Türk modacıların giydirdiği şişeler Coca-Cola Müzesi’nde

Güncelleme Tarihi:

Türk modacıların giydirdiği şişeler Coca-Cola Müzesi’nde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2007 00:00

Coca-Cola Türkiye’nin 2005’te gündeme getirdiği proje kapsamında 6 ünlü Türk modacısının yorumlarıyla giydirdiği "Hayattan Coca-Cola Şişeleri", The Coca-Cola Company’nin Atlanta’da 100 milyon dolara yeni yerine taşıdığı müzede sergilenmeye başlandı.

COCA-COLA Türkiye’nin 2005 yılında gündeme getirdiği proje kapsamında 6 ünlü Türk modacısının özel yorumlarıyla giydirdiği "Hayattan Coca-Cola Şişeleri", The Coca-Cola Company’nin Atlanta’da 100 milyon dolara yeni yerine taşıdığı müzeye girdi. Atlanta’da 1996 Olimpiyatları için düzenlenen parkın içinde 9 bin metrekarelik kapalı alana kurulan ve "New World of Coca-Cola" (Yeni Coca-Cola Dünyası) adı verilen müze önceki gün açıldı. The Coca-Cola Company İcra Başkanı Muhtar Kent, açılış töreninde öne çıkan isimlerden biri oldu.

ŞİŞENİN KAPAĞINI AÇTILAR: ABD’nin Georgia Eyaleti Valisi Sonny Perdue, Atlanta Belediye Başkanı Shirly Franklin, The Coca-Cola Company Başkanı ve CEO’su Neville Isdell ile İcra Başkanı Muhtar Kent, büyük bir açacakla dev bir Coca-Cola şişesinin kapağını sembolik şekilde açarak, yeni müzeyi hizmete soktu. Neville Isdell, "Coca-Cola’nın tarihine baktığımızda, gerçekleştirdiği yeniliklerin günün çok ilerisinde olduğunu görürüz" dedi.

1 MİLYON KİŞİ GEZECEK: Neville Isdell, yüzde 19’u ABD dışından gelecek turistlerden oluşmak üzere yeni Coca-Cola Müzesi’ni yılda 1 milyon kişinin gezmesini beklediklerini bildirdi. Isdell, müze binasının "çevreye saygı" kriterlerine uygun yapıldığını ifade ederek, "Georgia eyaletinde az sayıda sürdürülebilir çevreye saygı kriterlerini yerine getiren çok özel bir bina yaptık" diye konuştu. Coca-Cola, bu çerçevede müzedeki erkek tuvaletlerine su kullanılmayan pisuvarlar yerleştirdi.

KÖKLERİNİ UNUTMADI: Georgia Valisi Sonny Perdue de açılış töreninde, "Georgia’yı yurtdışında pazarlarken, ’Coca-Cola ilk günden beri bizim eyaletimizin başkenti Atlanta’da’ diyorum. Coca-Cola, uluslararası bir dev olmasına rağmen, köklerini hiçbir zaman unutmadı ve birçok uluslararası şirketin aksine, 121 yıllık merkezini Atlanta’dan başka yere götürmeyi hiç düşünmedi" dedi. Atlanta Belediye Başkanı Shirly Franklin ise, kurulduğu bölgede boş daire kalmamasının, müzenin önemli bir çekim merkezi olacağını ortaya koyduğunu vurguladı.

36 MİLYON DOLARLIK BAĞIŞ: The Coca-Cola Company, 1996 Olimpiyatları için düzenlenen kendine ait parkın 15 dönüme yakın, 36 milyon dolarlık bölümünü Atlanta Belediyesi’ne bağışladı. Bu alanda kurulan dünyanın en büyük akvaryumu açıldı. Geçen yıl hizmete giren akvaryumu ilk yılında 3.6 milyon kişi gezdi. Coca-Cola’nın bağışladığı arsanın bir bölümüne de İnsan Hakları Müzesi yapılacak.

