'Türk tiyatrosu çok eziyet çekti'

Güncelleme Tarihi:

Türk tiyatrosu çok eziyet çekti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 10:02

İstanbul Meydan Sahnesi, Eray Yasin Işık’ın yazıp Burak Altay’ın yönettiği ‘Hak Dostum Hak’ adlı eseri, Frankfurt yakınlarındaki Dietzenbach kasabasında sahneledi. Osmanlı döneminden başlayarak Türk tiyatrosunun yaşadığı sıkıntıları mizahi bir dille anlatan oyunda Eray Yasin Işık, Hakan Bulut, Yasemin Balık, Hacı Ali Konuk ve Ali Fuat Pekzeren rol aldı.

Haberin Devamı

Yeşim Zorbaz’ın düzenlediği tiyatro gününe, ilgi büyük oldu. Seyirciler, oyunun sonunda sanatçıları ayakta alkışladı.

Oyuncu ve yazar Eray Yasin Işık, “Tiyatro oyuncular için bir mabettir. Bundan ilahi bir güç alırız. Oyun zamanı enerjimizin çok yüksek olduğu zamanlardır. Bizim için değerli olan mabedin, tarihini araştırmak istedim. Geçmişi anlatmak da benim görevim. Hem ustalara saygım hem de benden sonra geleceklere yol göstermek adına. Araştırdıkça Türk tiyatrosunun ne kadar çok eziyet çektiğini gördüm. Arkadaşlarım benimle birlikte inandılar, eğlenceli bir hale getirdik. Umarım seyirci de vermek istediğimiz mesajları alabilmiştir” dedi.

Türk tiyatrosu çok eziyet çekti

İstanbul Meydan Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Faruk Sofuoğlu ile organizatör Yeşim Zorbaz Bilgin, gösterdikleri ilgiden dolayı tiyatroseverlere teşekkür etti.

BİZ ÖYLE GÖRDÜK

Oyunculardan Hakan Bulut, “Geleneksel tiyatrodan geliyoruz. Hocalarımızdan gördüğümüz şekliyle Türk tiyatrosunu var etmeye çalışıyoruz. Türk tiyatrosuna yoğunlaştık, çünkü çok seviyoruz. Göstermeci, halkın içinde, halkın sorunlarına adapte olmuş, kumpanya tarzında olduğu için bize cazip geldi. Tiyatro televizyon darbesinden ne zaman çıkacak, bakıyoruz” diye konuştu.

TV DARBE VURDU

TV dizisi ‘Seksenler’de rol alan İstanbul Meydan Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Faruk Sofuoğlu, tiyatronun en büyük darbeyi televizyonlardan aldığını söyledi.

Sofuoğlu, “Tiyatroda oynuyoruz, gülüyoruz, eğleniyoruz. Tiyatronun çektiği sıkıntıları da anlatmalıyız diyerek yıla çıktık. Bu iş televizyon kanallarında anlatmakla olmuyor. Tarihi ile sahnede anlatalım istedik. Ancak ne askeri darbeler, ne ekonomik sorunlar, tiyatromuz en büyük darbeyi de televizyonlardan yedi. Televizyon evlere girdikten sonra insanlar evlere hapsoldu. Eskiden önce tiyatronun kitapçığı alınır, kim yazmış, içeriği nedir, bakılırdı. Şimdilerde ise bir sirk gibi olduk. İnsanlar tiyatroyu izlemeye gelmiyor, oyuncu görmeye geliyor. Bu olgu bizlere tiyatroları ayakta tutmak için şans oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!