Türk şarapları Viyana’da tam not aldı

Güncelleme Tarihi:

Türk şarapları Viyana’da tam not aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2007 00:00

Türkiye’deki önemli şarap üreticilerinden Doluca, Kavaklıdere, Sevilen, Turasan ve Mey, ürünlerini Viyana’daki şarap dostlarının beğenisine sundu.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Selim Yenel’in ev sahipliğinde büyükelçilik konutunda verilen "Şarap tadım" resepsiyonuna katılan Avusturya’nın ünlü şarap degüstatörleri, Türk şaraplarına tam not verdiler. Avusturya’da Şarap Dostları Cemiyeti çatısı altında örgütlenen degüstatörlerin başkanı Rudolf Müller, "Bugüne kadar Türkiye’den gelen taze üzümleri tattıklarını" belirterek, "Bugün o lezzetli üzümlerden elde edilen çok değişik tatta harika şaraplar tattıklarını" söyledi.

ONUR ÜYESİ: Şarap tadım resepsiyonuna ev sahipliği yapan büyükelçi Selim Yenel, "Türkiye ile Avusturya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini, Türk şaraplarının da ticari ilişkiler arasında hak ettiği yeri alacağına inandığını" ifade etti. Avusturyalı şarap tadımcıları, büyükelçi Selim Yenel’i de "Şarap Dostları Cemiyetine" onur üyesi olarak kabul ettiklerini belirterek, üyelik beratını kendisine takdim ettiler.

30 UZMAN KATILDI: Şarabın kendine has kokusunu olumsuz etkilediği için sigara içilmesinin yasaklandığı salonda, değişik ekmek ve peynir çeşitleriyle yapılan tadım törenine, uluslararası degüstatör lisansına sahip 30 kadar şarap tadım uzmanı katıldı. Avusturya bayrağının kırmızı-beyaz-kırmızı renginden oluşan ve üzerinde aldıkları madalyalarla bezenmiş tören bandı ile görev yapan şarap tadımcıları, "Türk şaraplarının da bundan sonra Avrupalı şarap dostlarının sofralarındaki yerini alabileceğini" kaydettiler. Rudolf Müller, Türkiye’deki şarap üreticileriyle, bağcılık, şarap üretimi teknolojisi gibi konularda işbirliği yaparak Avrupa piyasalarına daha güçlü girmek istediklerini bildirdi. Şarap tadım resepsiyonuna; profesyonel degüstatörlerin yanı sıra Avusturyalı ve Türk iş adamları ile diplomatlar da katıldı. Doluca şarapları ihracat müdürü Jean Pierre Laurent, yoğun ilgi üzerine konuklara bizzat ikramda bulunarak Doluca şarap türleri hakkında detaylı bilgi verdi. Şarap üretiminde güney-doğudan Trakya’ya kadar her bölgesinden değişik yörelerin üzümlerini kullandıklarını ifade eden Laurent, Avusturyalı şarap dostlarının ilgisinden memnun olduğunu ve bundan sonra Avusturya sofralarında Doluca şaraplarının da hak ettiği yeri alacağına inandığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!