencer’da dolgu tahta topuklu sandalet 135 YTL. Hotiç’te denizci temalı dolgu topuklular var. Fiyatları 89 YTL’den başlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!