Tendeki hafifliği hissedin

Güncelleme Tarihi:

Tendeki hafifliği hissedin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yünlülerden, ağır kumaşlardan, kasvetten uzaklaşıyoruz artık. Yumuşacık, sıcacık, incecik, ipek, tiril tiril giyecekler bizi bekliyor. Yüreğimizle birlikte giysilerimiz de hafifliyor.

Yüklerden kurtulmak istiyoruz. Neden önce giysilerden başlamıyoruz? Yünlerden, griden, kara bulutlardan çok yorulduk. Artık canlanma vakti. Yumuşak renkler, tenimizi yakan dokumalar, uçuşan ipekler bizi bekliyor. Silk & Cashmere koleksiyonunda yer alan ipekler amacımıza uygun. Özellikle tişörtler... Naylon dokumalardan nefret edenler için ideal. Seksi, şık ve sağlıklı. Bu özellikler çok nadiren biraraya gelebiliyor. Üstelik vücudu saranları da var, dökümlü olanları da. İpek tişörtler bu yazın ‘‘in’’ giysilerinin başında, haberiniz olsun.

Tişörtler 12 ayrı modelde ve on renkte. Pembe, ekru, kum rengi, gece mavisi, şarap rengi, kahverengi, siyah... İpekteki rengarenk skalayı gördükten sonra lacivertin, kahverenginin, siyahın ağırbaşlılığını cıvıl cıvıl günlerde de taşımak istiyor musunuz? Yapmayın. İpek tişörtlerde dikkati çeken bir başka dokuma da pike olanı. Özellikle V yakalıları güzel. Elegan görünümlü. Üstelik kiloları da gizliyor gibi. Asıl kilolular için dökümlü tişörtler hazırlanmış. Onlarda da renk ve model zenginliği mevcut.

KEYİFLİ BRUNCHLAR

Dertler hiç bitmez. Örneğin, bir yakışıklı hafta sonunda sizinle program yapmak ister, pazar günü de odada brunch. Hafif, seksi, yumuşak, varlığı, yokluğu belirsiz ama şık bir geceliğe veya şorta ihtiyaç duyarsınız. İpek tasarımlar arasında mevcut. Pastel pembe, mavi ve sarı renklerdeki hafif gecelikler veya büstiyer, şort takımlar sizi de mutlu eder, karşınızdakini de...

Bir de iş hayatı var elbette. Hafta arası hep toplantılara koşuşturacak şekilde ama yaz günü hafif bir şeyler giymek ister insan. Yine ipek gömlekler kurtarır. Çünkü renkleri güzeldir, kırmızısı da var, moru da, mavisi de, sarısı da... Ağır görünür, insanlar size prenses muamelesi yapar. Karşınızdaki ne yaparsa yapsın, terlemezsiniz, sizi sıkmaz, yumuşaklığıyla sakinleştirir bile...

Yaz ateşi

Sıcak günlerde kırmızıdan vazgeçmeyeceksiniz herhalde. Havalar çok sıcak, işe giderken bunalıyorum dediğinizde, ipek gömlekler yaşamınızı kolaylaştıracak. İçli, dışlı ve işlemeli çok şık bir takım, bir o kadar da hafif, zarif.

Tişörtleri özledik

Yazın hafif giysilerinden bahsederken, tişörtlerden söz etmemek olur mu? Hele ipek tişörtler bu yaz çok moda. Renkleri, kesimleri, dokumalarıyla hem gündüz hem de geceleri rahat kullanılabilecek parçalar.

Toprak tonları

Bu yıl toprak tonları, kum rengi çok popüler. Çölü hatırlatıyor. Çölün sessizliğini, derinliğini... İnsanın iç yolculuğuna çıkması için çöle gitmesi zor olabilir ama kum rengi giymek çok kolay.

Lalenin zarafeti

Akan bir suyu andıran ipek geceliklerde lale deseninin hakim olduğu göze çarpıyor. Sade ama iddialı. Önümüzdeki yaz sabahları ve geceleri için çok şık.

Aksesuvarı unutmayın

Özellikle yazın aksesuvar hafif giysilerinizi hemen zenginleştirir. Eşarplarla harikalar yaratabilirsiniz. İpek eşarplar sizi boğmaz, rahatlıkla kullanabilirsiniz. Renkleri de yılın modasıyla uyumlu, desenleri de şık. İnci kolye, minik küpe veya yakıştırdığınız diğer takılar da hafif giysilerinizi bir anda ‘‘ağırlaştırabilir.’’ Keten ceketlerle kullanılan ipek tişörtlerin boynuna yerleştirilen ipek bir fular gündüz ya da gece sizi şıklaştıracak, inanmıyorsanız, deneyin!

Beklemenin dayanılmaz ağırlığı

Kimi giden sevgiliyi bekliyor kimi yeni gelecek olanı. Pastel renklerde, ipek, yumuşacık şort, büstiyer takım özellikle hafta sonlarında kahvaltıya beklenen bir yakışıklı varsa, iyi bir seçim değil mi?






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!