Türkiye’den ada satın almak moda olacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den ada satın almak moda olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2007 00:00

Turizm sektörüne yönelik internet yayıncılığı yapan Turizm Haber, geleceğin tatil trendlerini araştırdı. Tatil seçenekleri çok lüks, lüks ve ucuz olmak üzere üç ana bölümden oluşacak. Lüks tatilde Uzakdoğu, özel ada satın almalarda Türkiye, Bahamalar ve Turks & Caicos ön plana çıkacak.

ÇOK LÜKS TATİLLER

Ruhu genç yaşlılar tatile yatırım yapacak

Tatilcilerin kişisel eğilimleri, beğenileri önümüzdeki dönemde turizmde daha çok ön plana çıkacak. Üst gelir grupları için seyahat önemini koruyacak. Hatta başarının sergilenmesinde önemli bir araç haline gelecek. Zenginlerin sosyal kulüplerde yaşam standartlarını diğer zenginlerle karşılaştırma alışkanlığı yeni kuşak dolar milyarderlerinin ortaya çıkmasıyla hız kazandı.

Kişiye özel, çok üst gelir gruplarına yönelik tatil programları oluşturulacak. Gençler genellikle çok lüks tatillerden uzak duracak. 65 yaş üstündekiler yeni keşifler yapma konusunda kendilerini birer öncü gibi görmeye başlayacak. İşlerine yatırım yapmak yerine, yeni maceralar, deneyimler yaşayacakları tatillere yönelecek. Yaşam biçimlerini yeniden şekillendirirken, ailelerini de bu değişime katacak. Çok lüks tatil grubundaki yeni macera uzay turizmi. Uzay turunda Rusya, ABD ve Çin birbiriyle yarışacak.

LÜKS TATİLLER

Özel villalar, sessizlik havuzları rağbet görecek

Lüksün yeni tanımında kişiye özel tecrübeler, macera ön plana çıkacak. Hafta sonlarını ailenin tüm fertleriyle bahçedeki yaşlı ağaçların gölgesinde geçirmek, aile bireylerini veya arkadaşlarını özel adada ağırlamak moda haline gelecek. Türkiye, Havai, Bahamalar, Uzakdoğu ve Turks & Caicos gibi bölgeler özel ada almak isteyenlerin gözdesi haline gelecek. Türkiye’de hazine arazilerinin özelleştirilmesi süreci hız kazanırken, Ege’deki birçok küçük adanın ünlü isimlere tatil mekanı haline gelmesi bekleniyor.

Üst gelir gruplarında özellikle stresli işlerde çalışanlar rahatsız edilemeyecekleri sessiz ortamları tercih edecekler. Bu durumda lüks tatil tesislerinin özel villa, sessizlik havuzu gibi seçeneklere sahip olanları daha fazla rağbet görecek. Bireysel turlar ön plana çıkacak. Bu alanda deniz turizminde, dağ ve ekolojik turlarda yeni alternatifler geliştirilecek.

Dört ada müşteri bekliyor

Ayvalık’taki 400 dönümlük Çiçek Adası, dört yıl önce 7.8 milyon YTL’ye satışa çıkmıştı. Müşteri çıkmaması üzerine fiyatı 6.8 milyon YTL’ye indirilmişti. Sahibi geçen hafta yaptığı açıklamada ada için 11 milyon dolar talep ettiğini söyledi. Geçen hafta Ege’deki üç ada daha sahipleri tarafından satışa çıkarıldı. İzmir Bademli Koyu’ndaki 358 dönümlük Garip Ada’nın fiyatı 25 milyon dolar, Gökova açıklarındaki 56 dönümlük Kıstak Adası’nın 5,5 milyon dolar, Bozcaada’nın bir mil kuzeyindeki 980 dönümlük Tavşan Adası ise 10 milyon dolar.

UCUZ TATİL

Avrupalının yeni gözdesi Asya ve Meksika

Ucuz tatil seçeneğine yönelenlerin beklentileri sınırlı olduğu için bu kategoride alternatif geliştirmek çok daha kolay. Gerekirse pansiyonda, çadırda veya koloniler halinde yaşamaya razılar. Ancak rekabet koşulları çok sert olduğu için tatilcilere cazip gelecek fikirleri hızlı geliştiren, en iyi şekilde duyuran ülkeler, şehirler, şirketler kazançlı çıkacak. Pazarlamada büyük avantaj sağlayan her şey dahil sistemi Avrupalı tatilcileri cezbetmeye devam edecek. Avrupalı tatilci Akdeniz’den sonra keşfedecek yeni mekanlar arayacak. Asya ve Meksika’nın ön plana çıkması bekleniyor. Bu arada ucuzun en ucuzu yarışı hız kazanacak. Havayolu şirketleri ve kruvaziyer turları düzenleyen denizcilik firmalarının işbirliğiyle ucuzcu turistlerin kıtalararası hareketliliği önümüzdeki dönemde artacak. Fiyatların mevsimlik düşüşlerini değerlendiren firmalar sudan ucuz tatil seçenekleri sunacak. Örneğin kışın fiyatlar düştüğünde Karayipler’e gidilecek.

Ucuzcu tatilciler için seçenek geliştiren tek sektör turizm değil. Teknoloji de bu konudaki alternatifleri araştırıyor. Yeni araştırmalara göre, önümüzdeki 50 yıl içinde beyne tatil anıları aşılamak mümkün olacak. Bu sayede sadece beş kıtada sanal yolculuk yapmakla kalmayacağız. Tatili farklı gezegenlerde geçirme şansına da kavuşacağız. (www.turizmhaber.eu)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!