Güncelleme Tarihi:
15 yıl boyunca Nişantaşı’nın en popüler mekânlarından olan Mezzaluna yaklaşık iki yıl kadar önce terki diyar eylemişti. Sebebi çok: Eski mekânın yerin altında olması, Nişantaşı’nda girişilen büyük cadde düzenlemesi
inşaatı, vs...
Cihan Bingöl önderliğindeki Mezzaluna’cılar bu arada boş durmadı tabii, Ankara ve İzmir dahil şubeleşmelerine hızla devam ettiler ama Nişantaşı içlerinde hep özlem olarak kaldı. Sadece onların mı? Nişantaşılı müdavimleri onları ne zaman görseler kürkçü dükkanına dönüp dönmeyeceklerini soruyorlardı.
Sonunda kafalarına göre bir yer buldular. Ama bu kez curcunalı Abdi İpekçi’de değil, görece sakin Mim Kemal Öke Caddesi’nde.
Caddenin Maçka ucuna doğru yeşilliklerle çevrili püfür püfür bir dükkan buldular. Eski mekândaki dekorasyonu da tekrar buraya koydular. O meşhur Mezzaluna bıçaklarını özleyenler için bıçak büfesi de, akademili gençlerin yaptıkları art work’ler de
aynen duruyor.
Burası normal Mezzaluna olarak değil, casual dining’in bir tık üstünde konumlanacak şekilde Mezzaluna Ristorante olarak açıldı.
DAHA FAZLA DENİZ MAHSULÜ
Yeni mönülerinde daha fazla deniz mahsulü ve ev yapımı makarnalar var. Giderseniz Alaska yengeci ve frambuaz soslu ıstakoz salatalarını mutlaka denemelisiniz mesela.
Fiyatlar da normal Mezzalunaların biraz üstünde tabii. Salatalar 13-43; pizzalar 22-30, ana yemekler 28-65 lira. Haftanın her günü 12.00-23.00 arası açıklar, yakında paket servisine de başlayacaklar. (212) 231 31 42.
KENDİ MOZERELLALARINI KENDİLERİ ÜRETİYOR
Mezzaluna’cılar kafayı kırmış, üretimi zor bir peynir olan mozarellayı kendileri üretmeye başlamışlar. Bunun için İtalya’dan çağırlan bir uzman Trakya’dan getirilen inek ve manda sütleriyle günlerce denemeler yapmış. Ve dokuz saatlik mayalanmanın sonunda doğru kıvamı yakalamayı başarmış. Ev yapımı bu mozarellanın miktarı az. Şimdilik sadece Nişantaşı şubesinde kullanıyorlar ama ben gözlerinde o azmi gördüm: Bakarsınız ileride işi büyütüp Mezzaluna mozarellası satmaya da başlarlar.
Bu yıl trend alkolsüz kokteyller
Geçen çarşamba Aşşk Kafe dünyanın en ünlü miksolojistlerinden Laurent Greco’yu ağırladı. Greco’yu İstanbul’da yakalamışken yılın içki trendlerini konuştuk
- Bu sezon içki ve kokteyl trendleri nasıl?
- Trend kesinlikle taze ve alkolsüz kokteyller. Detoks etkisi çok önemli. Bunlar bize enerjik ve güzel bir hayat vaat ediyor. Özellikle akşamüzerleri alkolsüz kokteylleri öneriyorum.
- Bu yıl ön plana çıkan yeni, ilginç bir malzeme var mı?
- Kokteyllerde çay kullanımı hızla artıyor.
- Bir kokteylin olmazsa olmazı nedir?
- Tabii ki kokteylin içine kattıklarınızın kendi içindeki dengesi. Bu denge de onlardan ne miktarda kullandığımızla alakalı.
- Peki sizin favori kokteyliniz hangisi?
- Tek bir atış yapacağım: Perrier mojito! Çünkü Perrier doğal tadıyla tatları dengelemenize yardımcı olan bir maden suyu ve mojito’yla çok uyum sağlıyor.
- Kokteyl hazırlarken dikkat etmemiz gereken ilk kural ne?
- Bir kokteylde en fazla beş birleşen olmalı, bir alkol bazı olmalı ve birleştirdiğiniz malzemelerin de kendi içinde bir mantığı olmalı. Ama tekrar ediyorum, en önemli kural, beşten fazla malzeme kullanmamak.
- Türk içkileri hakkında ne düşünüyorsunuz? Mesela hiç rakı içtiniz mi?
- İçmez olur muyum? İstanbul’da olmayı, vakit geçirmeyi çok seviyorum. Hatta adını ‘The Turkish Way - Türk Usulü’ koyduğum bir rakı kokteyli bile yaptım. İçine maden suyu, limon suyu ve taze zencefil katıyorsunuz.
SENSATION
İstanbul beyaza bulanacak
Günümüzün en görkemli partisi hangisi diye sorsalar hiç tereddütsüz ‘Sensation White’ derim. Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 2000 yılında doğan partiler elektronikseverlerin Woodstock’u gibi. Bu partilere dört kıtadan 23 ülkede bugüne kadar bir milyondan fazla insan katıldı. Herkesin bembeyaz giyinmesinin zorunlu olduğu partiye geçen yıl ben de doğduğu yerde, Amsterdam’da katılmıştım. Bu beyaz giyinme işini çok
ciddiye almadığım için fellik
fellik beyaz ayakkabı aramak zorunda kalmıştım ama değerdi. Kalabalık, müzik ve şovlardan çok etkilenmiştim.
Sensation partisi geç kalmış olmakla birlikte İstanbul’a da geliyor. Ataköy Atletizm Marina, Sensation ile 13 Ekim’de 17 bin 500 müzik ve dansseveri ağırlamaya hazırlanıyor. 205-430 liralık biletler Biletix’te satışa çıktı bile.