Yağlı Ciltte sık görülen problemler

Güncelleme Tarihi:

Yağlı Ciltte sık görülen problemler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 23:08

Yağlı Ciltte sık görülen problemler nedir ve nasıl baş edilir?

Haberin Devamı

İnsan cildi yağlı, kuru ve normal olmak üzere üç tipten oluşur. Kuru cilt hastalığı ile yağlı cilt problemleri vücudumuzdaki yağ gözeneklerinin işlevi ile doğrudan ilişkilidir. İdeal bir cilt normal seviyede yağ salgılamalıdır. Ciltte bulunan yağ gözenekleri sebum adı verilen sabunsu bir sıvı salgılar.

Bu yağ gözenekleri gözle görünecek kadar büyükse yağlı ciltler kategorisinde yer almaktasınız. Burun çene ve alın kısmında daha fazla dikkat çeken bu durum siyah nokta oluşumunu da tetiklemektedir. Cilde parlak bir görünüm kazandıran bu madde ergenlik çağı ve stresli dönemlerde daha fazla meydana gelmektedir.

Yağlı Ciltte sık görülen problemler

Haberin Devamı

YAĞLI CİLTLERİN SORUNLARI

Yağlı ciltlerde temizliğe önem verilmezse sivilce ve akne oluşumu daha hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Sıcak ortamlarda bulunmak da cildin sebum maddesini salgılamasını hızlandırmaktadır.

Ayrıca kalitesiz makyaj malzemeleri kuru cilt hastalığında görüldüğü gibi yağlı ciltlerde de gözeneklere zarar vererek daha büyük problemleri tetiklemektedir. Yağlı cilde sahip bayanların makyaj ürünlerinde pudralı çeşitleri seçimleri isabetli olacaktır.

Yağlı Ciltte sık görülen problemler

YAĞLI CİLT BAKIMI

Ciltteki yağlardan tamamen kurtulmak mümkün olmasa da en aza indirebilirsiniz.Cilt problemlerinin en çok görülen çeşidi olan yağlı ciltlerin bakımı için pek çok çözüm yöntemi vardır. Kil maskeleri, doğal maskeler,salatalık maskesi gibi çözümlerin yanında yağlı ciltlere uygun temizleyici kullanılmalıdır. Temizlikte alkolsüz ürünler kullanılmalı ve ph değerlerine dikkat edilmelidir.

Bu konuda vücut tipinize uygun olanı bir uzmana danışarak belirleyebilirsiniz. Yağ probleminin ardından oluşan sivilce, akne ve siyah nokta problemleri için de doktorunuzla görüşüp çözüm bulabilir ve önerdiğimiz çözümleri uygulayabilirsiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!