Türkiye’ye caz tebriki

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye caz tebriki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2013 00:00

ABD’de ‘Uluslararası Caz Günü’ dolayısıyla Temsilciler Meclisi’ne sunulan bir karar tasarısında, İstanbul’da yapılacak 2013 Uluslararası Caz Festivali’nin ev sahibi Türkiye tebrik edildi.

Haberin Devamı

Temsilciler Meclisi üyesi John Conyers’ın hazırladığı, Dış İlişkiler Komitesi adına sunulan tasarıda, birçok caz müzisyeninin ünlü olmasını sağlayan Atlantic Records’un Türk sahipleri Ertegün kardeşlerin katkısına da dikkat çekildi. Tasarıda, “Türkiye’nin ABD’deki ikinci büyükelçisinin oğulları Ahmet ve kardeşi Nasuhi Ertegün, Washington’da henüz ayrımcılık sürerken, 1930’lu ve 40’lı yıllarda Türk büyükelçiliği Rezidansı’nda ilk defa farklı ırklardan müzisyenlerin katıldığı caz konserleri düzenliyordu” denildi.

JAM SESSION SERGİSİ

Bu arada, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 1950’li yıllardan 1970’li yıllara kadar sponsoru olduğu, Amerika’nın en iyi caz müzisyenlerinin turnelerini belgeleyen “Jam Session: Amerika’nın Caz Elçileri Dünya ile Kucaklaşıyor” fotoğraf sergisi bugün saat 16.00’da, İstanbul Borusan Müzik Evi’nde halka açılacak. Sergi, Louis Armstrong, Dizzy Gillespie, Duke Ellington, Dave Brubeck ve birçok önde gelen caz sanatçısının Türkiye’nin yanı sıra, dünyanın çeşitli ülkelerindeki turneleri esnasında çekilen fotoğraflarını içeriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!