Güncelleme Tarihi:
Royal Philips Electronics tarafından yaptırılan ve tüm Türkiye’yi kapsayan sağlık araştırmasının sonuçları düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. İstatistiklere göre Türkiye’deki ölümlerin yüzde 55’ini kardiyovasküler hastalıklar oluştururken, Philips tarafından yapılan araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 33’lük kısmı kalp-damar hastalıklarını gelecek beş yılda potansiyel bir tehdit olarak görüyor.
Çalışmanın sonuçlarına göre, Türk halkının yüzde 36’sı hipertansiyondan endişe ederken, yüzde 26’sı onkolojik hastalıkları tehdit olarak görüyor. Türk halkının yüzde 40’ı Türkiye’de erken teşhis ve tedavi için gereken görüntüleme teknolojisinin bulunduğuna inanırken, yüzde 50’si ise gelişmiş medikal teknolojisinin daha uzun bir yaşam sağlayabileceğini düşünüyor.
Dünya yaşlanmaya devam ediyor
Philips Türkiye CEO’su Willem Rozenberg, basın toplantısında yaptığı konuşmada, dünya nüfusunun tarihte daha önce görülmemiş bir oranda yaşlandığını belirterek “2000 yılında 60 yaş üzeri kişi sayısı 600 milyonken, 2006'da bu rakam 700 milyon oldu. 2050’de bu rakamın üç kat artarak 60 yaş üstü kategoride 2 milyar kişinin üzerine çıkmasını bekliyoruz” dedi.
Rozenberg, 2050 yılında gelişmiş dünyanın yarısının kronik hastalıklara sahip olacağının beklendiğini de ifade etti.
Philips MCR EMEA bölgesi CEO’su Arjen Radder ise, “Günümüzde sağlık bakımının bir defaya mahsus tedavinin ve geleneksel bakım araçlarının ötesine geçmesi gerektiğini görüyoruz. Bu nedenle çözümlerimizi hem ev hem de hastane bakımına odaklıyor ve hastalıklardan korunma, teşhis, tedavi ve izleme alanlarına eğiliyoruz” dedi.