Vajinismus dayanışması

Güncelleme Tarihi:

Vajinismus dayanışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2006 00:00

Vajinismus sorunu yaşayan kadınlar, internet ortamında, "vajinismus dayanışma grubu"nda buluştu. Yahoo üzerinden http://groups.yahoo.com/group/vajinis-mustedavisi adresinde, kurdukları mesaj grubunda sorunu yenme deneyimlerini bütün açıklığıyla birbiriyle paylaşıyorlar. Yüzyüze konuşmaktan çekinilen detaylar, uygulanan taktikler diğer kadınlara ışık tutması umuduyla açık açık yazılıyor.

Grup, Türkiye’nin farklı illerinden, ABD ve Avrupa’dan katılımla bir yılda 470 üyeye ulaştı. Şimdiye kadar 38 kadın, aldığı taktikleri uygulayıp gruba "başardım" mesajını verdi.

Grubun moderatörlüğünü, www.vajinismustedavisi.com sitesinin de kurucusu olan Nazilli’den Dr. Murat Ulusoy yapıyor. İsteyen her kadın, kendi e-posta adresiyle gruba üye olabiliyor. Katılımcılarla ilgili adres, telefon gibi ayrıntılar ise kesinlikle yayınlanmıyor.

Bazı kadınlar görüşlerini açıkça yazıyor. Bazıları ise mesajları izlemekle yetiniyor. Ama vajinismusu aşmayı başardıklarında, iyi haberi mesaj zincirine iletiyorlar.

Pratisyen hekim olan ve hipnoterapiyle uğraşan Dr. Ulusoy, benzer sorunları diğer kadınların da yaşadığını ve yendiğini görmenin katılımcılara özgüven aşıladığını söylüyor:

"Başarabileceklerine inanmaya başlıyorlar. Gruba dahil edildiğinde samimi havayı, desteği görüyor ve mutlu oluyorlar. Türkiye’de vajinismus tedavisi dendiğinde birkaç isim akla geliyor. Ücretleri çok yüksek. Bazı çiftler bu uzmanlara gidemiyor. Bu gruptaki deneyimlerle sorunlarının üstesinden gelenler oluyor. Vajinismuslu kadınların yanı sıra, genç kızlar, cinselliği öğrenmek isteyenler, hekimler (psikiyatrlar dahil), psikologlar grubumuza üye oluyorlar."

İşte e-posta grubunda, kadınların gönderdikleri bazı mesajlar.

GRUPTAKİLER BUNLARI ÖNERMİYOR

 Kızlık zarının alınması.

 Epidural veya genel anestezi altında cinsel birleşme.

 Uyuşturucu pomadlar, spreyler ve kayganlaştırıcıların tek başına kullanılmaları.

 Kadının ilaçla uyuşturulması ya da alkolle sarhoş edilmesi.

 Depresyon ve kaygı giderici ilaçların alımı.

 İçine anestezik ya da vazelin gibi ilaçların konduğu oturma banyoları.

 Vajinaya botoks uygulanması.

 Tek seanslık çözüm önerileri.

 Muayenehane ortamında cinsel birliktelik denemeleri.

RUMUZ LUSİBOBOL

Seksten soğudum, çocuk baskılarından yoruldum

Bu sabah gene başaramadan uyandım. İçimde berbat bir duyguyla... Yenemeyeceğim ben bu illeti ve ne yapacağımı da bilmiyorum. Mailleri takip ediyorum ama yazmıyordum. Neden yazayım ki, herkes başarı öyküsünün hangi aşamada olduğunu yazarken benim yazacak hiçbir şeyim yok. Parmak egzersizlerini yapıyordum. Eşimin parmağını alamadım, umudum kırıldı. Üstüne üstlük seksten de soğudum. Çocuk baskılarından yoruldum. Bir yere çıkmak, toplum içine karışmak istemiyorum. Çünkü hemen bebek soruyorlar. Bana yardım edin ne olur! 6 yıldır kabus yaşıyorum. Başaran arkadaşlar, başarmak üzere olan arkadaşlar desteğinizi bekliyorum. Çok çaresizim. Kendimden nefret ediyorum, beceriksizliğimden utanıyorum...

A.K

Televizyondan yayılan ışınlar parmağı itmiyor

İlk egzersizleri televizyon karşısında yaptığımı yazmıştım. Ama bir şey dikkatimi çekti, herkes "televizyon karşısına geçtim, parmağı aldım" diye yazıyor. Bir yanlış anlama mı var? İnanın televizyonun, egzersizin sıkıcılığını atmasından başka bir faydası yok. Yoksa televizyondan yayılan ışınlar parmağı falan itmiyor yani, rahat olun...

