OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 03, 2004 00:00
Ä°letiÅŸim Yayınları tarafından hazırlanacak olan ÅŸarap almanağı için, 3 degüstatör (ÅŸarap tadıcı), 320 adet deÄŸiÅŸik markadaki Türk ÅŸarabına not verecek. TeÅŸvikiye’de bulunan KAV Åžarap ButiÄŸi’nde biraraya gelen degüstatörler Doç. Dr. Yunus Emre KocabaÅŸoglu, Genco Alton ve Jean-Luc Colin, deÄŸiÅŸik markalardaki ÅŸarapları renk, koku ve tadına bakarak puanlama yapmaya baÅŸladı. ‘Tek-Kör’ tekniÄŸi kullanan tadıcılara, deÄŸerlendirmelerinin etki altında kalmaması için ÅŸarapların markaları gösterilmedi.Åžarap konusunda uzman olan degüstatörler, 3 gün boyunca 320 Türk ÅŸarabının tadına bakacak. Â
button