Türk çocukları, uzaya çıkmaya hazır mısınız

Güncelleme Tarihi:

Türk çocukları, uzaya çıkmaya hazır mısınız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2005 00:00

Dünya’nın beşinci, Türkiye’nin ilk ve tek uzay kampı ‘Uzay Kampı Türkiye’ 9-15 yaş arası çocuklara heyecanlı ve eğitici bir kamp ortamı sunuyor. Kamp süresince çocuklar uzay dershanesinde bilimsel deneyler yapıyor, bir saatlik uzay mekiği uçuş simülasyonunda takım çalışmasını öğreniyorlar.

Bugüne kadar farklı eğitim programları ile 42 binin üzerinde öğrenciye ulaşan Uzay Kampı Türkiye, 2000 yılından beri yaz-kış yaptığı değişik programlarla sadece Türkiye’nin farklı yerlerinden değil KKTC, Kazakistan, Hırvatistan, Azerbeycan, Almanya, Kıbrıs Rum Kesimi, Katar, Özbekistan, Ermenistan, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Lübnan, Ürdün, Romanya, İsrail, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya gibi ülkelerden gelen öğrenci ve öğretmenleri de buluşturmaya devam ediyor.

Uzay Kampı, yaz aylarında yaptığı programların yanı sıra okul yılı boyunca süren farklı programlarla da ilgi çekiyor.

İLGİNÇ VE ETKİLEYİCİ BULUYORLAR

Okulların en tercih ettiği programlar arasında yer alan iki günlük Hafta Sonu Yıldızlar ve Gezegenler Macerası ve beş günlük Sömestre Programı ile öğrenciler bilim ve teknoloji konularında eğitim alıyor, interaktif eğitimlerle bireysel gelişimlerine katkıda bulunan aktivitelere katılıyorlar. Programlara katılan öğrenciler kampın sunduğu orjinal eğitimi alırken, kamp boyunca da takım çalışması konusunda kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Öğretmenler ise kendi eğitim programlarında kullanabilecekleri birçok önemli bilgi ile kamptan ayrılırken, burada uzay bilimleri ve teknolojileri konusunda ilginç ve etkileyici bir programdan geçtikleri görüşünde birleşiyorlar.

YETİŞKİNLERE DE KAMPTA EĞİTİM

Uzay Kampı Türkiye, sadece çocuklara değil yetişkinlere de uygun programlar sunuyor. Şirket çalışanları için uzay bilimlerinin yanı sıra liderlik, takım çalışması ve iletişim konularında eğitim veriliyor. Tüm bu çalışmalarda, bir eğitim danışmanlık şirketi ile işbirliği yapılıyor. Bugüne kadar bu programlara katılan şirketler arasında; Doğuş Holding, BAK Ambalaj, Fako İlaç, Schering-Plough, Merloni, EgePen Deceuninck, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, GEA Westfalia, Yunanlı Eğitimciler Grubu, Schneider-Elektrik gibi saygın şirketler de yer alıyor.

Yetişkinler için Uzay Akademisi Programı’nda katılımcılar; astronot simülatörlerini kullanıyor, model roket yapıp fırlatıyor, uzay mekiği görevi ve takım çalışması aktivitelerine katılıyorlar.

Şirket Gelişimi Programı’nda ise takım çalışması, zaman yönetimi, problem çözme teknikleri ve iletişim eğitimi, astronot simülatörleri kullanılması, uzay mekiği görevi gibi değişik aktivitelere katılıyorlar.

Uzay dershanesini keşfediyorlar

Hafta Sonu Yıldızlar ve Gezegenler Macerası Programı: Bu programda 9-15 yaş arası öğrenciler uzay mekiği görevi, astronot eğitim simülatörlerinin denenmesi ve roket yapımı gibi aktivitelerle kendi yeteneklerini geliştiriyor, takım çalışmasını öğreniyor ve uzay teknolojileri ile tanışma fırsatını yakalıyorlar. Öğrenciler, Gözlemevi’ndeki teleskopla Apollo araçlarının indiği Ay’ın kraterlerini, Jüpiter’in kuşaklarını, Satürn’ün halkalarını, hatta takımyıldızlar içindeki çift yıldızları gözlemleyebiliyor ve ilginç bilimsel deneylere katılıyorlar. Bu program, öğrencilere ve eğitimcilere Türkiye’deki en büyük interaktif uzay dershanesini keşfetme fırsatını veren eğitsel bir macera sunuyor. Program, talep edilmesi durumunda üç veya dört günlük özel program şeklinde de düzenlenebiliyor. 

Beş günlük Sömestre Programı: Bu programda 9-12 yaş arası öğrenciler NASA tarafından hazırlanan eğitim simülatörlerini kullanarak uzay bilimleri konusunda uygulamalı eğitim alıp kişisel yeteneklerini keşfetmeye yönelik aktivitelere katılıyorlar. Katılımcılar, simülatörler vasıtası ile uzayda yaşamanın ve çalışmanın nasıl olduğunu yaşayarak öğreniyor, Astronomi derslerinde gözlemevimizdeki teleskop ile Ay’ı, yıldızları, gezegenleri ve Güneş’i gözlemliyor, laboratuvarda çeşitli deneyler yapıyor, 1 saatlik uzay mekiği uçuş simülasyonu ile takım çalışması tekniklerini öğreniyorlar. Ayrıca ışıkla yapay olarak gökyüzünün istenilen saat dilimindeki görüntüsünün yaratıldığı planetaryumda; Kuzey Yarım Küre’den görülebilen takım yıldızları ve Güneş Sistemi’mizde çıplak gözle görülebilen gezegenlere doğru ufak bir yolculuk yapıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!