On kişiden oluşan jüri üyelerine bu konuda tercih ettikleri beşer mekanı sorduk. İşte jüri üyelerinin tercihlerinde adı en çok geçen ‘‘10 En İyi’’ restoran ve jürinin ‘‘Mansiyon’’ verdiği en iyi ikinci 10 restoran.
EN İYİ 101 VOGUE
2 LACİVERT
3 KIRINTI
4 PARK ŞAMDAN
5 LES AMBASSADEURS
6 GEÇİT K.V.
7 ESKANDİL
8 CHANGA
9 FOUR SEASONS
10 CHEF'S
VOGUE
Olağanüstü Boğaz manzarasıRestoran 12:00-15:00 ile akşam 19:00-24:00 arası açık. Rezervasyon şart. Kişi başı 35-40 milyon. DJ müzik yapıyor. Tarkan, Beyaz ve Meltem Cumbul gibi müdavimleri olan mekanın şefi Mahir Çelik. Sushi somon ızgara mutlaka denenmeli. Ahmet Örs ve Mehmet Yaşin ‘En iyi birkaç Boğaz manzarasından biri’ diyor.
Beşiktaş, İstanbul (212) 227 25 45
LACİVERT
Aydınlatması çok hoşServis 12:00-02:00 arası. Akşamları rezervasyon şart. CD'den
yemek müziği yapılıyor. Alakart kişi başı yaklaşık 40-50 milyon lira. Reha Muhtar, Erdal Acar, Kenan Işık müdavimleri arasında. Portekiz usulü karides ve kabak tatlısı mutlaka denenmeli. Jüri üyemiz Ahmet Örs aydınlatmanın etrafı ve manzarayı ezmeden kullanılmasını beğendiğini, Mehmet Yalçın manzarayı muhteşem bulduğunu söylüyor. Kanlıca, İstanbul (216) 413 37 53
KIRINTI
Dekorasyon pozitif yapıyor08:00-01:00 arası açık. Kişi başı 15-25 milyon, iftar mönüsü 11 milyon. DJ müzik yapıyor. Ceyda Düvenci, Nez ve Mustafa Sandal müdavimleri arasında. Fuat Erdoğan ve ortakları Nihat Biçer şefliğinde hizmet veriyor. Mehmet Yalçın genç ve özgün dekorasyonun insanı pozitif yaptığını söylüyor. Nişantaşı, İstanbul (212) 291 26 92
PARK ŞAMDAN
Dekorasyonda bir numaraÖğle 12:30-15:00, akşam 19:30-00:00 arası servis var. Rezervasyon gerekiyor. Fiks mönü yok. Kişi başı yaklaşık 40-50 milyon. CD'den yemek müziği çalınıyor. Mustafa
Koç, Rahmi Koç, Sevgi Gönül müdavimleri. Paça çorbası ve ekmek kadayıfı mutlaka denenmeli. Figen Batur dekorasyonu başarılı bulduğunu söylüyor. Nişantaşı, İstanbul (212) 225 07 10
LES AMBASSADEURS
Bebek koyunu buradan seyredinÖğle 12:00-16:00; akşam 19:00-01:00 arası servis var. Rezervasyon şart. CD'den yemek müziği çalınıyor. Fiks mönü yok, fiyatlar kişibaşı 50-80 milyon arası. Müdavimleri arasında Raffi Portakal, Metin Akpınar, Erol Sabancı ve Yiğit Şardan var. Pazarları paella denenmeli. Ali Esad Göksel Bebek Koyu'nun buradan görünüşünü methediyor. Bebek, İstanbul (212) 263 30 02
GEÇİT KV
Şahane bir pasajın içinde08:00-02:00 arası servis yapılıyor. Kişi başı 35-45 milyon. Pazar-pazartesi hariç her akşam canlı caz ve klasik müzik dinletisi var. Sahibesi Hacer Gündoğdu ünlüler tarafından çok bilinmediğini söylüyor. Çakırkeyf incir ve nar ekşili hindi mutlaka denenmeli. Figen Batur mekanın yer aldığı pasajın etkileyici havasını övüyor. Tünel, İstanbul (212) 293 05 81
ESKANDİL
Yeşillikler içinden BoğaziçiServis 12:00-01:00 arası. Fiyatlar kişi başı 40-45 milyon. İftar mönüsü 20 milyon lira. Osman Altınçekiç, Atıf Yılmaz, Deniz Türkali ve Nükhet Duru müdavimleri arasında. Kağıtta levrek mutlaka denenmeli. Mehmet Yaşin orman içindeki Boğaz manzarasına hayran kaldığını anlatıyor. Kandilli, İstanbul (216) 332 80 36
CHANGA
Minimalist ferahlık insanı çekiyorServis 18:00-01:00 arası. Rezervasyon gerekli. CD'den yemek müziği çalınıyor. Fiks 'tadım' mönüsü iki kişilik 61 milyon lira. Kişi başı 40-45 milyon lira arasında. Mazhar Alanson, Ayşe-Bülent Erkmen, Nilüfer Göle, Asaf Savaş müdavimleri arasında. Peter Gordon şefliğinde hizmet veriyor. Marine somon mutlaka denenmeli. Mehmet Yaşin müdavim ortamından hoşlandığını belirtiyor. Taksim, İstanbul (212) 249 13 48
