Tiroid Kanseri kitabının fotoğrafları Bilgili’den

Güncelleme Tarihi:

Tiroid Kanseri kitabının fotoğrafları Bilgili’den
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2005 00:42

Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden Prof.Dr.Mete Düren, üç yıllık bir araştırmanın sonucunda ‘Tiroid Kanseri’ adlı bir kitaba imza attı. Tıp dünyasında büyük ilgi gören kitabın fotoğraflarını ise Beşiktaş’ın eski başkanı Serdar Bilgili çekti.

Beşiktaş’ın 100’üncü yılında yakaladığı şampiyonlukta önemli katkıları bulunan Prof. Dr. Mete Düren, son günlerde tiroid konusunu a’dan z’ye anlatan kitabının başarısıyla konuşuluyor.

‘Tiroid Kanseri’ adlı kitabın hazırlanmasında Düren’le aynı dönemde Beşiktaş’ta başkanlık yapan Serdar Bilgili’nin de katkıları var. Fotoğrafçılık hobisini profesyonelliğe döken Serdar Bilgili, kitabın tüm fotoğraflarına da imza atmış. Sabah saat 06.00’da Cerrahpaşa koridorlarında başlayan fotoğraf çekimleri tam 6 ay sürmüş.

Üç yılı bulan bir çalışmanın ürünü olan kitapta guatr hastalığının Türkiye’de toplumun yarısından fazlasının ortak sorunu olduğu ve bu sorunun çözülmesi için iyod eksikliğinin giderilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

Tiroid kanseri gizleniyor

Prof.Düren, ‘Bugünkü toplum içinde tiroid kanserleri, guatr hastaları arasında gizleniyorlar. Kitapta hem hekim arkadaşlarımıza yol gösterdik, hem de henüz deneme aşamasındaki son tedavi yeniliklerinden bahsettik’ diyor.

Mete Düren kimdir

Prof.Dr.Mete Düren, 1988’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü’nden mezun olmuş. Uzmanlık sonrası eğitimini ise A.B.D San Francisco-California Üniversitesi Mount Zion Hastanesi Endokrin Cerrahisi Kliniği’nde tamamlamış. Düren’in babası Prof.Dr.Erol Düren de tiroid cerrahisi alanındaki başarılarıyla dünyaca tanınan bir doktor. Mete Düren, tıp alanındaki başarılarının dışında koyu Beşiktaş taraftarı. 2000-2004 yılları arasında Beşiktaş yönetiminde görev yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!