OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 15, 2005 00:00
İstanbul’dan Armada Oteli ile Atina’dan St.George Lycabettus Oteli’nin, eski İstanbullu
yemek tarihçisi Sula Bozis’in önderliÄŸinde baÅŸlatılan projenin ilk etabında, Yunan mutfağına özgü yemekler Ä°stanbullular’ın damak zevkine sunuldu. Kasım ayında da, Türk mutfağı Atina’da tanıtılacak.Defne-Daphne Türk Yunan DerneÄŸi tarafından desteklenen projeyle, Türk ve Yunan mutfakları, her iki halkın beÄŸenisine sunulacak. Armada Otel’de önceki gün baÅŸlayan projenin ilk etabında, Sula Bozis tarafından seçilen Yunan yemekleri, St. George Lycabettus Oteli’nin ÅŸeflerinden John Douros ve yardımcısı Thannassis Stathoulias tarafından piÅŸirildi. Girit dakosundan ahtopot, otlu peynir kalamar dolması, domates köftesi, bakalaiaros, dereotlu kabak böreÄŸi, asma yaprağından terbiyeli sarma, radika salatasının sunulduÄŸu yemekte Yunan rakısı uzo içildi. Â
button