Türkiye’nin en havalı 10 barı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en havalı 10 barı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2004 00:24

Akşamüstleri iş çıkışlarında bir iki kadeh içmek, biraz soluklanmak ve arkadaşlarla sohbet ederek günün yorgunluğunu atmak, geceleri ise müzik dinleyip, eğlenmek için gidiyoruz barlara.

Bazılarının kokteylleri, bazılarının hizmeti, bazılarının ise atmosferi bizi çekiyor, müdavimi oluyoruz belirli adreslerin. Herkesin müdavimi olduğu, kendini en rahat hissettiği bir bar vardır dedik ama biz yine de konularında uzman olan jürimize Türkiye’nin en havalı barları hangileri diye sorduk.

EN İYİ

10

1. Q Jazz Bar - İSTANBUL

2. Bebek Bar - İSTANBUL

3. The Marmara Tepe Lounge - İSTANBUL

4. Northshield - İSTANBUL

5. Buz Bar - İSTANBUL

6. Clup En Velo - İZMİR

7. Wok - ANKARA

8. Mavi Bar - BODRUM

9. Dedeman Lobi Bar - ANTALYA

10.Life Bar - ADANA


Q JAZZ BAR

Caz müziği sevenlere


Çırağan Palace Kempinski Oteli’nin zemin katında. Boğaz’ın yanında ama denizi görmüyor. İstanbul’un en havalı barlarından. 150 kişilik caz bar ve 150 kişilik kulüp bölümü ile her gün 20.00 ile 04.00 arası hizmet veriyor. Çarşamba geceleri 01.00- 04.00 saatleri arasında Türk Filmleri’nin unutulmaz şarkıları eşliğinde Ferhat Göçer ve Beyaz Perde Ezgileri, cuma ve cumartesi geceleri Anadolu Aryaları, hafta içi her gün siyahi caz şarkıcısı June April Garden müzikleri ile konukları ağırlıyor. Özel kokteyl mönüleri 30’un üzerinde içki alternatifi sunuyor. Q Jazz Bar’a özel Q Style Caiparinia ise içlerinde en meşhur olanı. Bir kadeh şarap 18 milyon lira. Müdavimleri arasında Ömer Sabancı, Ebru Akel, Okan Bayülgen, Serdar Bilgili var. Tel: (212) 236 21 21

BEBEK BAR

İstanbul’un klasiklerinden


Adını bulunduğu semtten alan Bebek Oteli’nin bünyesindeki Bebek Bar, İstanbul’un nezih barlarından birisi. Boğaz kıyısında olmasının getirdiği atmosfer ile gece ve gündüz ayrı güzellikte. Mekanın büyük bir bölümü denizin üzerine. 120 kişi kapasitesi var. İç mekanında kahverengi ve bej tonları hakim. Gündüz saat 12.00’de başlayan servis gece 01.00’e kadar sürüyor. Bir kadeh şarap 10 milyon lira. 20 tane kokteyl çeşidi var. İçkinin yanında yemek servisi de yapılıyor. Mehmet Barlas, Hasan Pulur, Güngör Uras, Vitali Hakko, Kadir İnanır müdavimleri arasında. Tel: (212) 358 20 00

THE MARMARA TEPE LOUNGE

Kenti kuşbakışı izlemek isteyenlere


İstanbul’un merkezi Taksim’de yükselen The Marmara Oteli’nin en üst katında bulunan Tepe Lounge mükemmel manzarası ile yerli ve yabancı müşterileri ağırlıyor. Haftanın her gecesi 22.00 - 01.30 arası ise canlı müzik eşliğinde konuklara keyifli akşamlar yaşatılıyor. Pazartesi, salı ve çarşamba geceleri gitarı ile Doğan Çakıroğlu, perşembe, cuma ve cumartesi geceleri ise sesi ve piyanosu ile Şehnaz Sam sahne alıyor. İçki ve kokteyllerin yanı sıra hafif yiyecekler de servis yapılıyor. Bir kadeh şarap 11 milyon 500 bin lira. Saat 22.00’den sonra 12 milyon 500 bin lira oluyor. Tepe Lounge her gün saat 17.00 - 02.00 arası açık. Ünlü müdavimleri arasında Yıldırım Mayruk, Kadir İnanır, Hale Soygazi var. Tel: (212) 251 46 96

