Türk işi komedi filmi

Güncelleme Tarihi:

Türk işi komedi filmi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2009 11:53

Yeşilçam filmlerini ve romantik komedi türünü sevenlere müjde. Başrollerinde Bergüzar Korel ve Tolgahan Sayışman’ın oynadığı 'Aşk Geliyorum Demez' yüzünüzü güldürecek.

Haberin Devamı

AŞK GELİYORUM DEMEZ-FRAGMAN / VİDEO

Sloganı Türk işi romantik komedi olan filmde, bir handaki esnafın yakışıklı ve çapkın oğluyla, hanı satın alan zengin müteahhidin kızının aşkı anlatılıyor.
Yönetmenliğini, geçen sene Aşk Tutulması ile iyi bir gişe başarısı elde eden Murat Şeker yapıyor. Biz de başrol oyuncuları Bergüzar Korel ve Tolgahan Sayışman ile filmin çekim mekânlarından Taksim Hyatt Regency Otel’de buluştuk. Makedonya’dan ayağının tozuyla röportaja gelen Tolgahan Sayışman, yakalandığı grip yüzünden maskeyle karşıladı bizi. Fotoğraf çekimlerinde de hamile olan Bergüzar Korel’e bu yüzden çok yaklaşmadı. Binbir Gece dizisinin Şehrazat’ı olarak anılmaktan bıkan Bergüzar Korel, ikinci sinema filmini ve farklı rolünü anlatmak için sabırsızdı. İkiliyle 6 Kasım’da vizyona girecek “Sempatik, sevimli ve naif” diye tanımladıkları filmlerini konuştuk.

Haberin Devamı

Çekimlerle başlayalım. Nasıl anlaştınız? Kimyanız tuttu mu?

B.K: Uzun soluklu bir işten yeni çıktığım için biraz zorluk çekeceğimi düşünüyordum. Bir de ekibin çoğu geçen sene çektikleri başka bir filmden birbirini tanıyordu. “Aralarına dahil olabilecek miyim?” dediğim oldu. Ama hiç çaba sarf etmeme gerek kalmadan onlara uyum sağladım. Tolgahan’la da kafa yapılarımız çok uyuştu. Önceki filminde de oyunculuğunu çok doğal bulmuştum. İşini çok önemsiyor ve disiplinli.

Sizi tanışınca, birbirinizde en çok ne şaşırttı?

T.S: Bergüzar çok popüler bir karakteri canlandırıyordu. Şehrazat dominant bir kadındı ama ben Bergüzar’ın hep sıcak bir kişiliği olduğunu hissediyordum. İlk merhaba deyişimizde de “Tamam” dedim. Zaten sahnelerimizin enerjisi de çok yüksek oldu.

Vizyona neredeyse her hafta yeni bir yerli film giriyor. Neden sizin filminize gidelim?

T.S: Çok komik bir senaryosu var. Senaryoyu ilk kez uçak yolculuğum sırasında okudum ve kahkahalarla güldüm. İzleyenlerin içi ferahlayacak. Keyiflenecek, bazen hüzünlenecekler.

Türk sinemasında absürd komedi iyi gişe yapıyor. Bu film absürd komediden biraz uzak...

T.S: Absürd komediyi seviyorum. Ama bizim filmimizde durum komedisi işleniyor.
B.K: Bir pazar günü ailelerin çocuklarıyla birlikte gidip gözlerini kapatmadan, kulaklarını tıkamadan izleyecekleri bir film oldu.

Haberin Devamı

Komedi filminde oynamanın çok zor olduğu söylenir. Katılıyor musunuz?

B.K: Evet, zor. Komik olmakla komedyen olmak farklı şeyler. Ama bu film tam anlamıyla bir komedi filmi değil. “Bergüzar komik kız oldu diyorlar” ama çok büyük şeyler beklemesinler. “Ben harikayım, muhteşem komiğim” demiyorum. Senaryoya bağlı kalarak karakterin gerektirdiğini yaptım.

Bergüzar Korel
BIRAKSINLAR NORMAL BİR HAMİLELİK YAŞAYAYIM

Filmlerdeki aşk sahneleri için Halit Bey ile önceden konuşuyor musunuz?

- Bu bizim mesleğimiz. Bunları aramızda hiç konuşmuyoruz. Zaten benim kendime ait prensiplerim hep vardı ve devam edecek.

