A.A.
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2008 10:31
ABD'de 8, İsrail'de 15, Avrupa'da 6-8 kilogram olan yıllık kişi başına hindi eti tüketiminin Türkiye'de 500 gram olduğu bildirildi.
Hindi Üreticileri Platformu Üyesi Nerdin Alp, “6. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi”nde yaptığı açıklamada, Türk halkının sağlığını önemsediklerini vurguladı.
Hindi etinin proteinler ve temel mineraller yönünden çok zengin olduğunu ifade eden Alp, tüketilen etler arasında en düşük yağ oranı ile özellikle kardiyovasküler hastalığı olanlar ve sporcular için hindi eti önerildiğini hatırlattı. Alp, şunları söyledi:
“Kırmızı ete göre oldukça uygun fiyatlı olan hindi eti tüketimi diğer ülkelerde oldukça yüksek. İsrail'de 15 kilogram, ABD'de 8 kilogram, Avrupa'da 6-8 kilogram olan yıllık kişi başına hindi eti tüketimi Türkiye'de sadece 500 gram. Doktorlar , kırmızı et yerine balık, tavuk ve hindi etini tavsiye ediyorlar. Ama halkımız hindi etini tanımadığı için bu öneriyi yeterince değerlendirmiyor. Üstelik hindi eti kırmızı ete oranla daha ekonomiktir. Türkiye'nin genç bir nüfus olduğu vurgulanır ama hızla yaşlanıyor. İnsanların yaşama süresi arttı. Bu da birçok sağlık problemini gündeme getirdi. Sağlıklı yaşam için dengeli ve doğru beslenmeyle ilgili çok konuşulsa da kolesterol, damar tıkanıklıkları, çeşitli dolaşım bozuklukları gibi beslenmeyle doğrudan ilgili önemli sağlık sorunları da artarak sürüyor.”