TÜYAP Fuar'ı bugün başlıyor

Güncelleme Tarihi:

TÜYAP Fuarı bugün başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2009 11:32

28 yıl önce bir otelin bodrum katında yapılmaya başlanan ve her geçen yıl büyüyerek şimdi onbinlerce metrekareye yayılan İstanbul Kitap Fuarı, bugün başlıyor.

Haberin Devamı

Bu yılki teması “Kültürlerarası Diyalogda Çeviri” olan fuar, 8 Kasım’a kadar devam edecek. Fuara başlangıcından dokuz yıl eşlik etmeye başlayan İstanbul Sanat Fuarı da yine aynı tarihler arasında.
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Beylikdüzü’nde, 31 Ekim-8 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan 28. İstanbul Kitap Fuarı, “Kültürlerarası Diyalogda Çeviri” temasıyla bugün başlıyor.
Yurtiçi ve yurtdışından 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarda kitap tanıtımlarının yanı sıra söyleşi, panel, şiir dinletisi, atölye ve çocuk aktiviteleri olmak üzere toplam 297 etkinlik düzenlenecek.
Kültürlerarası Diyalogda Çeviri temasına paralel olarak düzenlenecek etkinliklerde çeviri sorunları, edebiyat çevirilerinin zorlukları veya olması gerekenleri, yabancı dilde eğitim meseleleri gibi konulara değinilirken, “Demokratik Açılım”, “Ergenekon” gibi güncel meseleler de ele alınacak.
Fuarda bu yıl ilk kez Uluslararası Salon açılacak. 27 ülkeden yayıncılar, editörler ve yayıncılar birliği temsilcilerinin yer alacağı Uluslararası Salon, fuarın ilk dört günü 31 Ekim-3 Kasım 2009 tarihlerinde, 11.00-18.00 saatleri arasında açık kalacak.
Fuarın onur yazarı ise, dünya şiir atlasının kaydını tutan, şair, çevirmen, tiyatro eleştirmeni Cevat Çapan. Fuar süresince çeşitli etkinliklerde okurlarıyla buluşacak olan Çapan için, 2 Kasım’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, İnterexpo salonunda bir tören düzenlenecek. Ayrıca Cevat Çapan’ın yaşamından fotoğraflardan oluşan “Uzaktan Yakına Cevat Çapan” sergisi üst kat ana fuayede fuar süresince gezilebilecek.

Haberin Devamı

ADAM FAWER İSTANBUL’DA

Fuara yurtdışından da çok sayıda yazar, şair, eleştirmen ve çevirmen katılacak. Toplam 47 isimden oluşan yazarların belki de en çok ses getireni Adam Fawer olacak. İlk romanı Olasılıksız ile Türkiye’de de yüzbinlerce satan Adam Fawer fuarın konukları arasında.
Türkçe’de özellikle harem ve padişah eşleri üzerine yazdığı romanıyla tanınan Amerikalı yazar Anne Chamberlin ve bir diğer Amerikalı yazar-senarist Richard Price da okurlarla buluşacak. Mısır’da kadın hareketiyle ilgili önemli çalışmalar yapan ve muhalif kişiliğiyle tanınan Neval El Saadavi de fuarın ağır topları arasında. Latin Amerika üzerine incelemeleriyle tanınan yazar Richard Gott, Hollandalı yazar Geert Mark, Kübalı yazar-şair-kadın aktivist Nancy Morejon, Romanya’dan Gabriella Chifu ve Dan Cristea da fuarın diğer yabancı konukları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

TANPINAR ADINA ULUSLARARASI FESTİVAL

Bu sene birincisi düzenlenecek olan Uluslararası A. H. Tanpınar Festivali kapsamında Carme Riera ve Bernardo Atxaga (İspanya), Valter Hugo Mae, Ingo Schulze (Almanya), Olga Tokarczuk, Frank Westerman, Norman Manea ve Dan Lungu (Romanya) fuarın diğer konukları. Fuar’ın İtalya’dan gelen konuğu ise Türkiye’de Atatürk üzerine yazdığı kitabıyla tanınan Fabio L. Grassi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!