Uyumsuzlukların uyumu

Güncelleme Tarihi:

Uyumsuzlukların uyumu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2004 00:25

Objeler ve mekanlarla olan ilişkimizde uyumlu olmak güvenlidir; ama asıl heyecanı yaratan da küçük uyumsuzluklardır. Hatta bazen de büyük uyumsuzluklar. Eski ve yeniyi bir arada kullanabilme sanatı, evinizde yaratacağınız uyumsuzlukların en zevklisi. Modern çizgiler ve geçmiş dönemlere ait detaylar buluştuğunda elde edeceğiniz atmosfer, tek kelimeyle etkileyici olacaktır.

Yeni koleksiyonları ve çağdaş formları takip etmeyi seviyorsunuz. Ama eskinin romantik gücünden ve duygusal bağından da kopamıyorsunuz. Sevindirici olan şu: Bir seçim yapmanıza gerek yok. Bugünün mekanlarında her türlü zıtlık tolere ediliyor; o mekanın özel tasarımı içinde uzlaştırılıyor. Dolayısıyla istediğiniz yeniliği, vazgeçemediğiniz eskilerle birleştirebilirsiniz.

Kentin eski dokusu içinde yer alan yüksek tavanlı apartman dairelerine bugünün çağdaş tasarım mobilyalarını yerleştirerek, güçlü bir tezattan özgün bir düzenleme çıkartmanız mümkün. Buna karşılık, mimari açıdan yalın ve modern bir binada, antikalar ve klasik çizgilerle farklı bir bileşim yakalayabilirsiniz.

Eski ve yeni, aynı alan içinde de zevkle buluşabilir. Düz hatlı bembeyaz bir kanepenin üzerine atılan antika kumaş kaplı yastıklar ya da modern döşenmiş bir salonda bulunan döküm bir şömine, gözünüzü fazla yormadan geçmişi ve bugünü aynı kareye sokar.

Tüm çağdaş gereksinimlerinizi karşılayan fonksiyonel bir mutfakta eski tip kuzin ve buzdolabı kullanmak da, evin bu en sıcak yaşama alanını showroom görüntüsünden uzaklaştıracaktır. Teknolojinin ve hijyenin en üst düzeyde kullanıldığı bir banyoda ise, çanak lavabonuzun üzerine sırları dökülmüş varaklı bir ayna asmak farklı bir etki sağlayacaktır.

Zıtlıkların doğurduğu bu olumlu gücü keşfeden tasarımcılar, kendi içinde bile tezat unsurlar barındıran oturma birimleri, aydınlatmalar ya da dokular üretmeye başladılar. Farklı kültürlerin kökenine inerek buldukları motifleri lineer formlara eklediler; pleksi gibi yenilikçi bir malzemeden avantgarde dresuarlar yaptılar. Art deco mobilyaları bohem dokumalarla çarptılar, 60’ların grafik estetiğini pastel renklere böldüler.

Dokunduğumuz objelerle bir iletişimimiz olduğu kesin. Genellikle yeni olanlarla ilk görüşte aşk yaşar, ancak eskilerle daha uzun süreli ilişkiler kurarız. Bu nedenle, sıkı sıkıya bağlı olduğumuz eski mobilya ve objeler etrafında kurgulayacağımız yeni düzenlemeler, içinde tezatlar barındıran ama özgünlüğünü ve özgürlüğünü ilan etmiş yaşam hacimleri keşfedecektir bizim için.

TAKİP

Kalbi olanlar bakmasın

Maison Française dergisinin ekim sayısı hem çanta hediyeli; hem de 0-15 yaş çocuk odaları için gereken her şeyi bulabileceğiniz Maison Française Junior dergisiyle birlikte sunuluyor. Ben kendi çantama iki kumaş çiçek ve bir broş iğneledim; siz de kendi versiyonunuzu yaratın derim!

DÜNYA

Benim küçük sıcak evim

Üç sene önce Paris’teki bir fuarda etkilendiğim ve o günden beri izlediğim Kopenhag’lı Green Gate firması, gündelik hayatın her anını unutulmaz kılmak amacıyla sıcacık koleksiyonlar tasarlıyor. Yatak örtülerinden çantalara kadar genişleyen ürün yelpazesinde bu sene soft renkler ve dokular var. Maalesef Türkiye’ye henüz getiren olmadı! www.greengate.dk

FİKİR

Özel tonlamalar

Romantik ve neşeli pembe tonları... Yeşilin hayata kattığı tazelik ve doğallık duygusu... Sarının sıcak ve samimi dokunuşu... Alligator Renk Atölyesi, yaşadığı mekanda farklı uygulamalar yakalamak ve özel renk kombinasyonları denemek isteyenlere çok özel bir Renk Uyum Kartelası sunuyor; iç ve dış mekanlarla ilgili tüm projeler için uzmanlarla birlikte boya ve renk seçimi yapma olanağı sağlıyor. Alligator Danışma Merkezi: 444 2 111

STİL

Salkım salkım ışık

Vincent Lo tasarımı Aureliano Toso yapımı Arcade aplik, avize ve lambaderleri yaşam mekanınıza, havai fişek neşesiyle kristalin şıklığını bir arada taşıyor. Krom gövde ve ince krom çubukların ucundaki renkli veya şeffaf camlarla süslenen armatürler, kapsül halojen ampullerle aydınlanıyor. Tepta Aydınlatma’dan; Tel: (0212) 252 72 12
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!