Güncelleme Tarihi:
Ümit Usta leziz yemek ve tatlılarını artık Lezzet okurları için hazırlıyor. Biz de ıspanaklı çanak köfte tarifini sizin için seçtik:
Malzeme: 750 gr kıyma, 1 yumurta, 2 soğan, 1 su bardağı bayat ekmek içi, 1 kg ıspanak, 3 çorba kaşığı margarin, 5 kaşar peyniri dilimi, tuz, karabiber.
Hazırlanışı:
Kıymaya yumurta, 1 rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Kase şeklinde köfteler hazırlayın. 180 derece fırında pişirin.
Ayıklanmış ıspanağı yıkayıp haşlayın. Suyunu sıkıp doğrayın.
Soğanı küpler halinde doğrayıp eritilmiş margarinde pembeleştirin. Ispanağı ilave edip karıştırarak kavurun. Tuz ve karabiber serptikten sonra ateşten alın.
Köfteleri fırından çıkarıp içlerini ıspanaklı karışımla doldurun. Üzerlerine peynir dilimleri yerleştirin. Tekrar fırına verip peynirler kızarınca çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.