Türkiye ile İran arasında ekonomik yakınlaşma

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ile İran arasında ekonomik yakınlaşma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2007 09:52

İran ekonomi dünyasının en güçlü sivil toplum örgütü olarak bilinen İran Ticaret, Sanayi ve Madenler Odası (ICCIM) yetkilileri, Türkiye ve İran arasındaki yatırım fırsatlarını görüşmek üzere İstanbul’a geliyor.

ICCIM Başkanı Ali Naghi Khamushi ve beraberindeki heyet, 6 Şubat 2007 Salı günü The Marmara Otel’de gerçekleştirilecek DEİK Türk?İran İş Konseyi’nin 5. ortak toplantısına katılacak. Heyet, toplantı kapsamında TOBB ve DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türk-İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy ile biraraya gelecek. Toplantıya işadamlarının yanısıra, Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Gürcan Türkoğlu ve İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Vekili Mohammed Reza Bagheri’nin de katılması bekleniyor.

TÜRK VE İRANLI ODA BAŞKANLARI İLK KEZ BİRARAYA GELİYOR

İki yıldır çeşitli nedenlerle ertelenen toplantı, hem ilk defa Türk ve İran oda başkanlarını biraraya getirmesi, hem de iki ülke arasında ivme kazanan ekonomik ilişkiler ve heyetlerarası program gündeminin yoğunluğu açısından dikkat çekiyor. ICCMI, bünyesindeki 114 oda ve yüzyıla yaklaşan tarihiyle İran’ın en büyük sivil ekonomik gücü olarak kabul ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!