Güncelleme Tarihi:
Türkiye'nin en önemli stüdyo müzisyenleri bir araya gelerek bir grup kurdular. Yetmedi, bir de albüm çıkardılar. Grubun adı Habbecik, albümün adı ‘‘An Meselesi’’. Yıllarca başkalarının albümlerinde çalan, söyleyen, düzenleme yapan altı müzik adamdan oluşan Habbecik grubunun harcında Uğur Yücel'in de katkısı var.
Habbecik grubu müzik aleminde iyi biliniyor, iyi bir müzik icra ediyor ama kötü bir huyları var. Aynı anda konuşup aynı anda ve susuyorlar. Gruba şirinlik olsun diye Habbecik ismini kuran müzisyenlerin yaşları 30 ile 40 arası değişiyor.
Önce Habbecik sözcüğüne bir açıklık getirelim: Habbe küçük tahıl tanesi demek, ‘‘cik’’ini de kendileri eklemişler. Grup kurulduktan sonra habbe sözcüğünün tahıl anlamına geldiğini de öğrenmişler. Bu ismi grubun abisi, kurucusu ve neşe kaynağı Levent ‘‘Levo’’ Altındağ koymuş. Levent Altındağ caz dünyasının tanınmış isimlerindendir, soprano ve tenor saksofon ile flüt çalar. Yaklaşık iki yıl önce ‘‘Hey, ekibi yeniden topluyoruz’’ diyerek sevdiği ve beğendiği müzisyen arkadaşlarına haber salan Levent Altındağ grubu bu şekilde oluşturmuş.
Tuşlu çalgılarda Türkiye'nin ilk ve tek bağlama konçertosunu besteleyen Cengiz Özdemir, gitarda pek çok gitariste ilham kaynağı olmuş Berç ‘‘Beco’’ Yeremyan, elektronik bas gitarda Eylem Pelit, davulda müzikal ortamların aranılan isimlerinden Volkan Öktem ve vurmalı çalgılarda Cem Erman Habbecik'in diğer elemanları.
70’LERİNETKİSİ
Aralarında müzikal bir telepati olduğunu söyleyen Habbecik grubu kurulduktan sonra albüm yapana kadar boş durmamış. Uğur Yücel'in mekanı Eski Yeşil'de çalmışlar. ‘‘Müziği müzisyen geçinen birçok insandan daha iyi bilir’’ dedikleri Uğur Yücel kendilerini sonuna kadar desteklemiş. Bazen onlar çaldığında mekana kimsenin gelmediği olurmuş, ‘‘Boşverin’’ dermiş Uğur Yücel, ‘‘Siz bildiğiniz yolda devam edin.’’
Habbecik grubunun bildiği tek yol ‘‘çaldıkça daha çok çalmak’’ ve ‘‘keyiften ölerek çalmak’’ olduğu için bu yolda devam etmişler. Zaten albümün Aura Productions'dan çıkışı da böyle olmuş. Kendileri için çalmakla ‘‘piyasaya’’ çalmak arasında dağlar kadar fark olduğunu söyleyen Habbecik, sırf bu albümle arkalarında bir şeyler bırakabilmek için albüme ceplerinden para koymuşlar. Anlayacağınız çok satarak zengin ve meşhur olmanın hayalini bile kurmamışlar.
Gelelim Habbecik'in albümüne: ‘‘An Meselesi’’ Batılı bir sound üzerine tamamen bizden melodilerin kullanılarak inşa edilmiş. Müzisyenlerin o dönemlerde de epey çalışmasından olsa gerek, albümde hafiften bir 70'li yıllar Türk Hafif Müziği etkisi de mevcut. ‘‘Üsküdar Zortlatması’’, ‘‘Bluzzz’’ ve ‘‘Lorke’’ albümün en çok öne çıkan parçaları.