FOUR SEASONS
Servis herşeyiyle bir bütünSabah 06:30-11:00, öğle 12:00-15:00 ve akşam 19:00-23:00 arası servis yapılıyor. Öğle, akşam ve pazar brunch'larına rezervasyon gerekiyor. Kişi başı 60-70 milyon. CD'den müzik yapılıyor. Monik Benardate, Leyla Alaton, Nuri Çolakoğlu ve Vitali Hakko müdavimleri arasında. Laos balığı mutlaka denenmeli. Tuğrul Şavkay detayların iyi düşünülmüş olmasını ve servis bütünlüğünü övüyor. Sultanahmet, İstanbul
(212) 638 82 00
CHEF’S
Mekanlar gayet iyi ayrılmışHaftaiçi 12:00-15:00, akşamları her gün 19:00-23:00 arası servis var. Fiyatlar 35-70 milyon lira. İftar mönüsü iki kişi 40 milyon lira. CD'den müzik yapılıyor. Ramazan'dan sonra piyano dinletileri olacak. Eczacıbaşı Ailesi müdavim. Patatese sarılı levrek ızgara mutlaka denenmeli. Aşçılar Mike ve Marco Anzai de ortak. Engin Akın mekanların iyi ayrılmış olmasını beğendini söylüyor. Beşiktaş, İstanbul (212) 258 44 10
Mansiyon alan 10 restoran
BEŞİKTAŞ BALIKÇISI8 Fiyatlar kişi başı 14-25 milyon lira. Hasan Pulur, Aydın Boysan, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ müdavimleri. Beşiktaş, İstanbul (212) 261 31 94
FERİYE8 Fiyatlar kişi başı 45 milyon lira. Burhan Karaçam, Turan Başertan müdavimleri. Tuğrul Şavkay binanın tarihiliğinden etkileniyor. Beşiktaş, İstanbul (212) 227 22 16
TUĞRA8 Kişi başı 70-100. İftar 60 milyon lira. Ispanaklı mantı ve sıcak kadayıf denenmeli. Ali Esad Göksel balkon manzarasını övüyor. Çırağan, İstanbul (212) 259 03 94
RAMİ8 Kişi başı 35-40. Zeki Alasya ve Sema Yunak müdavimi. Engin Akın Türk evi tipindeki dekorasyonun orijinal yorumunu övüyor. Sultanahmet, İstanbul (212) 517 65 93
PANORAMA8 Kişi başı 50-75 milyon. Ajda Pekkan, Rafet El Roman, Duygu Asena müdavimleri. Ahmet Örs ‘dinlenmek için ideal’ diyor. Taksim, İstanbul (212) 251 46 96
ULUS 298 Kişi başı 50-60 milyon lira. Hande Ataizi, Hülya Avşar ve Adnan Polat müdavim listesinde. Figen Batur modern dekorunu övüyor. Ulus, İstanbul (212) 358 29 29
HALAT8 Kişi başı 35-40 milyon. Monik Benardate, Ayşegül Ünlüsoy müdavimleri arasında. Ali Esad Göksel Dolunay'da Haliç manzarasını övüyor. Hasköy, İstanbul (212) 297 66 44.
KÖRFEZ8 Kişi başı 40-50 milyon lira. Sezen Aksu, Sertab Erener müdavimleri arasında. Ali Esad Göksel sükunetini ve rıhtım atmosferini övüyor. Kanlıca, İstanbul (216) 413 43 14
ZARİFİ8 Çamaşırhane'den bozma lokanta. Fiyatlar 30-40 milyon lira. M. Ali Erbil, Ali Koç ve Hande Yener müdavimi. Engin Akın mekanın ferah kullanımını övüyor. Beyoğlu, İstanbul (212) 293 54 80
HACI BABA8 Kişi başı 25-35 milyon lira. İftar mönüsü 20 milyon. Turistlerle birlikte Tanju Çolak, Orhan Pamuk ve Ebru Gündeş müdavimleri arasında. Beyoğlu, İstanbul (212) 244 18 86
GURMELERDEN OLUŞAN BÜYÜK JÜRİ SEÇTİYemek kültürü yazarı gazeteci
Tuğrul ŞavkayGusto Dergisi Genel Yayın Yönetmeni
Mehmet YalçınModa tasarımcısı
Arzu KaprolYemek kitabı yazarı ve gurme
Engin AkınGurme ve Gusto Dergisi yazarı
Ahmet Örsyediklerini yazarak paylaşan gezgin yazar
Mehmet Yaşinİşadamı kimliği gurmeliğini gölgelemeyen
Mustafa OğuzDamak tadının sayılan kılavuzu gazeteci
Ali SirmenMimar, gurme, yazar
Ali Esad GökselGurme yazar
Figen Batur