Türkiye onları izliyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye onları izliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2003 01:23

12 finalistin ter döktüğü ‘‘Popstar’’ yarışması, Türkiye'yi ekrana kilitledi. Bombalama olaylarını protesto için siyah kurdele takan gençleri, Türkiye gözyaşlarıyla izledi.

POPSTAR yarışmasının finalleri sürüyor. Bugüne kadar Deniz Seki, Ercan Saatçi, Ahmet San ve Armağan Çağlayan'dan oluşan jüriyi başarılı olduklarına ikna eden 12 finalist, artık halk jürisinin karşısında. Finalistlerin her biri, her hafta halktan gelen oylarla elenecek ve en son kalan tek yarışmacı, Türkiye'nin yeni popstarı unvanını alacak.

12 yarışmacı, önceki gece milyonların karşısındaydı. Kanal D'den canlı olarak yayınlanan programda performanslarını gösteren gençler, izleyicileri de ekrana bağladı. Cuma akşamı canlı olarak yayınlanan Popstar programı, tüm rakiplerini geride bırakarak en çok izlenen program oldu. Totalde yüzde 10.1 izlenme oranı ve yüzde 26.8 izlenme oranına ulaşan program, AB grubunda da aynı başarıyı yakaladı.

BARIŞ KÖMÜRCÜOĞLU

Gözüm zirvede

25 yaşında ve İzmir doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi. İstanbul ve Ankara’da değişik barlarda şarkı söyleyen Kömürcüoğlu, ‘‘Asıl yarış şimdi başladı. Ben mükemmelliyetçiyim ve gözüm zirvede’’ dedi.

AYDAN KAYA

Ünlü olacağım

21 yaşında ve İstanbullu. TRT kanun sanatçılarından Bertan Üsküdarlı ve Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Nilgün Serimoğlu'ndan şan dersleri almış. Kaya, ‘‘Beni mutlu eden tek şey, popstar olmaktan öte ünlü olmak’’ dedi.

ABİDİN ÖZŞAHİN

Yeni bir soluk

26 yaşında, Adanalı. 10 yıldır sahnelerde. Geçtiğimiz aylardaki albüm çıkarma projesini ekonomik krizden dolayı askıya alan Özşahin, pop müziğe yeni bir soluk getireceği iddiasında: ‘‘İddialıyım. Türk halkı da buna karar verecek. Yarışmadan iyi dereceyle ayrılacağım.’’

CEYDA MAZALTO

Sertab’ın izinde

Londra'da Vovaltech müzik okulunda vokal eğitimi alan 23 yaşındaki Ceyda Mazalto’nun amacı sesini yurtdışında da duyurabilmek: ‘‘Bir Tarkan, bir Sertab gibi olmayı çok isterim. Bu en büyük hayalim.’’

ESER BAYAR

Bu rüya değil

19 yaşında, Samsunlu. Amatör futbolculuk yapmış. Ancak Türk halk müziği sanatçısı babasının etkisiyle müziğe eğilmeye başlamış. Popstar sayesinde çok farklı bir dünyanın içine girdiğini söyleyen Bayar, ‘‘Bunlar bir rüya olarak kalmayacak’’ dedi.

SELÇUK YAPAR

Müziğin içinde

24 yaşında, İstanbullu. Açıköğretim İktisat bölümü öğrencisi. TRT halk müziği sanatçısı Güven Yapar'ın oğlu olarak küçük yaşlarından beri müziğin içinde. Yapar, ‘‘Popstar olmasam da bu mücadele bitmeyecek’’ dedi.

FİRDEVS GÜNEŞ

Heyecan artıyor

25 yaşında ve Bolulu. Asıl mesleği kuaförlükken müziğe merak sarmış. Üç ay Adana'da şarkı söylemiş. Güneş, ‘‘Bu çok yeni bir deneyim benim için, ama şarkıdan sonra sahne şovu da yapacağım. Heyecan artıyor’’ dedi.

BAYHAN GÜRHAN

Zamanım geldi

23 yaşında, Adanalı. Aşçı. Yarışmaya Antalya'dan katılmış. Gürhan, hiçbir türe girmeyen farklı bir tarzının olduğuna inanıyor: ‘‘Yüreğim, benliğim müzikle dolu. Artık benim zamanımın geldiğine inanıyorum.’’

EVREN MEVLANA

Hep böyleydim

10 yıldır profesyonel olarak şarkı söyleyen Evren Mevlana, Halkla İlişkiler öğrencisi. Babasının ısrarıyla yarışmaya katılmış: ‘‘Popstar olacağıma inanıyorum. Rahatlığım kimseyi rahatsız etmesin! Çünkü ben hep böyleydim...’’

ALPAY KULAY

Gururum kırıldı

18 yaşında, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi öğrencisi. Jüri üyelerinden Armağan Çağlayan'la tartışan Kulay, gururunun kırıldığını söyledi: ‘‘Binlerce insanın önünde bana bu şekilde davranması gururumu kırdı. Türk halkından özür dilerim.’’

ELENA

Kanıtlayacağım

23 yaşında. Rus. 6 yaşından itibaren müzik eğitimi almaya başlamış. Türk olmadığı için popstar olamayacağının söylenmesine çok içerlemiş: ‘‘Popstar olamayacağım ama onlardan daha iyi olduğumu kanıtlayacağım.’’

SERKÜL KAN

Wonder örneği

27 yaşında, İzmirli. Kan, ‘‘Ben önce kovalanan, sonra da geri çağırılan finalistim. Ben popstar anlayışına uygun değilim. Ama Türkiye'nin bakış açısını değiştirebilir, popstar olabilirim. Düşünün Steve Wonder da yıllardır sahnede’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!