NORTHSHIELD

Palmiyeli bar


Göztepe’de Bağdat Caddesi üzerinde bulunan Northsield yazlık ve kışlık olarak hizmet veriyor. Bahçesindeki dev palmiye ağacının mekana ayrı bir hava kattığı bar İstanbul’un Asya yakasında oturanların gözdesi. Saat 12.00- 04.00 arası açık. Kapalı olan alanda alt kat pub, üst kat restaurant olarak çalışıyor. Pubda bütün içkiler ve hızlı servis edilen yiyecekler veriliyor. DJ tarafından yapılan müzik var. Bir kadeh şarap 7 milyon lira. Toplam kapalı alan 500 metrekare, bahçesi 300 metrekare. Valet parking ve özel otoparkı mevcut. Tel: (216) 467 26 97- (216) 467 25 20

BUZ BAR

Votkalı içkiler çok popüler


Buz Teşvikiye sıcak atmosferi, dekorasyonu, müziği ve yemekleri ile farklı bir mekan görmek isteyenler için ideal. Usta barmenlerin değişik içkilerden yarattığı kokteyller hem göze hem de ağız tadına hitap ediyor. Kokteyller arasında en çok votka ile yapılanlar ilgi görüyor. Hafta içi müziğin yerine sohbet ön planda tutulurken, hafta sonlarında yüksek volümlü müzik çalınıyor Müzik olunca dans da başlıyor. Mekan pazar günleri hariç her gün 12.00-24.00 saatleri arası açık. Ayrıca salatalardan sıcak ve soğuk sandviçlere, hamur işlerinden et ve balık çeşitlerine uzanan geniş bir mönüye sahip. Bir kadeh şarap 8 milyon lira. Selin Toktay, Cem Yılmaz, Pınar Altuğ ünlü müdavimleri arasında. Tel: 0212 291 00 66

CLUP EN VELO

Galatasaray Liselilerin mekanı


Galatasaray Liseli üç arkadaş, Levent Soylu, Uğur Özden ve Atilla Demircioğlu kendi okullarına özel bir şarkıyı ‘En Velo’yu 1990 yılında İzmir gece hayatına kazandırdı. Bozulmayan çizgi ve kalitesi ile kendi kategorisinde bir klasiğe dönüşen Club En Velo, eğlence sektöründe 14 yıldır hizmet veriyor. Haftanın belirli günleri canlı müzik var. Bir kadeh şarap 9 milyon lira. İzmirli işadamlarının uğrak yeri. Şöminesi sıcak bir ortam yaratıyor. Duvarları Galatasaray Lisesi fotoğrafları süslüyor. Barı 170, restoranı 45 kişi kapasiteli. Barda en çok limonlu veya çilekli margarita satılıyor. Pazar günleri hariç 6.30-03.00 arası açık. Tel: 0232 463 28 69.

WOK

Bej ve kahverengi tonlar hákim


Adını, Çinlilerin yemek pişirdiği geleneksel tavadan alıyor. İki katlı mekanı mimar Ebru Silahtar’la birlikte tasarlayan Yüksel Karaca, düz, ferah ve yormayan bir mekan yaratmaya çalışmış. Wok’a damgasını vuran renkler bej ve kahvenin tonları. Büyük terasa da açılan üst kat, daha spor bir havaya sahip. Daha çok gençler tarafından tercih ediliyor. Zemin kaplamasında ve masalarda diş- budak kullanılmış. Alt kat daha ağır bir atmosfere sahip. Kanepe ve koltuklar minimalist çizgilere sahip olsa da klasik tasarım ağır basıyor. Uzun bir bar var. Wok’ta yüksek volümlü ancak konukları rahatsız etmeyen müzikler çalınıyor. Erken saatlerde house, gece elektronik caz var. Servis 12.00-24.00 saatleri arasında. Haftasonları 02.00’ye kadar açık. Bir kadeh şarap 8 milyon lira. Tel: 0312 446 19 92.

