Faik KAPTAN
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2007 00:00
THY’nin New York uçuşlarında Business Class’ta başlattığı uygulamayla, "Uçan Aşçı"larının elinden Türk ve dünya mutfağının tatlarını, özenli sunumla yemek mümkün.
THY’yle Business Class’ta New York’a uçanlar hosteslerin sunduğu şampanyayla karşılanıyor. Yeni konseptte tepsi içinde
yemek servisi yok. Birinci sınıf restoranlarda olduğu gibi önünüze beyaz örtüler serilip, servis açılıyor.
İSME ÖZEL MÖNÜ: Business Class yolcularına isme özel mönüler veriliyor. İsteyen mönüden, isteyen hostesin troleyde sergilediği yemekleri görerek de yemek seçimi yapabiliyor. Giriş yemeğinde yedi çeşit bulunuyor. Bunlar arasında imambayıldı, sigara böreği, zeytinyağlı enginar, lakerda gibi Türk lezzetlerinin yanı sıra somon füme, karides, ahtapot salatası gibi dünya tatları da var. Yolcu giriş yemeğinde yiyeceklerine karar verdikten sonra aşçı tabakları hazırlayarak, servis yapıyor. Bu sırada yolcunun, daha önce verdiği karar üzerine sıcak yemeği ısıtılıyor. Et, balık, tavuk veya hamur işli yemeklerden birini yemek mümkün.
ŞİŞ KEBAP VE MANTI: Mönüde şiş kebap, mantı gibi Türk yemeklerinin yanısıra rokalı, kurutulmuş domatesli ve zeytinli rigatoni de yer alabiliyor. Tatlı servisinde de dört çeşit var. Türk tatlıları, dondurma, sıcak tatlı ya da dünya tatlılarından birini seçilebiliyor. Her tür meşrubatın bulunduğu uçaklarda, Türk ve dünya markalarından kırmızı, beyaz ve roze şarap içmek mümkün. Diğer seçenekleriniz ise viski, konyak, likör ve bira çeşitleri. THY’nin sunduğu Türk likörleri Mey İçki tarafından kuruma özel yapılıyor. THY Basın Müşavir’i Ali Genç, bu sunumla Türk misafirperverliğini tüm dünyaya göstermeyi amaçladıklarını belirtti