Yeşilçam'ın usta ismi Suphi Tekniker hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Yeşilçamın usta ismi Suphi Tekniker hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2024 10:03

Yeşilçam filmlerinde oyunculuk ve senaristlik yapan Suphi Tekniker hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Sinema ve tiyatro oyuncusu, senaryo yazarı Suphi Tekniker yaşamını yitirdi. 84 yaşındaki Tekniker'in vefat haberini ise Şehir Tiyatroları duyurdu.

Şehir Tiyatroları'nın resmi sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı:

"Ustamız Suphi Tekniker’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kurucumuz Muhsin Ertuğrul’un teşvikiyle 1960 yılında, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda Kral Lear oyununda figüran olarak sahneye çıkan, sonrasında tiyatroda oynadığı başrollerle sahnedeki başarısını kanıtlayan, ardından sinemada Şener Şen, Kemal Sunal, İlyas Salman gibi ustaların rol aldığı filmler başta olmak üzere birçok filmin senaryo yazarlığı ve tiyatro ve sinemada oyuncu olarak sanat yolculuğunu başarıyla yürüten Tekniker, bir röportajında 'Şehir Tiyatrosu sevincimdir. Dünyaya bir daha gelsem yine Şehir Tiyatroları’nda gelir, aynı şekilde aynı hayatı yaşamak isterim. Tiyatrocu olmak isterim' diyecekti.

Haberin Devamı

Suphi Tekniker’i sonsuz yolculuğuna uğurlarken, İstanbul Şehir Tiyatrosu Ailesi olarak, ustamıza Allah’tan rahmet, ailesine, sanat camiamıza, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz."


 

BAKMADAN GEÇME!