RUMUZ EYLEM

Alkol aldım, o gün zarı yırtmayı başardık

21 aylık evliyim. Sorunumu daha evlenmeden önce biliyordum. Eşimi çok seviyorum. Fakat o ilk geceyi düşünüyordum kabus gibi. İlk önceleri kendimiz denedik. Her seferinde hüsran, ağlayıp kasılmalar, eşimin de ağlamalarıma dayanamaması derken zaman akıyordu. Evlendikten 4 ay sonra bir üniversite hastanesine psikoloğa gittim. Korkularımdan bahsettim. Teşhisi koydu, fobi! Verdiği ilaç uyutmaktan başka işe yaramadı. Bıraktım. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanına gittik. Yat, bir anormallik var mı bakalım, dedi. Zar zor dayandım. İçim yırtıldı sandım. Doktoru iterek kendimden uzaklaştırdım. "Kocana da böyle yaparsan evliliğiniz biter" dedi. Bir gün cesaretimi topladım. Alkol aldım. O gün zarı yırtmayı başardık. Penisin yarısı girmişti. Her şeyin düzeleceğini sanıyorduk. Hiçbir şey değişmedi. Başa döndüm. İnternette sürekli araştırma içerisindeydim. Grup bana çok yardımcı. Şu an tek parmak 3’üncü boğuma gelmek üzereyim. Yalnız değilim...

A.K.

Bu siteden aldığım manevi güçle sorunumu 3 ayda çözdüm

Eşimle 1.5 yıllık bir flörtten sonra birbirimizi çok sevdiğimiz için yaşamımızı birleştirmeye karar verdik. Her şey o kadar güzeldi ki... Bu evlilik belki de hayatımın hediyesiydi. Evlilik öncesinde de fiziksel yakınlaşmalarımız olmasına rağmen evlendikten sonra başıma geleceklerin farkına hiç varamadım. Eşimle 3 ay geçmesine rağmen halen birleşememiştik. Zaman aleyhimize işleyen bir kabus olmuştu. Ben ne kadar zorlamaya gayret ettiysem de, oradaki duvar, zamanla demirden zırha dönüşüyordu... Başarılı bir iş yaşamım varken, ortalıkta bunalım bunalım gezen depresyonik, yetersiz, kendine güveni yavaş yavaş biten bir kadın olmaya başlamıştım. Bu sorunun en kötü yanı ne biliyor musunuz! Paylaşamamak... Bu site sayesinde kendini garip bir yaratık gibi hisseden yüzlerce kadın artık yalnız olmadığını biliyor; inanın bu bence gerçekten önemli bir toplum hareketi. Evliliğimin 6’ncı ayında İstanbul’da köklü bir hastanenin Cinsel İşlev Bozuklukları Ünitesi’nin uzman doktoruyla parmak egzersizlerine başladık ve yaklaşık 3 ayda sorunumu çözdüm. Bu siteden aldığım manevi güç beni hep çok iyi motive etmiştir. Çünkü hastanelerdeki doktorlara her an ulaşamıyorsunuz.

RUMUZ AYÇA

6’ncı ayımıza gerçekten karı-koca gireceğiz

D., ben şu anda tek parmak 2,5-3 boğum aşamasındayım. Belki bu akşam 2 parmağı deneyeceğim. Başaranlar çok olunca azim geldi. Ben de dün itibariyle 5 aylık evliyim. İnşallah 6’ncı ayımıza gerçekten karı-koca olarak girmiş oluruz. Desteklerinizi bekliyorum. En kısa zamanda kocaman harflerle "başardım" yazmak dileğiyle...

A.K.

Bir adım atarsan gerisi gelecek

E., bu aşamaları bu sitedeki tüm kadınlar gibi hepimiz yaşadık. Umutsuz, yenik, yıkılmış günlerin olması çok normal. Ama inan bir kez daha adım atarsan gerisi de gelecek. Bu egzersizde en önemli adım önce tek parmak, tek boğum ve sonra da iki parmak bir boğum aşaması. Bu iki adımı atlatabilirsen şöyle bir geriye doğru baktığında öyle küçülür ki, sen de şaşırırsın.

İSİMSİZ

Kendini sıkma yapabileceğine inan

E. bak, "Vajinama bakmak bile çok zor geliyor" diyordun. Artık bakabiliyorsun. Eğer parmak egzersizlerine başlayamıyorsan sadece elinle vajinanı tanımaya çalış. Kendini hazır hissettiğinde başlarsın egzersizlere. Acele yok. Panik ve ben yapamayacağım da yok. Eğer bu siteyi bulduysan ve gruba eklendiysen başarı yavaş yavaş gelecek inan buna. Kendini sıkma, sadece yapabileceğine inan. Kolay gelsin arkadaşım.

RUMUZ ASYA

Ölmeden sorunumu halletmek istiyorum

Tek parmak 2.5 boğumdayım. 15 dakikadan fazla çalışamıyorum. Sitenin sanırım en yaşlı ve en kronik vakasıyım. Uzun süreli evliliğimi cinsellik yaşamadan bitirdim. Evliliğimin ilk gecesi hamile kalıp çocuk sahibi olmuş ve hiç birleşmeyi yaşamamış biriyim. Şu an bir partnerim var ve sık görüşemiyorum. Ben de kendi kendime, ölmeden bu sorunumu halletmeye karar verdim.

İSİMSİZ

Acele edersen başa dönersin

A. seni anlıyorum. Diğer arkadaşlar gibi, bir an önce "başardım" diye yazmak istiyorsun. Başaracaksın ama tek parmağın hepsi girmeden ve en az bir hafta denemeden 2 parmağa geçme, derim arkadaşım. Tamamen rahat olduğunda, 2 parmağa geçtiğinde hem daha rahat edersin hem de sağlam adımlarla ilerlemiş olursun. Acele edersen bir şeyler eksik kalırsa tekrar başa dönebilirsin.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!