Türkiye'nin ambiyansı en iyi restoranları

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ambiyansı en iyi restoranları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2002 00:00

Türkiye'nin en iyileri listesinde bu hafta ambiyansı, yani dekorasyonu, manzarası, atmosferi, içinde bulunduÄŸu yapı ve konumlanışıyla en iyi olan restoranlar var. On kiÅŸiden oluÅŸan jüri üyelerine bu konuda tercih ettikleri beÅŸer mekanı sorduk. Ä°ÅŸte jüri üyelerinin tercihlerinde adı en çok geçen ‘‘10 En Ä°yi’’ restoran ve jürinin ‘‘Mansiyon’’ verdiÄŸi en iyi ikinci 10 restoran. EN Ä°YÄ° 101 VOGUE2 LACÄ°VERT3 KIRINTI4 PARK ÅžAMDAN5 LES AMBASSADEURS6 GEÇİT K.V.7 ESKANDÄ°L8 CHANGA9 FOUR SEASONS10 CHEF'SVOGUEOlaÄŸanüstü BoÄŸaz manzarasıRestoran 12:00-15:00 ile akÅŸam 19:00-24:00 arası açık. Rezervasyon ÅŸart. KiÅŸi başı 35-40 milyon. DJ müzik yapıyor. Tarkan, Beyaz ve Meltem Cumbul gibi müdavimleri olan mekanın ÅŸefi Mahir Çelik. Sushi somon ızgara mutlaka denenmeli. Ahmet Örs ve Mehmet YaÅŸin ‘En iyi birkaç BoÄŸaz manzarasından biri’ diyor. BeÅŸiktaÅŸ, Ä°stanbul (212) 227 25 45LACÄ°VERTAydınlatması çok hoÅŸServis 12:00-02:00 arası. AkÅŸamları rezervasyon ÅŸart. CD'den yemek müziÄŸi yapılıyor. Alakart kiÅŸi başı yaklaşık 40-50 milyon lira. Reha Muhtar, Erdal Acar, Kenan Işık müdavimleri arasında. Portekiz usulü karides ve kabak tatlısı mutlaka denenmeli. Jüri üyemiz Ahmet Örs aydınlatmanın etrafı ve manzarayı ezmeden kullanılmasını beÄŸendiÄŸini, Mehmet Yalçın manzarayı muhteÅŸem bulduÄŸunu söylüyor. Kanlıca, Ä°stanbul (216) 413 37 53KIRINTIDekorasyon pozitif yapıyor08:00-01:00 arası açık. KiÅŸi başı 15-25 milyon, iftar mönüsü 11 milyon. DJ müzik yapıyor. Ceyda Düvenci, Nez ve Mustafa Sandal müdavimleri arasında. Fuat ErdoÄŸan ve ortakları Nihat Biçer ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Mehmet Yalçın genç ve özgün dekorasyonun insanı pozitif yaptığını söylüyor. NiÅŸantaşı, Ä°stanbul (212) 291 26 92PARK ÅžAMDANDekorasyonda bir numaraÖğle 12:30-15:00, akÅŸam 19:30-00:00 arası servis var. Rezervasyon gerekiyor. Fiks mönü yok. KiÅŸi başı yaklaşık 40-50 milyon. CD'den yemek müziÄŸi çalınıyor. Mustafa Koç, Rahmi Koç, Sevgi Gönül müdavimleri. Paça çorbası ve ekmek kadayıfı mutlaka denenmeli. Figen Batur dekorasyonu baÅŸarılı bulduÄŸunu söylüyor. NiÅŸantaşı, Ä°stanbul (212) 225 07 10LES AMBASSADEURSBebek koyunu buradan seyredinÖğle 12:00-16:00; akÅŸam 19:00-01:00 arası servis var. Rezervasyon ÅŸart. CD'den yemek müziÄŸi çalınıyor. Fiks mönü yok, fiyatlar kiÅŸibaşı 50-80 milyon arası. Müdavimleri arasında Raffi Portakal, Metin Akpınar, Erol Sabancı ve YiÄŸit Åžardan var. Pazarları paella denenmeli. Ali Esad Göksel Bebek Koyu'nun buradan görünüşünü methediyor. Bebek, Ä°stanbul (212) 263 30 02GEÇİT KVÅžahane bir pasajın içinde08:00-02:00 arası servis yapılıyor. KiÅŸi başı 35-45 milyon. Pazar-pazartesi hariç her akÅŸam canlı caz ve klasik müzik dinletisi var. Sahibesi Hacer GündoÄŸdu ünlüler tarafından çok bilinmediÄŸini söylüyor. Çakırkeyf incir ve nar ekÅŸili hindi mutlaka denenmeli. Figen Batur mekanın yer aldığı pasajın etkileyici havasını övüyor. Tünel, Ä°stanbul (212) 293 05 81ESKANDÄ°LYeÅŸillikler içinden BoÄŸaziçiServis 12:00-01:00 arası. Fiyatlar kiÅŸi başı 40-45 milyon. Ä°ftar mönüsü 20 milyon lira. Osman Altınçekiç, Atıf Yılmaz, Deniz Türkali ve Nükhet Duru müdavimleri arasında. Kağıtta levrek mutlaka denenmeli. Mehmet YaÅŸin orman içindeki BoÄŸaz manzarasına hayran kaldığını anlatıyor. Kandilli, Ä°stanbul (216) 332 80 36CHANGAMinimalist ferahlık insanı çekiyorServis 18:00-01:00 arası. Rezervasyon gerekli. CD'den yemek müziÄŸi