'Türk filmleri Avrupa’da ilgi görüyor'

Güncelleme Tarihi:

Türk filmleri Avrupa’da ilgi görüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2010 10:30

11-21 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 60. Berlin Film Festivali’nde Türk yönetmenlerin imzasını taşıyan 5 film gösterilecek. Semih Kaplanoğlu’nun ‘Bal’ filminin Altın Ayı için yarışacağı festivalin direktörü Dieter Kosslick, “Türk filmlerinin sinema dili, anlatım gücü Türkiye’nin sınırlarını aşmış durumda” dedi.

Haberin Devamı

BERLİN Film Festivali Berlinale’de Türk yönetmenlerin filmleri de izleyiciyle buluşuyor. Bu yıl 60’ıncısı düzenlenecek olan Berlinale’de Türk yönetmenlerinin imzası bulunan altı film gösterilecek. Semih Kaplanoğlu’nun Bal filmi altın ayı için yarışırken, diğer beş film de farklı kategorilerde festival kapsamına alındı.
Berlin Film Festivali Berlinale Direktörü Dieter Kosslick, Berlinale’nin Türk filmlerini kapsayan bir geleneğinin olduğunu söyledi.

Ses getiren güçlü filmler

Kosslick, Türk sinemasını överken “Çok güçlü, ses getiren Türk filmleri var. Türk filmleri Avrupa’da ilgi görüyor. Türkiye dışında gösterime giren Türk filmleri ağırlıklı olarak sanatsal ve estetik değeri yüksek filmler. Ben özellikle Türk ve Alman ortak yapımlarını daha çok önemsiyorum. Bu ortak çalışmaların daha yoğunlaşması lazım. Ayrıca Türk sinemasının geleceğini çok iyi görüyorum. Çok yetenekli Türk sanatçı ve yönetmenler var” dedi.

Haberin Devamı

‘Bal’ Altın Ayı avında

Bu yıl 11-21 Şubat Tarihleri arasında 60’ıncısı yapılacak Berlin Film Festivali Berlinale’de 20 film Altın Ayı için yarışacak. Semih Kaplanoğlu’nun Yusuf üçlemesinin son filmi olan ‘Bal’, 20 film ile birlikte yarışma kategorisine alındı. ‘Bal’ Filmi Altın Ayı için yarışırken, Türk yönetmenlerinin imzası bulunan beş film de festival boyunca gösterilecek. Festivalde, Feo Aladağ’ın yönetmenliğini yaptığı ve Sibel Kekili’nin başrolünü oynadığı ‘die Fremde’, Reha Erdem’in yönettiği Türk Bulgar ortak yapımı ‘Kosmos’, Ferzan Özpetek’in yönettiği ‘Mine veganti’, Thomas Arslan’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Im Schatten’ ve Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği ‘Kasaba’ filmleri de gösterilecek.

Jüri başkanı Herzog

Berlinale’de yedi kişilik jüri görev yapacak. Alman yönetmen Werner Herzog’un başkanlığını yaptığı jüride İtalyan yönetmen Francesca Comencini, Somalili yazar Nuriddin Farah, Alman oyuncu Cornelia Froboess, İspanyol yapımcı Jose Maria Morales, Çinli oyuncu Yu Nan ve Amerikalı Oscar ödüllü oyuncu Renee Zellweger görev yapacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!