Vejetaryenlere başucu kitabı

Güncelleme Tarihi:

Vejetaryenlere başucu kitabı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2001 00:00


Haberin Devamı

Tüm dünyada hızla yayılan vejetaryen beslenme konusunda, Türkçede ilk kapsamlı çalışma, geçtiğimiz günlerde yayımlandı. ‘‘En Lezzetli Vejetaryen Yemekleri’’ adlı büyük boy kitap, vejetaryen beslenme konusunda duyulan her türlü ihtiyaca cevap veriyor. Literatür Yayıncılık'ın piyasaya çıkardığı kitabı Halil Sarıyar, Fatma Ünal ve Asuman Kafaoğlu-Büke Türkçeye çevirdi.

Kitapta çorbalardan iştah açıcı mezelere, börek ve soslardan salatalara, tatlılardan kızartmalara kadar birçok vejetaryen lezzet, tarif ve yapılma yöntemleriyle yer alıyor. Bütün yemekler, renkli fotoğraflarla tanıtılıyor.

Vejetaryen yemekler, artık restoran mönülerinde mercimek ve pirinç gibi birkaç seçenekle sınırlı değil. Dahası yalnızca vejetaryen yemekler sunan restoranlar, art arda büyük kentlerin değişik semtlerinde açılıyor. Sağlıklı yaşama anlayışına paralel olarak gelişen vejetaryen beslenme, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir sektör haline geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!