MODACILARIN GİYDİRDİĞİ ŞİŞELER: Yeni Coca-Cola Müzesi’ne giren hiç sergilenmemiş 1000 parça arasında ünlü Türk modacılar Dice Kayek, Elif Cığızoğlu, Hakan Yıldırım, Rıfat Özbek, Ümit Ünal ve Yazbükey’in özel tasarımlarıyla giydirdiği 6 şişe de yer aldı. "Hayattan Coca-Cola Şişeleri" adlı proje, 200 ülkeye uzanan Coca-Cola dünyasının ilkleri arasına girmişti.

Muhtar Kent, Coca-Cola’da bizim ’itici gücümüz’ oldu

THE Coca-Cola Company Başkanı ve CEO’su Neville Isdell, yeni müzelerinin açılış töreninde İcra Başkanı Muhtar Kent’i sahneye davet ederken, "Bizim itici gücümüz" diye tanıttı. Isdell, "Muhtar Kent’in performansından memnun musunuz, beklentilerinizi karşıladı mı?" sorusunu, "Evet, Türkiye’ye Muhtar Kent’le gurur duyduğumuz mesajını iletebilirsiniz" diye yanıtladı.

2 metrelik şişelerde hayatı yorumladılar

COCA-COLA Türkiye’nin 2005 yılında devreye soktuğu "Hayattan Coca-Cola Şişeleri"ni 2 metrelik dev şişeleri giydirerek ortaya koyan ünlü Türk modacıları, hayatı yorumlamış, sokaktan aldıkları ilhamı şişeler üzerine yansıtmıştı. Modacılar, tasarımlarını şöyle özetlemişti:

ELİF CIĞIZOĞLU: Hayat paylaşım demek. Şişenin üzerindeki çiçekler farklı insanları, renkli taşlar ise paylaşımı anlatıyor.

DİCE KAYEK: Neon ışıkları hayatın aktığı sokakları, şişelerin üzerindeki puantiyeler ise Coca-Cola’nın baloncuklarını temsil ediyor.

RIFAT ÖZBEK: Coca-Cola şişesini taşlarla süsleyerek, gece hayatının canlılığını, ışıltısını anlattım.

ÜMİT ÜNAL: Coca-Cola şişesini bir kent haritasına dönüştürerek hayatın ayrılmaz bağlarını gösterdim. Bağlantı kablolarıyla gümüş lehimler teknoloji çağını simgeledi.

YAZBUKEY: Şişe üzerine neşeli ve eğlenen insanları resmettik. Eğlencenin ve mutluluğun olduğu her yerde Coca-Cola’nın olduğunu düşünüyorum.

HAKAN YILDIRIM: Hepimiz hayattan sürekli bir şeyler diliyoruz. Coca-Cola şişelerinin üzerindeki niyet tavşanları yaşama gücümüzü ve umudu simgeliyor.

Eyalete 105 milyon dolarlık gelir katkısı yaratacaklar

1996 Atlanta Olimpiyatları için düzenlenen parkta yan yana kurulan yeni Coca-Cola Müzesi ile Georgia Akvaryumu’nun kente yılda 105 milyon dolarlık ek gelir yaratması bekleniyor.

Müzede biri sembolik kutup ayısı kılığında dolaşmak üzere 91 kişi istihdam edilecek.

Müzede biri dört boyutlu olmak üzere üç ayrı sinema salonu oluşturuldu.

Müzenin içine gerçek Coca-Cola şişeleme hattı kuruldu.

Müzenin kurulduğu bölgeye, Coca-Cola’nın formülünü 121 yıl önce bulup, şirketi kuran eczacı John S. Pemberton’un adı verildi.

Müzenin içinde dünyanın değişik ülkelerinde üretilen ve geliştirilen Coca-Cola Grubu ürünlerinin tadım alanı da oluşturuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!