Türkiye’den Malezya’ya giden turist sayısı ikiye katlandı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den Malezya’ya giden turist sayısı ikiye katlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 00:00

Malezya’yla ilgili son günlerdeki tartışmalar, bu ülkeye giden Türk turist sayısını artırdı.

Farklı tur destinasyonu arayanlar, bugünlerde sık sık gündeme gelen Malezya’yı tanımak amacıyla bu ülkeye düzenlenen turlara ilgi gösteriyor. Tartışmalarla birlikte Malezya’ya giden Türk sayısı ikiye katlandı.

’TÜRKİYE Malezya olur mu’ tartışmaları nedeniyle gündeme gelen Malezya’ya tur için giden sayısında artış yaşanıyor. Farklı tur destinasyonu arayanlar, bugünlerde sık sık gündeme gelen Malezya’yı tanımak amacıyla bu ülkeye düzenlenen turlara ilgi gösteriyor. Malezya’da Kuala Lumpur ve Bali turları en çok ilgi gören destinasyonlar arasında.

İKİ KAT ARTIŞ VAR: Baracuda Tur Genel Müdürü Cem Polatoğlu, Malezya gündeme gelmeden önce haftada gönderdikleri kişi sayısına göre bu dönemde iki kat artış yaşandığını belirterek, "Televizyon ve gazetelerde görsellik açısından öne çıkması insanların merakını artırdı. Bayram turları için gidenler yanında balayı için de bu ülke tercih ediliyor" dedi. Polatoğlu, Malezya’da başkent Kuala Lumpur’un ağırlıklı olarak seçildiğini aktarak, "Özerk bölgede yer alan Bali Adası da tercih ediliyor. Bu adaya geçişler daha çok Malezya üzerinden oluyor. Bu ülkeye olan on günlük turların maliyeti 839 Euro" diye konuştu.

TATİL KISA, AVRUPA GÖZDE: Polatoğlu, Uzakdoğu’da Malezya dışında tercih edilen destinasyonları, Puket Adası, Bangkok, Pattay, Singapur şeklinde sıralayarak, vize uygulanmaması nedeniyle bu ülkelere rezervasyonların bayrama son gün kalana kadar yapıldığını kaydetti. Bu Ramazan Bayramı tatilinin kısa olması nedeniyle bu yıl turlar için daha çok Avrupa ülkelerine talep olduğunu belirten Polatoğlu, Paris, Roma, Barcelona, Venedik ve Milano gibi Avrupa şehirlerine talep gösterildiğini aktardı.

YURTİÇİNDE KÜLTÜR TURLARI: Hey Travel Kurucusu Özgü Alnıtemiz ise, bayram tatili için yurtiçinde ise en çok kültür turlarına talep gösterildiğini belirterek, şu bilgileri verdi: "Kapadokya, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu, Kapadokya kültür turlarına talep var. Taleplerin yüzde 70’i kültür turlarına yönelik. Güney sahillerinde ve Antalya’da özellikle sanatçıların olduğu otellere de talep var."

Yurtdışında Avrupa yurtiçinde Kapadokya

SETUR Pazarlama Müdürü Gökhan Dedeoğlu da, bayram tatilinin kısa olması nedeniyle yurtdışı destinasyonlarda Avrupa ülkelerine talep olduğunu aktararak, yurtiçinde Kapadokya ve Batı Karadeniz turlarının gözde olduğunu belirtti. Dedeoğlu, şöyle devam etti: "Yurtdışında kısa mesafeler olan Londra, Paris, Roma gibi destinasyonlar öne çıkıyor. Uzakdoğu ve Amerika satışları bunu takip eidyor. Yurtiçinde ise kültür turlarına talep var. Güney illeri olarak Antalya ve Bodrum da iyi satıyor."

Dolar düşünce turizmde her şey Euro’ya endekslendi

ÖNCEDEN her şeyin Amerikan dolarıyla halledildiği turizm sektöründe, doların düşüşü nedeniyle Euro’ya dönüş yaşanıyor. Baracuda Tur Genel Müdürü Cem Polatoğlu, iki yıl önceye kadar doların turizmin baş tacı olduğunu ancak, artık bu durumun değiştiğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: "İki yıl önceye kadar otobüsçu, otelci, rehber, restoranların hepsi dolarla fiyat verirdi. Yurtdışı otellerinden, acentelerinden dolarla teklif alır, uçağa dolar öder, yurtdışı turlarımızı dolarla satar, yurtdışından gelen yabancı misafirlerimizden, acentelerden dolar alırdık. Yurtiçi, yurtdışı ödemelerimizi dolarla yapar, maaşları bile dolarla öderdik. Ama artık Türkiye’ye gelen tüm turistlere olduğu gibi Amerikalı turistlere de Türkiye turlarını Euro ile veriyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!