UFO şeklinde uzay araştırma merkezi

Güncelleme Tarihi:

UFO şeklinde uzay araştırma merkezi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2004 01:45

İstanbul’da içinde müze, araştırma merkezi, cafe, sinema ve butik otelin de yer alacağı UFO şeklinde dört katlı kompleks yapılması planlanıyor.

‘Starship’ adı verilecek merkezde çalışanlar, uzaylı gibi giyinecekler. Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Aydoğan, ilkini İstanbul’da açacakları Starship adını verdikleri kompleksin, kısa zamanda dünyanın çeşitli yerlerinde şubelerini açmayı hedeflediklerini söyledi.

Aydoğan, Starship projesinin ‘Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi’ni, 1997 yılında Türk Patent Enstitüsü’nden aldıklarını açıkladı. İçinde müze, kütüphane, araştırma merkezi, cafe-restaurant, cep sineması ve butik otelin de yer alacağı UFO şeklindeki, 4 katlı Starship’lerin 5-6 milyon dolara mal olmasını bekleyen Aydoğan, ‘Proje için bir konsorsiyum oluşturacağız. Birkaç önemli yatırımcı destek sözü verdi. Yeni yatırımcılar için görüşmelerimiz sürüyor. Yer tahsisi yapıldıktan sonra 2 ay içinde temelini atıp 9 ayda tamamlayacağız’ diye konuştu.

DÜNYAYI ZİYARET EDEN 70 TÜR UZAYLI MERKEZDE

‘Starship’i tanıtmak için önceki gün Hilton Oteli’nde düzenlenen basın toplantısına, Merkezin Genel Sekreteri Mübeccel Can Nuyan ve Proje Koordinatörü Mimar Adnan Türkeser de katıldı.

Haktan Aydoğan, projeyi, ‘Starship, 1600 metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 3 bin metrekarelik bir alanda yapılacak. Starship’te çalışan personel, UFO literatüründe dünyayı ziyaret eden 60-70 tür uzaylıya ait ‘Yakın gözlem raporları’ndan elde edilen bilgiler doğrultusunda giysiler giyecek’ diye anlattı.

Kasırgaya dayanacak

Haktan Aydoğan, ‘Bu proje, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne entegrasyonuna pozitif bir değer katacaktır. Starship, Dolmabahçe ve Topkapı Sarayı gibi yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettiği yerler listesine girecek’ dedi.

Starship’in Proje Koordinatörü Mimar Adnan Türkeser ise ileri teknolojiyle ve ‘Çelik Konstrüksiyon’dan yapılacağını belirttiği Starship’in dış cephesinin fiberglas ile kaplanacağını, elektrik, güneş ve rüzgar enerjilerinden faydalanılacağını açıkladı. Starship’te ayrıca, saatte 300-400 kilometre hızla esen kasırga ve tayfunlara dayanıklı olan 12 mm kalınlığında lamine camlar kullanılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!