Ünlüler okul anılarını hatırladılar

Güncelleme Tarihi:

Ünlüler okul anılarını hatırladılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2007 00:00

24 Kasım Cumartesi, Öğretmenler Günü’ydü... Pek çok kişi bu anlamlı gün yaklaştıkça, yıllar öncesine uzanıp öğretmenlerini ve okul anılarını anımsamaya başladı.

Hafta Sonu dergisi de kayıt cihazlarını ünlülere uzatarak, onlardan yıllar öncesinde kalan anılarını anlatmalarını istedi.

Seda Sayan

Ya okul, ya sahne

Çemberlitaş Kız Lisesi’nde okurken sahne çalışmalarına başladım. Tabii gece sahne çalışmaları, gündüz okul yürümedi. Benim şarkıcı olduğum ortaya çıkınca da müdür yanına çağırdı ve "Ya okul, ya sahne" dedi. Ben sahneyi seçtim!

Esra Eron

Odada kilitli kaldık

Okul arkadaşlarımızla sömestr tatilinde Uludağ’a gitmiştik. Otelin birinci katında kalıyorduk. Odada kilitli kalınca biz de pencereden dışarı çıktık. Okul arkadaşlarımla yaşadığım o komik anımı hiç unutmam.

Sema Şimşek

Hoca hırsını benden aldı

Ablamla aynı okuldaydık. Hocam ablamı pek sevmiyordu ve bir gün hırsını benden çıkardı. Tırnaklarım uzun olmadığı halde makasla tırnaklarımı kesti.

Neslihan Yargıcı

Rahibelerle birlikteydik

Biz rahibelerle okuduk. Bu yüzden de ortam çok disiplinliydi. Ben çok sinsi bir yaramazdım. Bizi erkeklerden bir saat önce çıkarırlardı okuldan. Biz de kaldırımda bekler, erkeklere özel eşyalarımızı atar ve çok eğlenirdik.

Müjde Ar

Kaşlarımı jiletle kazıdım

Fatih Kız Lisesi’nde okudum. O yıllarda, okulda adım "deli"ye çıkmıştı. Çok başarılı bir öğrenciydim. Dokuz aldığımda, kağıdımın 10’luk olduğuna inanıp, öğretmenle kavga ederdim. O yıllarda aynaya fazla bakmazdım ve arkadaşlarım yapsa da, ben kaşlarımı almazdım. Bir gün beden eğitimi öğretmenimiz "Kaşlarını neden alıyorsun?" diye tutturdu. Ertesi gün protesto etmek için kaşlarımı jiletle kazıyıp gittim okula. Deli unvanım buradan geliyor.

Yonca Evcimik

Otobüsten attılar

Biz lisedeyken Fenerbahçe’de oturuyorduk. Okulum Taksim’deydi. Karşıya geçmek için hep otobüse binerdik. Otobüste de hep arkadaşlarımla güler şakalaşırdık, ama herkesi rahatsız ederdik. Bir gün yine otobüsteyken fazla gürültü yapınca bizi kolumuzdan tutup yarı yolda aşağı atmışlardı.

Sezen Aksu

Ben çok haylazdım

Fen öğretmeni Şehriban Hanım ile matematik öğretmeni Sami Bey’in kızıyım ben. Hayatım iki öğretmenle başladığından olsa gerek, daima öğretmenlerin yeri bende çok başkadır. Ama okul yıllarında çok haylaz olduğumu söyleyebilirim. Zaten ziraat okurken, ikinci sınıfta bıraktım, müziğe devam ettim.

Nükhet Duru

Matematikçiye yakalandık

Kandilli Kız Lisesi’nde okudum. Çok güzel bir grubumuz vardı. Özellikle bahar aylarında okulu kırıp Boğaz’da gezmelere giderdik. Bir gün matematik öğretmenimiz bizi yakalamıştı ve "Bir daha bu hatayı yapmazsanız sizi affederim" diyerek kimselere bir şey söylememişti!

Zeynep Dereli

Uzayda hayat var mı

Amerika’da üniversitede okurken, bir arkadaşımla "Uzayda hayat var mı, yok mu?" tartışmasına giriştik. Bu tartışma kısa süre içinde sınıfa, ardından da okula yayıldı. Çok gülmüştüm.

Uğur Yücel

Oğlum dahi değilmiş

Kuzguncuk İlkokulu’ndan sonra, Beylerbeyi Ortaokulu’na ve Kadıköy Akşam Ticaret Lisesi’ne gittim. Eğitim dönemi unutulmuyor, askerlik anıları gibi... Kanlıca’da ilkokulu okurken, öğretmenim babama "Bu çocuk dahi" demiş. Sonra babam bana basit bir problem sordu, bilemedim. Öğretmenimle kavga ettiğini hatırlıyorum!

Doğa Rutkay

Kayıp eşya odasında geçen bir gün

Çok güzel ve disiplinli bir okulda okumuştum. Okulun kıyafet disiplinine hiç uymazdım. Örneğin okul formasında gömlek pembeyse, ben sarı giyerdim. Bir gün sırf bu nedenle kayıp eşya odasında tüm gün boyunca bekletilmiştim.

Esra Gürsoy

İkizim benim yerime derse girdi

Benim tek yumurta ikizim var. O zaman kolejde okuyordum. Kardeşimle ayrı okullardaydık. O yabancı dil eğitimi veren bir okulda okuyordu. Bir gün canımız çok sıkılmıştı, yer değiştirmiştik. Ben onun okuluna, o da benim okuluma gidip derse girmişti. Arkadaşlarımız biliyordu, ama öğretmenler bilmiyordu. Herkes kardeşimi ben sanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!