Ünlü olmadan önce her türlü işi yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Ünlü olmadan önce her türlü işi yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2001 00:00


Ayşegül EKİNCİ/LONDRA
Haberin Devamı

Bugün dünyanın en ünlü pop şarkıcıları olarak tanınıyorlar. Oysa ünlü olmadan önce çok farklı işlerle geçinmeye çalışıyorlardı. Elvis Presley, Sting, Rod Stewart ve Eminem, zirveye çok zor yollardan geçerek geldiler. İngiliz Q dergisi, ünlülerin eski hayatlarını araştırdı.

ROD STEWART

Mezar kazıcısı olarak çalıştı

Müzik hayatıyla olduğu kadar, sarışın genç ve güzel eşleriyle gündeme oturan Rod Stewart, 15 yaşında okulu terkedip babası Bob'un ‘‘Senden iyi bir futbolcu olur’’ sözünü dinledi. Ama iki ay sonra futbolcu olamayacağı anlaşıldı. Rod, sarhoş olup müzik yapmak istiyordu. Çocukluğunda ölmekten çok korkan Rod Stewart, bu korkuyu yenmek için mezarlıkta kazıcı olarak iş buldu. Müzisyenlikten önce mezar kazıcılığı yapan Rod ‘‘Önceleri toprağın altında bırakılmanın çok acı olduğunu düşünüyordum. Sonra alıştım ve bu korkuyu yendim’’ diyerek gençlik yıllarını özetliyor.

STİNG

Sütçü babasına yardım ediyordu

Yaptığı her çalışmayla dünya müzik listelerine oturan Sting'in çocukluğu mahalle aralarında süt dağıtan babasına yardım etmekle geçti. Her sabah 5'te uyanan ve uykulu gözlerle süt şişelerini arabaya yerleştiren Sting, ‘‘Hayal kurmanın insanı gerçek hayattan sıyırıp ruhunu hafiflettiğini, tasalarını azalttığını ve en önemlisi orkestralar yönetince mutlu olacağını’’ hissettiğinde çoğu zaman babası tarafından yakalandı. Babası Sting'e ‘‘Ne düşünüp duruyorsun böyle? Bırak şunu’’ diye sinirlendiğini söyledi. Sting okuldan ayrıldı, önce vergi memuru olarak çalıştı. Sonra işci, otobüs şöförü ve öğretmen. Ünlü müzisyen, öğretmenliğin kendine insanlar önünde sinirli olmamasını öğrettiğini ve çok faydalı olduğunu söylüyor.

ELVİS PRESLEY

Kamyonet şoförlüğü dahil her işi yaptı

Ölümünden yıllar sonra bile dünyanın bir numaralı rock'n roll kralı olarak zirveden inmeyen Elvis Presley, şöhreti yakalamadan önce çok zor günler geçirdi. Elvis, fabrika işciliğinden kamyonet şöförlüğüne kadar her şeyi denemiş. Mahallelerindeki elektrik firmasında kamyonet şoförlüğü yapan Elvis, bir ara işini kaybediyormuş. Neden mi? Kamyonetin arkasında gitarını saklayan Elvis, şarkı söylemek için ara verdiğinde yakalanmış ve patronları, ‘‘Bu gitar seni mahvedecek’’ demiş.

EMİNEM

Restoranda aşçıydı

İlk beyaz rap şarkıcısı Eminem, 1996 yılında çaresizlikten çırpınan bir müzisyendi. Yaptığı hiçbir şey tutulmuyordu. Kız arkadaşı hamileydi ve içinden çıkılmaz sorunlarla başbaşaydı. Eminem 20 adet ‘‘Tylenol’’ hapı alıp intihar etmek istedi. Ama kurtuldu. Kendini toplayıp geçinebileceği kadar para kazandığı bir lokantada aşcılık yapan Eminem, patronu tarafından defalarca uyarılmış. Mutfakta servis yapan Eminem, rap şarkılarını yüksek sesle söyleyince restoran sahibi Pete Karagiaouris, onu sık sık ‘‘Alçak sesle diye’’ azarlarmış. Bugün Eminem'in bir zamanlar çalıştığı restoranın dış duvarında ‘‘Eminem burada çalıştı’’ diye tabela asılı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!