Uçurtmalar fora

Güncelleme Tarihi:

Uçurtmalar fora
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2012 00:00

Baharla birlikte uçurtmaların da gökyüzüyle buluşma zamanı. İstanbul’da, Üsküdar’daki Uçurtma Müzesi hem ilginç modelleri görmek hem de kendi uçurtmanızı yapıp uçurtmak için imkân sunuyor

Haberin Devamı

1998’de kurulan İstanbul Uçurtmacılar Derneği bu kültürün Türkiye’de gelişmesi için gayretli çalışıyor. Bu çalışmalardan biri de Türkiye’de ilk ve halen tek özelliğini taşıyan Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi. Yakın dönemdeki tadilat ve yenilenme sonucu iki ayrı müze salonu, üç uçurtma atölyesi, bir de okuma salonu ve film kulübüyle uçurtmaseverleri ağırlıyor.
Müzede 20’den fazla ülkeden gelmiş her boyutta ve renkte uçurtma sergileniyor. Aralarında 20-25 santim büyüklüğünde avuç içi kadar olanlardan tutun metrelerce kuyruğa sahip uçurtmalar bile var. Uçurtma hakkında yayınlanan kitaplara da müzeden ulaşabilirsiniz.
Dernek Türkiye’de düzenlediği uçurtma şenlikleri, festivaller, uçurtma atölyeleri ve gezici uçurtma müzesi sergilerinin yanında yurtdışındaki organizasyonları da takip ediyor. Hindistan’ın Jaipur kentinde yapılan 5. Uluslararası Uçurtma Festivali’nde, ‘Savaşçı Uçurtmalar’ kategorisinde sekiz ülke arasında ikinci sırayı almayı başardılar.

Haberin Devamı

KENDİN YAP KENDİN UÇUR

Müzenin etkinliklerinden biri de ‘Kendi Uçurtmanı Kendin Yap’ sloganıyla açtıkları uçurtma atölyeleri. Malzemelerinizi uçurtma atölyesinden 8 liraya temin edebilir ve çocuğunuzla baharın tadını çıkarabilirsiniz. Pazar hariç 9.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyorlar. Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi’nin dış alanıysa (Kızkulesi’nin önündeki sahil) yaptığınız uçurtmayı denemek için ideal bir yer. www.ucurtmadunyasi.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!