TV'lerin Yeni Yakışıklıları

Güncelleme Tarihi:

TVlerin Yeni Yakışıklıları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Amerikan televizyonlarının pembe dizileri yakışıklı aktörlerini buldu bile. Esas oğlanların ortak özellikleri; yakışıklı, atletik vücutlu olup ve iyi rol yapabilmeleri.

Sinemada yakışıklı erkek çok fazla önem taşımayabilir. Fakat televizyonların pembe dizilerinin uzun ömürlü olması, bu dizilerde rol alan kadın ve erkek sanatçıların güzelliğine, çekiciliğine ve yakışıklılığına bağlı oluyor. Bu dizilerde oyunculuk yeteneğinden çok yakışıklılık önem taşıyor. Her yıl pek çok yakışıklı, sevimli ve atlet görünüşlü aktör adayına gün doğuyor. Eğer genç oyuncu, rol aldığı dizide oyun yeteneğiyle de dikkat çekerse, sinema filmlerinde oynama şansları doğuyor. Amerikan televizyonlarının pembe dizilerinde hemen her yıl yeni delikanlılar boy gösteriyor. Yeni tv mevsimi tüm dünyada başlarken, yeni yakışıklılar da ekranları parsellediler. Soyunmaktan sıkılmış

Genç aktör Tom Everett Scott, çok dertli. ‘‘The Street‘‘ isimli yeni dizide çok çapkın bir borsacıyı canlandıran bu çiçeği burnunda aktör ‘‘ikide birde gömleğimi çıkarıp yatağa girmekten bıktım usandım’’ diyor. ‘‘Senaryoda bazı değişiklikler yapılsa da ben de kamera karşısında soyunmaktan kurtulsam.’’ 1996 yılından beri televizyon dizilerinde rol alan Tom Everett Scott, vücudunun formunu korumak için de stüdyonun emriyle jimnastik yapmaya başlamış. Otuz yaşındaki aktör, başarıya ulaşmak uğruna bu kadar sıkıntıya katlanmanın doğru olduğundan da pek emin değil. Genç aktör, iki yıl önce Jenni adında bir fotoğrafçıyla evlenmiş. Televizyoncular bu genç oyuncunun rol aldığı dizilere kadınların büyük ilgi göstermelerinden memnunlar. Bu yüzden Tom Everett Scott'un oyunculuğu bırakması pek kolay olmayacak.

Eddie Cibrian, şu sıralar Amerikan televizyonlarında yayınlanan ‘‘Third Watch’’ isimli dizide, itfaiyecilik yapan eşinden boşanmış bir babayı canlandırıyor. İkinci yılını dolduran dizi, son yılların en çok beğenilen dizilerinden biri olmaya aday. Fakat Eddie Cibrian büyük başarıyla oynadığı rolüne daha ne kadar devam eder, orası belli değil. Yirmi yedi yaşındaki aktörün rollerinden çok çabuk sıkıldığı biliniyor. Daha önce, ‘‘Yalan Rüzgarı’’ ve ‘‘Sahil Güvenlik’’ dizilerinde de rol almıştı. Önümüzdeki aylarda ise ‘‘In the Beginning’’ isimli dizide oynamaya başlayacak. Konusu incilden alınan dizinin baş erkek oyuncusu olacak. Eddie Cibrian, manken Brandi Glanville ile nişanlı. Bu arada yeni dizilerde rol almaya devam edecek.

Geçmişi sildi

Charlie Sheen, ünlü aktör Martin Sheen'in uslanmaz oğlu. Onu sinema filmlerinde de sık sık izliyoruz. Charlie Sheen uzun süre içki, uyuşturucu ve seks tutkusu yüzünden ağır eleştirilere hedef oldu. İki yıl kadar tedavi gördükten sonra geçmişe bir sünger çekip oyunculuk yaşamına televizyonla yeni bir sayfa açtı. Charlie Sheen, şu sıralar Michael J.Fox'un Parkinson hastalığı nedeniyle yarım bıraktığı rolünü devam ettiriyor. ‘‘Spin City’’ isimli güldürü dizisinde Charlie Sheen, meslektaşı ve eski arkadaşı Michael J. Fox'u aratmamaya çalışacak. Charlie Sheen, sinema ve televizyonun en yakışıklı aktörlerinden biri.

Artık kötü olacak

‘‘Hanedan’’ dizisi uzun yıllar, pek çok izleyiciyi ekran karşısına çekmişti. Amerikalı televizyoncular, ‘‘Hanedan’’ gibi ilgi çekecek, dev kadrolu bir dizi arayışı içindeydiler. Sonunda ‘‘Titan’’ dizisi gündeme geldi. Çok zengin bir ailenin entrikalarını, aşklarını konu alan dizide John Barrowman de rol aldı. Daha önceleri çevirdiği dizilerde hep çevresine iyilik getiren dürüst, erkekleri canlandıran aktör, bu kez kimliğini değiştiriyor. ‘‘Bugüne kadar hep iyi erkek oldum. Bundan sonra herkes benden korksun. Artık kötü adamı oynayacağım' diyor. Yalan söylemek, hile yapmak, insanları kandırmak, üvey annesiyle bir olup çevreye kötülük saçmak, genç aktörün canlandıracağı karakterin özellikleri.

Uzaydan gelen adam

Genç aktör Jason Behr, bilim kurgu dizisi ‘‘Rosswell’’ de başka gezegenden gelmiş yarı insan yarı uzaylı birini canlandırıyor. Beş yaşından beri aktör olmanın hayaliyle yaşayan Jason Behr, ‘‘Buffy , The Vampir Slayer’’ isimli dizide ölümcül bir hastalığa yakalanmış bir delikanlıyı canlandırmış ve büyük ilgi görmüştü. Ülkemizde de yayınlanmakta olan ‘‘Dawson's Creek’’ isimli dizide kısa bir süre rol almıştı. Televizyonun bu genç oyuncusu, yakışıklılığıyla genç kızların sevgilisi oldu bile. Önümüzdeki yıllarda onu ekranlarda daha sık göreceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!