çalınıyor. Fiks 'tadım' mönüsü iki kiÅŸilik 61 milyon lira. KiÅŸi başı 40-45 milyon lira arasında. Mazhar Alanson, AyÅŸe-Bülent Erkmen, Nilüfer Göle, Asaf SavaÅŸ müdavimleri arasında. Peter Gordon ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Marine somon mutlaka denenmeli. Mehmet YaÅŸin müdavim ortamından hoÅŸlandığını belirtiyor. Taksim, Ä°stanbul (212) 249 13 48FOUR SEASONSServis herÅŸeyiyle bir bütünSabah 06:30-11:00, öğle 12:00-15:00 ve akÅŸam 19:00-23:00 arası servis yapılıyor. Öğle, akÅŸam ve pazar brunch'larına rezervasyon gerekiyor. KiÅŸi başı 60-70 milyon. CD'den müzik yapılıyor. Monik Benardate, Leyla Alaton, Nuri ÇolakoÄŸlu ve Vitali Hakko müdavimleri arasında. Laos balığı mutlaka denenmeli. TuÄŸrul Åžavkay detayların iyi düşünülmüş olmasını ve servis bütünlüğünü övüyor. Sultanahmet, Ä°stanbul(212) 638 82 00CHEF’SMekanlar gayet iyi ayrılmışHaftaiçi 12:00-15:00, akÅŸamları her gün 19:00-23:00 arası servis var. Fiyatlar 35-70 milyon lira. Ä°ftar mönüsü iki kiÅŸi 40 milyon lira. CD'den müzik yapılıyor. Ramazan'dan sonra piyano dinletileri olacak. Eczacıbaşı Ailesi müdavim. Patatese sarılı levrek ızgara mutlaka denenmeli. Aşçılar Mike ve Marco Anzai de ortak. Engin Akın mekanların iyi ayrılmış olmasını beÄŸendini söylüyor. BeÅŸiktaÅŸ, Ä°stanbul (212) 258 44 10Mansiyon alan 10 restoranBEŞİKTAÅž BALIKÇISI8 Fiyatlar kiÅŸi başı 14-25 milyon lira. Hasan Pulur, Aydın Boysan, Yılmaz ErdoÄŸan, Demet AkbaÄŸ müdavimleri. BeÅŸiktaÅŸ, Ä°stanbul (212) 261 31 94FERÄ°YE8 Fiyatlar kiÅŸi başı 45 milyon lira. Burhan Karaçam, Turan BaÅŸertan müdavimleri. TuÄŸrul Åžavkay binanın tarihiliÄŸinden etkileniyor. BeÅŸiktaÅŸ, Ä°stanbul (212) 227 22 16TUÄžRA8 KiÅŸi başı 70-100. Ä°ftar 60 milyon lira. Ispanaklı mantı ve sıcak kadayıf denenmeli. Ali Esad Göksel balkon manzarasını övüyor. ÇıraÄŸan, Ä°stanbul (212) 259 03 94RAMÄ°8 KiÅŸi başı 35-40. Zeki Alasya ve Sema Yunak müdavimi. Engin Akın Türk evi tipindeki dekorasyonun orijinal yorumunu övüyor. Sultanahmet, Ä°stanbul (212) 517 65 93PANORAMA8 KiÅŸi başı 50-75 milyon. Ajda Pekkan, Rafet El Roman, Duygu Asena müdavimleri. Ahmet Örs ‘dinlenmek için ideal’ diyor. Taksim, Ä°stanbul (212) 251 46 96ULUS 298 KiÅŸi başı 50-60 milyon lira. Hande Ataizi, Hülya AvÅŸar ve Adnan Polat müdavim listesinde. Figen Batur modern dekorunu övüyor. Ulus, Ä°stanbul (212) 358 29 29HALAT8 KiÅŸi başı 35-40 milyon. Monik Benardate, AyÅŸegül Ãœnlüsoy müdavimleri arasında. Ali Esad Göksel Dolunay'da Haliç manzarasını övüyor. Hasköy, Ä°stanbul (212) 297 66 44.KÖRFEZ8 KiÅŸi başı 40-50 milyon lira. Sezen Aksu, Sertab Erener müdavimleri arasında. Ali Esad Göksel sükunetini ve rıhtım atmosferini övüyor. Kanlıca, Ä°stanbul (216) 413 43 14ZARÄ°FÄ°8 Çamaşırhane'den bozma lokanta. Fiyatlar 30-40 milyon lira. M. Ali Erbil, Ali Koç ve Hande Yener müdavimi. Engin Akın mekanın ferah kullanımını övüyor. BeyoÄŸlu, Ä°stanbul (212) 293 54 80HACI BABA8 KiÅŸi başı 25-35 milyon lira. Ä°ftar mönüsü 20 milyon. Turistlerle birlikte Tanju Çolak, Orhan Pamuk ve Ebru GündeÅŸ müdavimleri arasında. BeyoÄŸlu, Ä°stanbul (212) 244 18 86GURMELERDEN OLUÅžAN BÃœYÃœK JÃœRÄ° SEÇTÄ°Yemek kültürü yazarı gazeteci TuÄŸrul ÅžavkayGusto Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet YalçınModa tasarımcısıArzu KaprolYemek kitabı yazarı ve gurmeEngin AkınGurme ve Gusto Dergisi yazarı Ahmet Örsyediklerini yazarak paylaÅŸan gezgin yazarMehmet YaÅŸinÄ°ÅŸadamı kimliÄŸi gurmeliÄŸini gölgelemeyen Mustafa OÄŸuzDamak tadının sayılan kılavuzu gazeteciAli SirmenMimar, gurme, yazarAli Esad GökselGurme yazarFigen BaturÂ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!