Trendy Köşesi

Güncelleme Tarihi:

Trendy Köşesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2005 01:21

Çalışırsan hayat seni ödüllendirir

Kurtlar Vadisi’nin cesur avukatı Elif’i bu kez biz sorguladık! Özgü Namal, çok çalışarak gerçeğe dönüştürdüğü oyunculuk düşlerini ve gelecekteki hedeflerini anlattı.

‘Kurtlar Vadisi" kariyerini nasıl etkiledi? Kariyerimde çok önemli bir yeri var. Daha önce de dizi filmlerde oynamıştım. Kariyerim açısından "Yeditepe İstanbul" da çok önemliydi.

- "Yeditepe İstanbul" ilk dizi filmin miydi?

Hayır. İlk dizi filmim "Affet Bizi Hocam"dı. 1998 yılında çevirmiştik. Sonra para kazanma amaçlı olarak oynadığım, TGRT’de yayınlanan "Karate Can" vardı. Ardından "Yeditepe İstanbul"... İnsanlar beni yavaş yavaş tanımaya başlarken "Kurtlar Vadisi"nden teklif geldi. Ben de hemen atladım!

- Konservatuvar mezunu bir oyuncusun. Artık tanınıyorsun. Neden mankenlik ajansına bağlı olarak çalışıyorsun?

Gaye Sökmen Ajans’a yeni kayıt olmadım ki! İlk gittiğimde 17 yaşındaydım. Tiyatrocu olmak istiyordum. Reklam filmlerinde oynamaya özeniyordum. Gaye Abla da bir tanıdığımızın arkadaşıydı. Babam elimden tutup götürdüğünde dizleri yara bere içinde bir çocuktum. "Reklam oyuncusu olacağım" derken fotomodellik teklifleri gelmeye başladı. Fotomodellikten ciddi ciddi para kazandım. Ardından reklam filmleri aldı başını gitti. Konservatuvar okurken de bir yandan oyunculuk yaptım. Gaye Abla benim menajerim artık!

- Oyunculuk için eğitim şart mı?

Mesela Mehmet Aslantuğ konservatuvar mezunu değil! Oyunculuk, sadece eğitimle olacak bir şey değil. Oyuncu, göz demektir. Gözlerine derin bakacak! Ama ne var biliyor musun? Eğitim, bir oyuncuya disiplin kazandırır. Gerçek oyuncu film setini üç saat bekletmez. Bunu ancak kendini oyuncu sanan insanlar yapar. O yüzden konservatuvar değil ama eğitim şart!

- Oyunculuk kuralların var mı?

"Oyunculukta kural olmaz" diye düşünüyorum. Benim için en önemlisi senaryodur. Bana uyup uymadığına bakarım. Kimin yöneteceği çok önemlidir. Hemen internete girer, yönetmeni araştırırım. Son olarak da yapım şirketine bakarım. Benim oyunculuğumla mı, yoksa işin magazin kısmıyla mı ilgileniyorlar? Aklıma yatarsa, rolü kabul ederim.

- İdealindeki meslek bu muydu?

Çok küçük yaştan itibaren oyunculuğu kafama koymuştum. İşimi çok seviyorum. Sevmezsem yapamam zaten. Çünkü zaman zaman çekilir gibi değil. Soğuğa, sıcağa, açlığa dayanacaksın. Asla şikayet etmeyeceksin.

- Oyunculuk dışında neler yaparsın?

Yüzmeye gidiyorum. Arkadaşlarımı çok özlüyorum. Her fırsatta onlarla görüşüyorum. Ailemi özlüyorum. Alışveriş yapıyorum. Sahile gidip kahvaltı yapmaktan keyif alıyorum. Evimi özlüyorum. Yemek pişiriyorum. Onun dışında fazla bir şey yapmıyorum. Çünkü ne vaktim var, ne de enerjim!

- Gelecek için planların neler?

Çok büyük hedeflerim yok. Aslında planladığım şeyler de yok. Planlayınca olmaz ya... Hayatın akışına bırakmak lazım.

- Biraz kaderci birisin galiba...

Biraz öyleyim. Ama tabii ki her şeyi de ona bağlamam. Mesela: ‘Ben çok şanssızım’ derler. Buna inanmam. Eğer çok çalışırsan hayat seni ödüllendirir. Tembellikle hiçbir yere varılmaz. Eşek gibi çalışacaksın. Bu evren senin enerjini görecek ve seni ödüllendirecek. Zaman zaman ‘Ben şanslı mıyım?’ diye düşünüyorum. Hayır, ben çok çalıştım! Ama hayat sürprizlerle dolu, karşıma nelerin çıkacağını bilemiyorum. Dolayısıyla hedeflerim yok. Sadece güzel sinema filmlerinde oynamak isterim.

AJANDA

27 EYLÜL

Babylon yeni sezona yine Babylon Juke Box ile giriyor! Gece boyunca dünyanın tüm müzikleri Babylon ekseninden geçerken, yeni sezonda seni nelerin beklediğinin ipuçlarını bulacaksın.

28 EYLÜL

Fenerbahçe SK-PSV Eindhoven maçı Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda... Hayatta kaçmaz!

29 EYLÜL

Kulis Sanat Evi’nden yeni bir oyun daha; ‘Benimle Delirir misin?’ İlginç olacağa benziyor!

3 30 EYLÜL

‘Thrash Metal’ denildiğinde akla gelen ilk gruplardan biri olan KREATOR, tekrar Türkiye'de! Konser, Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde...


Sinemadan kovulduk!

n Geçen gün arkadaşlarla çok komik bir filme gittik. Yanımızda fotoğraf makinelerimiz vardı. Bilet aldık ve sinemaya girdik. Arkadaşım bir delilik yapıp, filmin komik yerlerini çekeceğini söyledi. Biz ne kadar "Yapma, etme" desek bile, o karanlık ortamda fotoğraf çekti ve o anda flaş patladı! Sinemadaki insanlar sinirli bir şekilde bağırmaya başladılar. Sonra görevliler geldi. Filmi durdurup, bizi yaka paça dışarıya attılar! Hepimiz rezil olduk. Sarı kız, 14


AYRILDIM AMA PİŞMANIM

SWEET GIRL: 14 yaşındayım ve bir yıl boyunca biriyle çıktım. Onu sevmeme rağmen bir hafta kadar önce ayrıldım. Ondan çok hoşlanan bir kız vardı ve kızla arkadaş olarak konuşuyordu. Fakat kızın kendisini sevdiğini biliyordu. Tüm bunlara dayanamadım ve ayrıldım. Üzüldüğünü fark ediyorum. Acaba barışmak için bir adım atsam kabul eder mi? Tersinden çok korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım?

BAY AŞK UZMANI: Ayrılmak yerine onu karşına alıp, konuşmalıydın. O kızla samimiyetinden rahatsız olduğunu dile getirebilirdin. Eğer aynı şeyi tekrarlarsa tavrın daha sert olurdu. Ayrılmak için biraz erken davranmışsın. Barışmak için adım at ama seni tersleyebilir de... Bunu göze alarak bir hamlede bulun ve sevgilini geri kazanmaya çalış.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!