Güncelleme Tarihi:
Erkek markaları da aynı erkeklerin stilleri gibi belli bir spor dalıyla özdeşleşmeyi çok sever. Başarılı olurlarsa, belli bir süre sonra kafamızda da bu sporlarla anılmaya başlarlar. Belli bir erkek profiline hitap eder. Koleksiyonlarındaki ana tema değişmez ama her sezon yenilenerek trendlere ayak uydurulur.
İşte, yatçılığın da modadaki karşılığı Paul&Shark bunun en iyi örneklerinden biri.
70’li yıllarda çıktığından beri mavi metal kutu şeklindeki ambalajı sayesinde hemen tanınan marka, deniz sporlarına çok uygun, koruyucu su geçirmeyen bir trikoyla işe başlamış. Adını da marin temasının hakkını vererek, bir tekneden almış. Markanın CEO’su Andrea Dini, Maine gezisi sırasında 18’inci yüzyıldan kalma bir sürat teknesinin isminden esinlenerek, yelkencilik sporuna uygun koleksiyonlar ürettirmiş. Zaman içinde kayak ve golf gibi diğer sporları da ve giysileri de içine almış. Türk erkeklerinin de favorilerinden biri olan markanın CEO’su Andrea Dini
Markanın kurulduğu 70’li yıllardan bu yana erkek stilindeki en büyük değişim ne oldu sizce?
- Artık erkekler stillerini ve kıyafetlerini bir mesaj vermek için kullanıyorlar. Yani bir nevi stiller onlar için kendini ifade ediş şekli oldu. Eskiden takım elbise herkes için takım elbiseydi. Şu an her şey sıradanlıktan çıkıp kişiye özel şekilleniyor.
Peki, o dönemden bu yana trendlere yenilmemiş, demirbaş olabilmiş bir parça sorsam, ne olurdu?
- Tabii ki her zaman lacivert bir blazer. Hiç değişmeyen bir klasiktir.
Türk erkeklerini sık gözlemleyebiliyorsunuz. Bir İtalyan gözünden, nedir Türk erkeğinin belirgin stili, giyinme yanlışları ve doğruları?
- Türk erkeğini stil olarak İtalyan erkeklerine oldukça yakın buluyorum. Yeni, renkli ve cesur kombinler yapıyorlar. Bu iyi bir şey. Her geldiğimde daha da gelişiyor. Yalnız çokça gözlemlediğim, gömlek düğmelerini göğüse kadar açma merakı var.
Dünya erkeklerine gelirsek, onların düştüğü hatalar neler?
- En çok yapılan genel hata, ‘olmadığı gibi giyinmek’, ‘aşırılığa kaçmak’. Yani örneğin çok şık spor giyinmek, çok lüks giyinmek, aşırı elegan gözükmek bütün aşırılıkları bir arada kullanmak. Kendi yaşam tarzı ve karakterine hiç uymamasına rağmen bunu göstermek ve göze sokmak. Kıyafetle show yapmak.
Geldik en klasik soruya... Bir erkeğin dolabında olmazsa olmaz 2 ürün söyleyin.
-Jeanle, koton pantolonla hatta bermudayla bile giyilebilecek ve yaz kış her ortama uyum sağlayacak olan yine spor bir ‘lacivert blazer’.
Ve ikinci sırada da beyaz keten gömlek benim için erkek dolabında olmazsa olmazı.
Erkeklere giyinme tüyosu vermenizi istesem, ne söylerdiniz?
-Herkes bedenine göre giyinmeli. Ne daha dar, ne daha bol. Kiloluyum diye kapamak için geniş, bol, büyük ‘over-size’ ürünler giymesinler. Daha da kilolu gözükeceklerdir. Göbek sorunu varsa düşük bel pantolon öneririm. Dar omuzlu erkekler için, omuzlara bir triko bağlanabilir ya da ceketli kombinler yapılabilir. Kilolu alt bedene asla 5 cepli pantolon olmaz, cepsiz tercih edin.