Yarasalar rahatsız oluyordenince Vali ne yaptı?

Güncelleme Tarihi:

Yarasalar rahatsız oluyordenince Vali ne yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2002 11:50

Kırklareli’nin dünyaca meşhur Dupnisa Mağarası turizme açılınca, yarasaların doğal ortamı zarar görmüş oldu. Uzmanlar konuyu valiliğe götürdüler. Peki, Kırklareli Valiliği ne yaptı dersiniz?

Haberin Devamı

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde, Bulgar sınırında, Dupnisa Mağarası vardır. Avrupa’nın bu üçüncü büyük mağarası, iki sene oldu galiba, ziyarete açıldı, İl Özel İdare turistler için iç düzenleme ve ışıklandırma yaptırdı.

Ancak, mağarayı gezen turistler, buranın asıl sahiplerini, yani yarasaları tedirgin etmeye başladılar. Özellikle de üreme ve uyku mevsimlerinde. Uzmanlar konuyu KırklareliValiliği’ne götürdü.

Peki... “Turistler, mağarada yaşayan yarasaları rahatsız ediyor” şikayetleri üzerine, Vilayet ne yaptı dersiniz?

Aklınızdan geçeni biliyorum : Mesela, mağaraya ilaç sıktırıp yarasaları öldürttü, yahut şikayet sahipleri hakkında soruşturma başlattı, diyeceğimi zannediyorsunuz, değil mi.

Yanıldınız.

Kırklareli Valiliği, Trakya Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Cengiz Kurtonur’dan bir rapor istedi. Sonuç : Evet, yaz ayları bu hayvanların uyku dönemidir ve ziyaretçiler yarasaları rahatsız ediyorlar.

Vali Ali Serindağ hiç tereddüt etmedi, Dupnisa Mağarası’na girişleri üç ay süresince yasakladı. Yarasalar huzursuz olmasın, diye...

DHA’nın Edirne temsilcisi Lütfü Karakaş heyecanlanmakta haklı. Tenkit etmeyi biliyoruz, alkışlamayı da bilelim : Bravo ve teşekkürler Vali Bey!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!