Üç boyutlu izlenmemesi gereken film TİTANLARIN SAVAŞI

Güncelleme Tarihi:

Üç boyutlu izlenmemesi gereken film TİTANLARIN SAVAŞI
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2010 00:00

Haftasonu bir film izleyeyim dedim, saatlerce süren baş ağrısına ve bir de röportaja maloldu.

Haberin Devamı

Prensip olarak bir filmin üç boyutlu versiyonu varsa mutlaka uygun bir salonda o halini görmeye gayret ediyorum. Yoksa renklisi dururken filmi siyah-beyaz seyrediyormuşum gibi geliyor. Titanların Savaşı filmini de 3D izlemek istedik tabii. FİTAŞ’tan yerimizi ayırttık, koyulduk titanların yoluna.
Mısırlar meşrubatlar alındı, koltuklara yerleşildi, temaşa başladı... Başrolde, yine üç boyutlu bir film olan Avatar’daki abimiz Sam Worthington boy gösteriyor. Tesadüfün bu kadarı da olmaz diye iyice keyiflendik. Sanıyoruz ki, Avatar tadında bir teknoloji gösterisi izleyeceğiz. Fakat film ilerledikçe bir sorun ortaya çıktı. Sorun, sadece efektlerin Avatar’la arasında sınıf farkı olması değil, filmin bariz baş ağrısı yapmasıydı.

MEĞER ÇAKMA 3D’YMİŞ

Sonradan öğrendik. Meğer film aslında üç boyutlu olarak çekilmemiş. Normal olarak yapıldıktan sonra, montaj sırasında üç boyutlandırmışlar titanları. Hayır, gözlüğü çıkaracağım, iki boyuta razıyım ama o da mümkün değil. 3D’den dolayı çıplak gözle titreme yapıyor, görüntüler bulanıklaşıyor. Ne gözlüklü, ne gözlüksüz izleyebiliyorsunuz Clash of the Titans’ı! Bir şakaktan bir şakağa mekik dokuyor ağrı.
Diyeceğim o ki, Titanların Savaşı iyi film hoş film de, eğer migren mazoşizminiz yoksa üç boyutlu izlemeyin, iki boyutlu bir salonda görmeye gayret edin. Çünkü sadece film sırasında ağrıdığı yetmiyor başınızın, çıktıktan sonra birkaç saat daha devam ediyor zonklama.

Haberin Devamı

TAMER HASSAN EFSANESİ

Haklı olarak diyeceksiniz ki, “kalk git o zaman, niye sonuna kadar seyrettin?” Titanların Savaşı vizyona girmeden bu filmde oynayan Tamer Hassan adlı bir Kıbrıs Türk’ünden bahsedilmişti. Londra’da yaşayan, çeşitli Hollywood projelerinde yer alan, son olarak da Titanların Savaşı’nda oynayan Tamer Hassan’la Hollywood kariyeri ve film hakkında röportaj yapmak istiyordum. Aradım buldum, ajansıyla-menajeriyle temasa geçtim. Biyografisini hatmettim, sorular hazırladım. Bari röportajdan önce filmdeki rolünü bir göreyim derdindeyim...
Fakat bekle bekle film bitti, başıma ağrılar girdi bizim Hassan ortada yok. Savaş Tanrısı Ares’i canladırdığı söylenen Hassan diğer tanrılarla birlikte birkaç saniye ya görünüyor ya görünmüyor filmde... Rolden ziyade bir fotoğraf karesi olarak var. Yakaladınız yakaladınız... Yok onun rolü sırasında göz falan kırparsanız, kaçırdınız Hassan’ı. Ben galiba kırpmışım. Gitti tabii Hassan da, canım röportaj da.

Haberin Devamı

ŞEHİRDE NE VAR NE YOK?

ELEKTRONİK SEVENLERE
Guetta K. Çiftlikparkı’nda

Ünlü Fransız DJ David Guetta, bu akşam Maçka Küçük Çiftlikparkı’nda kendisi için hazırlanan özel kapalı çadırda çalacak. Yalnız biletler pahalı: Biletix’te 112 lira. (216) 556 98 00.

ROCK SEVENLERE
Mirkelam & Kargo Bronx’ta

Biraraya geldiklerinden beri istiyorum, bir türlü denk getiremedim. Bu akşam Kargo ve Mirkelam dörtlüsü Beyoğlu Bronx Pi’de çıkıyorlar. Biletler de makul: 20-30 lira. (212) 293 53 98.

POP SEVENLERE
Gülben Ergen BGM’de

Gülben Ergen hayranları, bu akşam Bostancı Gösteri Merkezi’nde buluşuyor. Konser saat 21.00’de. Biletler oturma düzenine göre 30-60 lira. (216) 384 72 10.

Haberin Devamı

EĞLENCE GÜNDÜZE Mİ KAYIYOR?

Önce Day Light partileriyle Kuruçeşme Fun Fatale’de başladı. Gündüz gündüz toplanıp eğleniyorlar. Her ayın ilk perşembesi yapılan Afterwork partileri zaten bir süredir devam ediyor, onlar da en son geçen perşembe, Akaretler’deki Der Die Das’ta toplandılar. Hem sosyalleşip hem yeni iş bağlantıları kuruyorlar, yani işin ucunda profesyonel network oluşturmak da var. Şimdi de Bacardi partileri başlıyor. Her çarşamba, iş çıkışı saat 20.00’de Bebek Taps’te buluşacaklar. İlki önümüzdeki çarşamba. Hatırladığım kadarıyla da güzel bir manzarası vardır Taps Bebek’in, çarşamba programınız yoksa fena fikir olmayabilir. (212) 263 87 00.

Haberin Devamı

ANADOLU’DA BU AKŞAM

Sıla Bursa’da
Dün İzmir’de çıkan Sıla bu akşam 22.30’da Ataevler-Bursa Suare’de. Biletler 34-29 lira. (224) 443 10 01.

Aylin Aslım İzmir’de
Epeydir görünmüyordu, İzmir’de çıktı ortaya. Bornova-Noxx Club’ta 22.00’deki konsere biletler 23.5 lira. www.biletix.com

Emre Aydın Ankara’da
Kavaklıdere-312Arena’da saat 21.30’daki konsere biletler, kapıdan aldığınızda 40 lira olacak. (312) 425 14 14.

Hayko Cepkin Mersin’de
Mer-Yat Merada Center’da Rock’n Dark kapsamındaki konser saat 21.00’de, biletler 23 lira. (324) 325 22 00.

Manga Samsun’da
Eurovizyon öncesi Türkiye’yi gezen grup, 20.30’da Fuar-Neco Gazinosu’nda. Girişler 20-25 lira. (361) 431 66 66.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!