Teşvik artmazsa tehlike kapıda

Güncelleme Tarihi:

Teşvik artmazsa tehlike kapıda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 00:00

Türkel Fuarcılık’ın sahibi Korhan Yazgan, sektörde gelinen noktayı anlattı. Yazgan, son iki yıldır teşviklerin azalması yüzünden firmaların fuarlara katılmakta zorlandığını söyledi.

Kırtasiye işiyle uğraşırken, Türkel Fuarcılık’ı kurdunuz...

Evet, benim ilk işim kırtasiye işiydi. Üniversiteye gittiğimde fotokopicilere, fotokopi kağıdı falan veriyordum. Kendi okuduğum okulda yapıyordum bu işi. Daha sonra niye çevre okullar olmasın diye düşünürken, okulun karışısındaki kırtasiye dükkanını devraldım. Toptan kırtasiye pazarlamasına başladım. 3-4 yıl işler çok iyi gitti. Sonra "Metro" gibi alışveriş merkezleri açılınca işler duruldu. O sırada askerlik geldi. Ne yapabilirim diye düşünürken Bulgaristan’a gittim. Sonra bir arkadaşımın vasıtası ile tekstille ilgilenmeye başladım. Türkel Fuarcılık’ı kurduk.

- Sürekli Doğu Bloğu’nda fuarlar düzenliyorsunuz, yeni yerler olacak mı?

Yani değişik konularda Suriye’de şansımız var. Irak’ta belli bir noktaya geldikten sonra kesinlikle şansımız olacak. İran’da var. Bulgaristan, Romanya’da yapacağız. Romanya’da fuar kuruluşu eski bir kuruluş.

ULUSLARARASI TEK FUAR BİZİZ

- Hep deri fuarları mı yapıyorsunuz?

Öyle algılanıyor ama hayır. Deri fuarımız sadece iki tanedir. Onun dışında 22 tane daha organizasyon var. Hazır giyim, ev tekstili, kumaş fuarlarımız var. Bu yıl ilk defa mobilya fuarına da başlıyoruz.

- Fuarcılık zihniyetinde en büyük yatırımınız ne oldu?

Bizim yıllık Rusya Federasyonundaki reklam giderimiz 2 milyon dolar. Bu çok ciddi bir rakam, ama rekabetin çok güçlü olduğu bir yerde vermeden alamıyorsunuz. İşimize yatırım yaptık. Amacımız organizasyonlarımızı kalıcı kılabilmekti ki bunu başardık.

- Kısa sürede bu kadar ciddi bir noktaya gelmek büyük bir başarı...

Ciddi bir noktaya gelmiş olmak yeterli değil. Hálá çok fazla yapabileceğimiz şey var diye bakıyorum. Şu anda Türkiye’nin tek uluslararası yurt dışı fuarının sahibiyiz. Ancak 70 milyonluk ülkemizde ise ne yazık ki 10 tane uluslararası fuar yapılıyor. Türkiye’de en az 50 tane fuar olmalı. Bu fuarların en az üçte birini Türkel Fuarcılık yapması gerek, hedefimiz budur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!