MAVİ BAR

Adını taşıyan kokteyli deneyin


Bodrum’un ünlü Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi’nin sonunda, 21 yıl önce hizmete açılan Mavi Bar yerli ve yabancı ünlülerin uğrak mekanı. Eski bir Rum evinin bozulmadan korunmuş otantik havası içerisinde, iyi müzik ve kaliteli içkileriyle yılın 12 ayı hizmet veriyor. Saat 22.00’den sonra sahne alan ‘No Name’ isimli grup, pop rock tarzı müzikleriyle müdavimlere gecenin ilerleyen saatlerine kadar eşlik ediyor. 250 kişi kapasiteli. Yabancı turistlerin de büyük ilgisini çekiyor. Mekanın spesiyal içkisi Mavi adlı Batita Coco, Bacardi, Curacoo ve Arches karışımından oluşan sert ama tatlı kokteyl. Fiyatı 20 milyon lira. Bir kadeh şarap 7 milyon. Tel: 0252 316 39 32

DEDEMAN LOBİ BAR

Günbatımını piyano eşliğinde izleyin


Antalya Dedeman Hotel içindeki Lobi Bar, ilginç dekoru ve manzarası ile Antalya’nın gözde mekanlarından. Her gün 17.00-01.00 arası açık. Hem otelde konaklayan hem de dışarıdan gelen misafirlere hizmet veriyor. Zengin içki çeşitlerinin bulunduğu Lobi Bar, özellikle günbatımının tadını çıkarmak isteyenlere canlı piyano müziği dinleme imkanı sunuyor. Akşam saatlerinde daha çok işadamlarını, gece saatlerinde ise dünyanın değişik bölgelerinden gelen turistleri ağırlayan barda, votka çeşitlerinin kadehi 8 milyon 250 bin ile 16 milyon, viskiler 12-25 milyon arasında değişiyor. Konyak 25, kokteyller ise 17 milyon lira. 1998 yılında açılan ve tasarımı İtalyan mimarisi ile yapılan Lobi Bar’ın ahşap dekorasyonu da oldukça özel. Tel: (242) 316 16 00

LIFE BAR

Tek çatı altında 5 ayrı mekan


Adana’daki Life Garden Bar, gece 23.00’e kadar restoran-bar, 23.00’ten 03.00’e kadar da club müziklerin çalındığı bar olarak hizmet veriyor. Rezervasyonsuz müşteri alınmıyor. Life’ın, 150 kişilik Garden Bar’ında 250 çeşit kokteyl, yerli ve yabancı 150 içki ve aralarında Amerika’dan özel olarak ithal edilen markaların da bulunduğu 12 çeşit bira bulunuyor. 25 kişilik şarap evinde Kavaklıdere’nin tüm şarapları, ithal ve ekolojik şaraplar da var. Life barda en büyük ilgiyi ise Life Special 1 ve Life Special 2 adlı kokteyller görüyor. Bir kadeh şarap 5 milyon lira. Tel: 0322 459 73 02

Gurmelerden, gazetecilerden ve müdavimlerden oluşan büyük jüri seçti

Mehmet Yaşin - Seyahat yazarı
Ahmet Güzelyağdöken - İzmirli gurme
Nur Çintay - İstanbul Life Yayın Yönetmeni
Pervin Mısırlıoğlu - İzmir Life Yayın Yönetmeni
Ahmet Örs - Gazeteci-yazar, gurme
Tayyar Zaimoğlu - Adanalı gurme
Mustafa Oğuz - İşadamı, gurme
Servet Dönmez - Antalyalı gurme
Oğul Türkkan - Ankaralı gurme
Şeyla Ergenekon - Şarap uzmanı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!