TRT’den Niran’a yasak mı geldi

Güncelleme Tarihi:

TRT’den Niran’a yasak mı geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2004 01:14

Yaz Kokteyli programında söylediği Ahmet Kaya şarkısıyla TRT’de soruşturma açılmasına neden olan Niran Ünsal, canlı yayında yaşadığı bu olayın ardından TRT’de çıkacağı üç programının iptal edildiğini iddia etti.

Üç programa çıkacaktı

Geçtiğimiz hafta Yaz Kokteyli programında, Niran Ünsal’ın Ahmet Kaya’nın ‘Kafama Sıkar Giderim’ şarkısını söylemesi ve TRT’nin bunu canlı yayında engellemesi tartışmalara yol açmıştı. Bunun ‘Ahmet Kaya sansürü’ olarak değerlendirilmesinin üzerine TRT, Ünsal’ın yayın akışını ihlal ettiğini açıklamıştı. Genç şarkıcı, bu gelişmeler sonrasında, TRT’de çıkacağı üç programın iptal edildiğini iddia ederek yeni bir tartışma başlattı.

Niran Ünsal: Mantık dışı

TRT’de katılacağı Kahve Bahane ve Halkalı Şeker programlarıyla birlikte yine TRT’den yayınlanacak Antalya konserinin iptal edildiğini iddia eden Niran Ünsal, ‘TRT ile üç program için sözleşmiştik. Ancak Mersin’de canlı yayında yaşadığımız Ahmet Kaya krizinden sonra üç program da iptal edildi. Bu devirde bu zihniyet ve mantık dışı davranışı kabul etmiyorum’ şeklinde konuştu.

İptal kararını TRT söyledi

Niran Ünsal’ın son albümü ‘Göçebe’nin yapımcısı Mustafa Kekava da ‘Yayın akışını tehlikeye attığı gerekçesiyle sanatçımıza TRT’den yasak geldi. Çıkacağı üç program daha vardı, iptal ettiler’ açıklamasını yaptı. Ünsal’ın basın danışmanı Süreyya Gökhan, ‘İptal kararını Televizyon Daire Başkanı Sahan Dolu bize aktardı’ dedi.

Ahmet Kaya krizi

Ahmet Kaya şarkısını canlı yayında söyleyerek krize yol açan Niran Ünsal, ‘TRT’yle yaşadığımızın teknik bir sorun olduğuna inanmak istiyorum’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!