Bebekten sonra çalışmaya ara verecek misiniz?

- Bu sene Halit ve ben çalışmıyoruz. Kendimize ve bebeğimize vakit ayırmak istiyoruz. Star TV’deki yarışma programım devam edecek. Çok kararlıyım, içime sinen bir proje gelmediği sürece çalışmayacağım. Bu hayatta beni mutlu eden insanlardan daha önemli bir şey olmadığını anladım.

Haberin Devamı

Üç sene başarılı bir dizide oynadınız. Âşık olup evlendiniz. Bebek bekliyorsunuz. Her şey tozpembe görünüyor. Ama konuşmalarınızda kırılmış bir Bergüzar var.

- Gazetelerin sayfalarını kendi sıkıntılarımla işgal etmek istemiyorum. Ülkede insanların önemli dertleri var ve ben kendimi o kadar ciddiye almıyorum. Hayatta ne yaşanırsa bizim için. Ben iyi bir insan olmaya çalışıyorum. Ve karşılığını alıyorum.

Bebeğiniz altı aylık oldu. İsim düşündünüz mü?
- İsim henüz belli değil ama kucağıma almadan erkek çocuk sahibi olma fikrine çok alıştım ve sahiplendim.

Çocuk odanıza 50 bin dolar harcandığınız yazıldı...

- Bu tür yalan haberler insanları bize düşman ediyor. Artık bizi rahat bıraksınlar. Normal bir hamile gibi yaşamak istiyorum.

Haberin Devamı

KÜPELERİM BİLE KONUŞULDU

İlk sinema filminiz Kurtlar Vadisi Irak’tı. Neden ara verdiniz?

- Beni cezbeden bir senaryo gelmedi. Ayrıca bana antipati duyan ve Şehrazat’tan başka karakteri canlandıramayacağımı düşünen bir kesim vardı.

Farklı karakter teklifi sinema yapmanızda etkili oldu mu?

- Herhalde. Bunu Murat Şeker gördü. Gerçi geçenlerde Binbir Gece’nin bir bölümünü izledim. Kendimi bilmesem, bu kızın sıcak ve enerjik olduğunu düşünemeyebilirdim. Ben hakikaten o kadın değildim.

O halde rolle bütünleşmek bazen dezavantaj olabiliyor.

- İnsanların hem tepkisini hem sevgisini kazanan başka bir karakter aklıma gelmiyor. Bir yerde hata mı yaptım, iyi bir şey mi yaptım çözemiyorum. Umarım bu filmle kafalardaki olumsuz düşünceler yıkılır.

Haberin Devamı

Tolgahan Sayışman
FİLMİ HERKESTEN ÖNCE İZLEYİP TOTEM YAPTIM

Mankenlik yapıyordunuz. Ne zaman “Ben oyunculuk yapacağım” dediniz?

- İlk sinema filmimi izledikten sonra kendimi oyuncu gibi hissettim ve bu yolda ilermeye karar verdim.
Aşk Tutulması’nın başarısını senaryodaki futbol ve Fenerbahçe konularına bağlayanlar oldu...

- Sadece buna bağlanmamalı. Kadın izleyicilerimiz de çoktu. Ayrıca vizyona Fenerbahçe’nin en kötü döneminde girdik. Takım şampiyonluğa oynasaydı daha iyi gişe yapardık (gülüyor).

Ferzan Özpetek, Fatih Akın gibi pek çok yönetmenin vazgeçemedikleri oyuncuları vardır. Siz de artık Murat Şeker sinemasının oyuncularındansınız, diyebilir miyiz?

- Bu aramızda konuştuğumuz bir şey. Benim oyunculukta istediği şeyleri verdiğimi söyledi. Ben de onun sinemasına çok inanıyorum.

Murat Şeker’in yönettiği Aşk Tutulması filminde totemlere inanıyordunuz. Gerçekten böyle inançlarınız var mı?

- Öbür film gişede başarı elde ettiği için bu filmi de Murat bana herkesden önce izletti. Totemimizi yaptık (gülüyor).

Elveda Rumeli geçen hafta aniden sonlandırıldı. Neden?

- Bu konuda konuşmayayım. Ben biteceğini geçen seneden biliyordum. Bile bile de gidip işe devam ettim. Bunun sadece reytingle alakası yoktu. Senaryo hataları vardı. Yeni karakterler seyirci tarafından sevilmedi. Tabii altında daha birçok neden var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!