Türk-İngiliz kırması bir koleksiyon

Güncelleme Tarihi:

Türk-İngiliz kırması bir koleksiyon
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2006 00:00

Bora Aksu, Koton’a sıradışı bir koleksiyon hazırladığını söylüyor. Trend takip etmemekle övünen Aksu’nun, 2006-2007 ilkbahar-yaz koleksiyonu 150 parça. Kıyafetin yanı sıra kemer, ayakkabı ve çanta tasarımları yapmış. Koton’un sahiplerinden Gülden Yılmaz, Bora Aksu koleksiyonunun nisan ayından itibaren mağazalarda makul fiyatlarla satılacağını söylüyor.

Bora Aksu ise esin kaynakları şöyle sıralıyor: "Londra’daki farklı akımların sentezi ile Türk etnik esintilerin bileşeni. Bir tutam Ossie Clark (60 ve 70’lerin efsane İngiliz tasarımcısı) ile biraz Fatma Nine."

Koton markası ile yollarınız nasıl kesişti?

- 2005 baharında yeni koleksiyonumu oluşturmak için Türkiye’ye döndüm. Uzun yıllardan sonra, birkaç ay için bile olsa Turkiye’de yaşayabildiğim için çok heyecanlıydım. İlk haftalarda bir röportaj sırasında Yılmaz Yılmaz’la (Koton’un sahiplerinden) tanıştık. Koleksiyon hazırlamamı önerdi. İçimden gelen sesi dinledim, fazla düşünmeden kabul ettim.
/images/100/0x0/55ea5921f018fbb8f87a1608


Koton’u tanıyor muydunuz?

- Türkiye’nin önemli markalarından biri olduğunu biliyordum, o kadar. Basından okuduğum, çevremden dinlediğim kadarıyla son yıllarda hızlı bir yükselişte. Yenilikçi bir marka. Yaratıcılığa gösterdikleri saygıdan çok etkilendim. Beni kısıtlamadılar, yabancı markalardan hiç farkı yoktu.

İşe başlamadan önce, Koton kullanıcısı kadınlarla ilgili bir araştırma yaptınız mı?

- Koton ve Bora Aksu kadını birbirinden çok farklılar. Zaten bunun için benimle çalışıyorlar. Önemli olan Koton kullanıcısının kimliğinden çok ne kadar değişebileceği, modayı hangi düzeyde algılayabileceğiydi. Günümüz kadını çok bilinçli. Ne istediğini biliyor, modanın evrenselliğine inanıyor. Koton-Bora Aksu koleksiyonu da bu evrensel dili konuşuyor.

Nelerden esinlendiniz?

- Bora Aksu çizgisini, farklı kumaş ve dokuların yarattığı uyumu, balans arayışını Koton için hazırladığım koleksiyonda da görmek mümkün. Londra’daki farklı akımların senteziyle Türk etnik esintileri birleşti. Bir tutam Ossie Clark ile biraz Fatma Nine diyebiliriz. Sıradanlaşmış günlük kıyafetleri yeni baştan ele aldım. Bazı detaylar korundu, genel form yenilendi. Krem, beyaz, mürdüm, bej, uçuk pembe gibi durağan renkler derin mavi ve bordoya bakan kırmızılarla canlandırıldı. İpek, krep, şifon, koton başrolde. Denim, gabardin ve ince dokuma örmeler ise yardımcı oyuncular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!